Nye shoppingmønstre: Et kollektiv Klædeskab, Byttefestival, Redesign og Genbrug

WP_20180401_007

Jeg går ofte og tænker på, hvordan jeg kan ændre mine shoppevaner, når mit år uden shopping er slut, for jeg har ingen intentioner om at vende tilbage til mine gamle vaner og mønstre. Selvfølgelig skal jeg have lidt nyt tøj ind imellem, når behovet for det er der, men jeg kunne godt tænke mig, at mine fremtidige køb var mere bæredygtige.

Når jeg træder ind i år 2019, vil jeg fortsætte min nuværende stil og ikke købe noget. Den eneste ændring der vil være, er at jeg kan og må investerer i de få ting, som jeg med tiden kommer til at mangle. Det betyder ikke, at jeg går shop-amok så snart rådhusklokkerne ringer natten mellem 2018 og 2019. Tværtimod. Det bliver velovervejede køb i fremtiden. For hvis der er noget, mit år uden shopping har vist mig indtil videre, så er det, at jeg i virkeligheden kun har brugt for meget få ting i mit liv.

Men hvilke muligheder har jeg egentligt, når jeg på et tidspunkt skal ud og købe nye ting, hvis de også skal være bæredygtige? Jeg har fundet frem til 5 forskellige muligheder, som i mine øre lyder interessant.

blog-pic-1

Veras Odense
Et cirklulært online tøjbyttekoncept, hvor du igennem et månedligt medlemsskab bytter aflagt tøj til nye genbrugsfund via et simpelt pointsystem.” Sådan står der beskrevet på Veras Facebookside. Kort forklaret består Veras af tre dele; Veras Tøjbytte, Veras Kommision og Veras Market. Veras Tøjbytte er et online univers, hvor du kan bytte dit aflagte highstreet- og vintage tøj til nye genbrugsfund. Veras Kommision sker i deres fysiske butikker, hvor du kan sælge dit mere eksklusive tøj. Veras Market er de tøjmarkeder som de arrangerer, hvor du kan købe en stand og sælge ud af dit private tøjskab. Veras startede i København, men har i år åbnet en butik i Odense.
Læs mere om Veras her.

The Organic Club
The Organic Club er omtanke for miljøet og et opgør med overforbruget.” Her kan du bytte dit tøj til andet tøj, og blive en del af et kollektiv klædeskab, også kaldet slow-shopping. The Organic Clubs kollektive klædeskab holder til i Odense og på Vesterbro og Nørrebro, men har også butikker i Svendborg og på Østerbro hvor de sælger økologisk hudpleje, økologiske tekstiler, bæredygtigt interiør, økologisk kaffe mm. En ekstra bonus ved at blive medlem af The Organic Club er, at man bliver forkælet med særlige tilbud og invitationer til events omhandlende mode, skønhed, økologi, bæredygtighed og deleøkonomi.
Læs mere om The Organic Club her.

blog-pic

Clothing Swap Party
Tøjbytte eventet Clothing Swap Party er et nyt tiltag i Kolding, som jeg deltog i for første gang for et par uger siden. Her kan alle komme og bytte deres tøj, sko og accessories. Det eneste det kræver er, at de ting du medbringer skal være i god kvalitet og så må du max. medbringe 10 ting. Du læse om min oplevelse af eventet her.
Læs mere om Clothing Swap Party her.

Byttefestival
Jeg har flere år i streg deltaget i Byttefestival i Kolding. Her kan du, ligesom ved Clothing Swap Party, medbringe tøj, sko og accessories som du gerne vil bytte til noget andet. Men modsat Clothing Swap Party, så må du medbringe så mange ting, som du vil. Eventet er for alle og jeg har førhen fået rigtig meget lækkert tøj med hjem igen.
Læs mere om Byttefestival her.

Huset Venture Kolding
I marts i år åbnede Huset Venture Kolding, som overordnet set er en genbrugsbutik, der sælger genbrugs-, vintage- og retrotøj. Men det er ikke en helt almindelig genbrugsbutik, for i Huset Venture Kolding kan man også finde redesignet tøj, som syersker i baglokalet har designet og syet. Det synes jeg, er helt vildt fedt og jeg kan rigtig godt lide idéen om, at man kan få noget, som er 100% unikt og bæredygtigt.
Læs mere om Huset Venture Kolding her.

Konklusion

Der er mange muligheder for at få nyt tøj, uden at købe nyt tøj, sikkert også mange flere muligheder end dem jeg har beskrevet her. Jeg kan rigtig godt lide idéen om ét stort kollektiv klædeskab, hvor man kan bytte tøj på kryds og tværs, men jeg tror ærligt talt ikke, at jeg får så stort et behov for nyt tøj, at et medlemsskab vil kunne betale sig for mig. Men man skal aldrig sige aldrig.
Tøjbytte events er jeg i forvejen tilhænger af og det bliver jeg nok også ved med i fremtiden, da jeg kun har gode oplevelser derfra. Der udover er jeg helt vildt nysgerrig for at besøge Huset Venture Kolding! Jeg forestiller mig, at det bliver stedet, hvor jeg vil lede efter unikt og anderledes tøj i fremtiden.


Har du erfaring med en eller flere af de overstående muligheder, eller kender du til nogle helt andre koncepter? Så hører jeg meget gerne fra dig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s