Sådan undgår jeg fristelsen til at shoppe

Skærmbillede 2018-01-29 kl. 09.26.54

Vi runder snart Januar af og det betyder, at der er gået en hel måned, hvor jeg ikke har shoppet. De første 14 dage gik overraskende nemt og jeg havde intet behov for at købe nyt tøj. Lysten, eller fristelsen om man vil, til at shoppe har derimod sneget sig ind på mig i løbet af den sidste uges tid. Jeg har været så dum at åbne nyhedsmails fra bl.a. Monki og Asos, som begge har fået nye varer i webshoppen. Begge gange fyldte jeg indkøbskurven i webshoppen med lækkert nyt tøj, men fandt heldigvis min rygrad inden jeg fortsatte til betalingsdelen.

Det er så nemt at blive fristet til at købe noget nyt, også selvom vi ikke mangler noget! Jeg har dog fundet 3 løsninger, som holder fristelsen til at shoppe på afstand. Here goes.

Afmeld nyhedsmails fra webshops og fysiske butikker
Afmeld dig fra samtlige nyhedsmails, som kan friste dig til at shoppe. Det kan godt tage lidt tid at afmelde alle nyhedsmails, men det er god tid givet ud i det lange løb.

Lad din pung og/eller dankort blive hjemme hvis du går en tur gennem strøget/gågaden
Det er altid hyggeligt at gå en tur gennem strøget/gågaden og bare kigge på vinduer. Men det er også her, at det er nemmest at blive fristet til at shoppe. Jeg finder ofte, at det er når jeg mindst søger efter noget at købe, at jeg bliver oprigtigt fristet til at shoppe. Efterlad derfor altid din pung og/eller dankortet derhjemme. Det gør det meget nemmere, ikke at købe noget.

Undgå shoppingcentre og gågader hvis du er et let offer
Er du (ligesom jeg) til tider et nemt offer, så undgå helt shoppingcentre og gågader! Det er meget effektivt og lysten til at shoppe forsvinder efter lidt tid. Hvorfor egentligt også gå rundt i et shoppingcenter, hvis man alligevel ikke skal have noget?

Har du andre gode måder at holde fristelsen til at shoppe på afstand? Så del gerne dine erfaringer i en kommentar herunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s