Min historie kort fortalt: Min vej til et mere simpelt liv

thumbnail_WP_20180218_010(4)

Tilfældighed eller skæbnen?

Mine første skridt imod et mere simpelt liv, startede tilbage i 2011. Jeg gik rundt i bog afdelingen i min lokale genbrugsbutik, da jeg fandt en lille bog om Feng Shui. Jeg bladrede lidt frem og tilbage i bogen, læste et par kapiteltitler og tænkte ved mig selv “hmm, det kunne måske være en interessant bog at læse.” På det tidspunkt havde jeg ingen idé om, at det var bogen, som skulle vende op og ned på mit liv.

Jeg købte bogen med hjem og begyndte at læse i den. Det var ikke så meget forklaringen om Feng Shui der fangede min opmærksomhed, det var mere kapitlet om oprydning. Skridt for skridt guidede bogen mig gemmen hele mit hjem og satte spørgsmålstegn ved alt jeg ejede – og det var her, det hele for alvor startede. Bogen blev i de efterfølgende år min Bibel. Jeg ryddede op og ud i mit hjem og alle mine ting, om og om igen, indtil jeg tilsidst stod tilbage kun med de ting, som enten var funktionelle for mit hjem, ting jeg virkelig elskede eller ting som jeg syntes var smukke.

Fra interiør til tøj

Efter et par år med fokus på oprydning af mit hjem, flyttede jeg mit fokus til klædeskabet. Hvis jeg kunne leve kun med de ting, jeg virkelig havde brug for i mit hjem, så kunne jeg vel også leve med et klædeskab fyldt kun med tøj, som jeg virkelig havde brug for. Ligesom med oprydningen af mit hjem, så tog oprydningen af mit klædeskab også et par år at komme igennem. Det lyder som meget lang tid, men i bund og grund, så er det svært at skille sig af med sine ting i starten. Heldigvis så bliver det nemmere med tiden og jo flere gange man rydder op og sætter spørgsmålstegn ved de samme ting, jo mere afklaret bliver man. Inderst inde ved man godt, hvilke ting man er glad for og det er kun de ting, man skal beholde i sit liv.

thumbnail_SAM_5276
Billedet er fra år 2011 da det hele startede. Sække, gamle kufferter og indkøbsposer fyldt med ting og tøj til genbrug.

En garderobe på 50 dele

Jeg udfordrede mig selv til at rydde op i mit tøj, indtil jeg til sidst endte med en garderobe på kun 50 dele. De 50 dele inkluderede tøj, fodtøj, overtøj og tasker/punge. Alt andet i mit klædeskab, såsom tilbehør, undertøj, strømper, sportstøj, nattøj osv. var ikke en del af beregningen, men skulle naturligvis holdes på et minimum. Det er uden tvivl, den bedste garderobe jeg nogensinde har haft! Der var ikke meget at vælge imellem, men alt passede sammen på kryds og tværs, så jeg havde aldrig “tøj kriser”, brugte max. 5 minutter på at finde et sæt tøj om morgenen og havde langt mindre vasketøj.

En af de helt store sidegevinster for mig, ved at have en garderobe på kun 50 dele, var, at jeg brugte alt mit tøj om og om igen, indtil det var slidt op. Jeg kunne derfor gå ud og købe nyt tøj med god samvittighed. Jeg manglede rent faktisk et par bukser, når jeg havde slidt det gamle par op. Det er for mig en bæredygtig løsning, som alle målrettet burde gå efter.

Læs mere: En helårsgarderobe på max. 50 dele, men hvorfor?

Et år uden shopping

Det er efterhånden et par år siden, at jeg havde en garderobe på kun 50 dele – og jeg mangler den. Så i slutningen af år 2017 tog jeg en beslutning om, at jeg ikke vil shoppe i hele år 2018. Det er der flere grunde til, jeg ville bl.a. gerne:

  • Lære at være taknemmelig for det tøj jeg har
  • Begynde at slide mit tøj op, inden jeg køber nyt
  • Vise mig selv, at jævnlige shopping ture ikke er vejen til et lykkeligt liv

Via jævnlige sortering i min garderobe, vil jeg desuden få ryddet op og ud i min garderobe, så jeg i sidste ende finder frem til det tøj, som jeg virkelig elsker og bruger allermest (og som kan danne rammerne for en ny gaderobe på 50 dele). Mit år uden shopping vil også hjælpe mig med, at sparer mine penge og ikke bruge dem på unødvendige shoppingture, men derimod bruge dem på noget, som gør mig oprigtigt glad.

Læs mere: 9 grunde til at jeg ikke shopper i et år

Bo småt men godt

Sideløbende med oprydning af mit hjem og mit klædeskab, begyndte jeg at spørge mig selv “hvor meget plads har jeg egentligt brug for i mit liv?” Tanker omkring dette har gjort, at jeg i dag bor i en lejlighed på 50 kvadratmeter sammen med min kæreste. Jeg boede før dette i et værelse på 10-12 kvadratmeter i en lejlighed med to andre piger, mens min kæreste boede i et værelse på 6 kvadratmeter i en lejlighed sammen med 4 andre drenge. Han er ligesom jeg overbevist om, at vi ikke behøver ret mange materialistiske ting her i livet, for at have et godt liv. Vi har fx kun service til 6 personer (dvs. 6 tallerkner, 6 knive, 6 gafler osv.) og det har fungeret fint i snart 3 år nu – også selvom vi har flere end 6 personer på besøg. Jeg plejer at fortælle folk, at vi bor småt men godt og kun med de ting vi har brug for.

SAM_5084

Hvorfor bruge tid på det?

I princippet kunne jeg være fuldstændig ligeglad med, om jeg slider mig tøj op inden jeg køber nyt eller om jeg bor i et kæmpe hus fyldt med nye møbler og pæne ting – men sådan er jeg bare ikke.

Jeg er så heldig at bo i en del af verden, hvor jeg har en seng at sove i om natten, et tag over mit hovede, et køleskab fyldt med mad og et samfund i ryggen, som sikrer at jeg får en uddannelse og et godt liv. Jeg er så priviligeret at have sådan et liv sammenlignet med mennesker i andre dele af verden, men for mig kommer dette privilegium med et ansvar. Et ansvar om at handle for dem, som ikke har de samme muligheder som jeg, og det er derfor, jeg konstant prøver at finde bæredygtige løsninger for min kæreste og jeg, så vi kan efterlade så små fodspor i verden som muligt.

3 thoughts on “Min historie kort fortalt: Min vej til et mere simpelt liv

    1. Hej Camilla Sofie. Det er virkelig også en spændende proces der sker i mit klædeskab i år. Super fedt at du følger med på sidelinjen 🙂 Er du selv til det mere simple liv?

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s