3 måneder uden shopping resulterede i en rejse til Paris

paris

I blogindlægget Første kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi kunne du læse, hvordan jeg havde sparet 1749 kr. i det første kvartal uden shopping, sammenlignet med mit shoppingforbrug for det første kvartal i år 2017. Jeg har sidenhen solgt ud af de 7 ting, som jeg havde frasorteret og skulle sælge. Det har sammenlagt givet mig råd til en rejse til Paris i 5 dage.

Paris. Det er en drøm, der bliver til virkelighed! Jeg skal se Eiffeltårnet, slentre langs Seinen, spise croissanter, drikke cappuccino og gå på opdagelse i Montmartre. Det bliver så storslået. Da jeg for et par uger sider bestilte flybilletterne og det for alvor blev en realitet, at jeg skulle til Paris, undrede jeg mig over, hvorfor jeg ikke var kommet afsted noget før. Det har været på min Bucket List, så længe jeg kan huske – så hvorfor først nu?

Det handler om prioritering

Når jeg tænker tilbage på mit shoppeforbrug, kan jeg slet ikke forstå, at jeg førhen hellere ville bruge penge på nyt tøj, som jeg slet ikke havde behov for, end at spare mine penge og bruge dem på noget, som ville gøre mig glad helt ind i sjælen. Men sådan hang det ikke sammen. Når jeg havde penge i overskud på kontoen, så brugte jeg dem. Alle mine handlinger var baseret på kortsigtede planer, ikke langsigtede planer. Det samme gjorde sig gældende ift. ferier og rejser. Hvis jeg havde penge til det, så rejste jeg, og det var ligegyldigt, om det var til et af de mange steder noteret på min Bucket List eller om det var et weekendophold i en by i Østeuropa, vis navn jeg ikke kunne udtale og aldrig havde hørt om før. Hvis jeg havde penge til det, så var jeg fløjet.

I dag kan jeg godt se, hvorfor jeg aldrig har haft råd til det tøj, som jeg inderst inde gerne ville købe. Jeg klattede jo mine penge væk på billigt tøj i dårlig kvalitet. Det samme skete ift. rejser. I stedet for at prioritere et af de mange spændende lande på min Bucket List og spare op til det, så købte jeg det, som jeg havde råd til i det øjeblik.

Jeg er heldigvis blevet klogere og meget mere opmærksom på, hvordan jeg bruger mine penge og på hvad. I slutning af December måned 2017 lavede jeg 6 aftaler med mig selv, hvoraf en rejse til Paris og et år uden shopping indgik, og jeg har sidenhen prioriteret det i alt, hvad jeg gør. Jeg har rigtig mange gange spurgt mig selv :”vil du helst købe en to-go kaffe på din lokale café i dag eller nyde en cappuccino på en fortovs café i Paris?” På den måde har jeg undgået at klatte mine penge væk og så har det givet lidt ekstra lommepenge til Paris.

Hotel og fly

Vi har selv gjort benarbejdet og fundet flybilletter og hotel på internettet, så vi kunne bo i det område, vi gerne ville og holde ferie når det passede bedst ind i vores kalender. Det resulterede i et samlet beløb på 2325,5 kr. pr. mand for fly tur/retur og 4 overnatninger på hotel.

Læs også:

Blogindlæg – 5 ting om stil jeg lærte af de Franske kvinder

Blogindlæg – Håndbagage og pas: Hvad og hvordan jeg pakkede til en forlænget weekend i Paris


Har du oplevet Paris på egen krop og er der noget, som du gerne vil anbefale til en førstegangsbesøgende? Så er du meget velkommen til at skrive din(e) anbefaling(er) i en kommentar herunder. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s