Håndbagage og pas: Hvad og hvordan jeg pakkede til en forlænget weekend i Paris

Redigeret-01

Jeg rejser for så vidt muligt kun med håndbagage, for hvor meget har man egentligt brug for på en ferie? Jeg synes selv, at jeg med tiden er blevet ret god til at pakke min håndbagage, så jeg kommer afsted kun med de ting, som jeg ved, jeg kommer til at bruge. De få gange hvor jeg har rejst med en stor rejsekuffert, har kufferten ikke engang været halvfyldt og det virker derfor overflødigt at bruge den.

Når jeg pakker min håndbagage, prøver jeg at gøre det så simpelt som muligt. Hvis du følger min instagramprofil, har du kunne læse, at jeg pakker et sæt tøj pr. dag til ferien og at underdele som bukser, jeans, shorts og nederdele godt kan bruges to gange. Dvs. én underdel kombineret med to forskellige overdele giver i alt 2 sæt tøj. Det er 3 stykker tøj. Hvis man pakker hele sin håndbagage efter den metode, så kan man pakke til flere dage end man lige regner med. Jeg har fx. rejst rundt i Spanien i 10 dage kun med håndbagage og jeg kom endda hjem med en ubrugt bluse. Det er naturligvis mere problematisk hvis rejsen går mod et koldt land, da varmt tøj fylder mere.

Farveskala

Jeg har i årenes løb fundet det meget nyttigt at pakke min håndbagage efter en farveskala. På den måde ved jeg, at alt passer sammen på kryds og tværs. Det gør det nemmere at få tøj på til uventede situationer og vejr. Til min rejse til Paris pakkede jeg efter farveskalaen: blå, hvid og sort.

thumbnail_WP_20180508_006

Inden jeg tager ud at rejse, holder jeg altid øje med vejret det pågældende sted. I dette tilfælde lovede de 25+ grader. Jeg pakkede derfor hovedsagligt løst og luftigt tøj, men også ét sæt varmt tøj (jeans og en langærmet bluse). Så var jeg forberedt, hvis vejret pludselig skulle vende eller hvis vi skulle være ude i byen en sen aften. Jeg pakkede desuden et par komfortable sko og et par pæne sandaler, så jeg var forberedt hvis vi skulle gå langt eller ud at spise.

Jeg inkluderer også altid et rejseoutfit til rejsedagene (det bliver i princippet ikke pakket i min håndbagage, da jeg har det på ved afrejse). Jeg er ikke specielt stor fan af at flyve, det er derfor vigtigt for mig at have komfortabelt tøj på, så jeg bedre kan slappe af. Det er som regel også lidt køligere i flyet pga. aircondition, så det er rart at have bukser og langærmet bluse på, men det er selvfølgelig smag og behag.

Hvad jeg pakkede

Tøj:
1 navyblå t-shirt
1 navyblå nederdel
1 stribet bluse
1 par jeans
1 sort kjole
1 blå kjole med blomster print
1 sort skjorte
1 par sorte bukser

Sko, jakker og tilbehør:
1 par sneakers
1 par sandaler (som jeg aldrig fik brugt)
1 trenchcoat
1 skuldertaske
1 par solbriller

Andet:
Undertøj
Strømper
Nattøj

thumbnail_Phototastic-10-05-2018_0c6f6ae4-4d6a-4bbc-8080-e3a16063790bSådan brugte jeg mit tøj, de 4 dage vi var i Paris. 

Hvis det havde været en længere ferie, så havde jeg pakket flere overdele, så jeg kunne bruge mine jeans og nederdel et par dage ekstra, men fordi det kun var 4 dage, så pakkede jeg et sæt tøj pr. dag.

Andre plusser ved at rejse med håndbagage

Du har alle dine ting ved dig under hele rejsen.
Du undgår at stå i kø for at indleverer din kuffert.
Du undgår at stå og vendte på din kuffert ved bagagebåndet.

Læs også:

Blogindlæg – 3 måneder uden shopping resulterede i en rejse til Paris

Blogindlæg – 5 ting om stil jeg lærte af de Franske kvinder


Rejser du med håndbagage eller en rejsekuffert? Har du andre gode rejsetips? Så del dem gerne i en kommentar herunder.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s