5 ting om stil jeg lærte af de Franske kvinder

paris-moi

De franske kvinder har altid været verdenskendte for deres simple og sofistikerede stil. For mange er den franske stil bedre kendt som ‘Parisienne’- eller ‘Parisian’ stil. Jeg har altid selv været meget betaget af de franske kvinder og deres ‘effortless style’, så jeg var natuligvis spændt på at se, om den franske stil bare var en myte eller en glorificering af fortidens franske kvinder .

På min rejse til Paris blev jeg bestemt ikke skuffet. De parisiske kvinder lever i den grad op til den franske stil, som man så ofte kan læse om i modemagasiner. Jeg har samlet de 5 ting, som gjorde størt indtryk på mig. De er baseret på, hvad jeg har læst om de franske kvinder, inden jeg tog afsted, og min opfattelse af dem i virkeligheden. Hvad der overraskede mig mest, var, hvor meget jeg rent faktisk kunne tage med hjem og bruge i mit eget forsøg på at forenkle mit klædeskab.

No. 1.
Kvalitet over mængde

Der er en grund til, at de franske mademoiselles altid ser så ubesværet godt ud. Et af deres tricks er at investerer i kvalitet. En klassisk trenchcoat, en stribet bluse i blød bomuld, en tynd striktrøje i chasmere, en top i silke og et par jeans, som sidder helt perfekt. De vælger at investerer i få stykker tøj, som er i god kvalitet, og bruger det om og om igen. Deres underspillede look løftes altså til et mere luksuriøst look af deres kvalitetstøj. Det er uden tvivl et trick, jeg vil bruge i fremtiden.

Men det er ikke kun på ydersiden, at det skal føles godt og se godt ud. Det gælder også undertøjet. Ligeså vel som de investerer i kvalitetstøj, så investere de også i lækkert og sensuelt lingeri (og fravælger derfor det komfortable bomuldsundertøj). Som Coetzee har udtalt sig “They (the french women) wear sexy lacy underwear everyday, it is the way we are brought up by our mothers and grandmothers. It is something we do for ourselves. To feel confident and sexy. We are women after all.”

thumbnail_IMG_20180508_070754

No. 2.
Personlig stil

Jeg har engang læst, at parisiske kvinder ikke går op i modetrends, men derimod har et personligt signatur look. De shopper altså efter deres egen personlige stil og ikke efter tendenserne. Det synes jeg også, man så i bybilledet. Vi boede heldigvis langt fra turistområderne, så når vi satte os ned på vores lille lokale café og kiggede på mennesker, så kunne man hurtigt fraskille turisterne fra de lokale. Kvinderne var trés chic med deres underspillede, men personlige looks. Det var jeg meget overrasket over. Jeg havde nok forestillet mig, at kvinderne var yderst modebevidste karrierekvinder, som kom trippende i deres stiletter (hvilket de færreste gjorde). Det virkede som om, at de fokuserede på at fremhæve deres bedste sider, i stedet for at fokuserer på at gemme deres dårlige sider. Hele idéen med at opbygge en personlig stil, et signatur look, det vil jeg også tage med mig og afprøve i min garderobe.

No. 3.
Less is more

De franske kvinders underspillede look er bygget op omkring citatet “Less is more.” Som Coco Chanel sagde “Before leaving the house, a lady should look in the mirror and remove one accessory.” Det enkle udseende er meget mere udtryksfyldt og stærkt, end for mange lag-på-lag og accessories blandet sammen. Jeg har ladet mig fortælle, at der er en gylden fransk regel: Enten bærer man ét statement smykke eller også bærer man max. 3 simple smykker. Aldrig mere end det, for det ødelægger udtrykket. Som Typhaine Augusto siger  “When wearing something really chic, you go easy on the makeup, and if you’re wearing only a shirt and a pair of jeans, a red lipstick could do the trick. We don’t really show off; we like simplicity.”

No. 4.
Naturlig makeup og røde læber

De aftener hvor vi sad på restaurant eller på en lille fortovscafé, gik det op for mig, hvor meget ‘røde læber’ er en klassiker blandt franske kvinder. Deres påklædning var som altid ubesværet, men deres læber var altid knaldrøde – og det så brand godt ud! Jeg er ikke selv stor fan af læbestift (eller makeup generelt), men tænk at noget så simpelt som en læbestift kunne gøre så store underværker for deres samlede udseende. Det er et rigtig godt trick at tage med sig, hvis man som jeg prøver at forenkle sin garderobe. For hvis en læbestift kan løfte et simpelt ‘t-shirt og jeans’-look til et aftenlook, så behøver man ikke så meget tøj i skabet. Det er da smart!

redigeret-02

No. 5.
4 ting de franske kvinder ikke gør!

Jeg har læst det rigtig mange gange, men ikke været 100% overbevist om det, men det siges at de parisiske kvinder nægter at bruge hudfarvet strømpebukser. Da jeg var i Paris, var der 28 grader hver dag, så jeg kunne desværre ikke af- eller bekræfte det, men jeg kunne godt forestille mig, at det var et ‘no go’ i Frankrig.

Det siges også at meget høje stiletter ikke er en del af en Parisienne’s garderobe, med mindre hun naturligvis kan gå normalt i dem. Jeg så kun meget få kvinder i stiletter, da jeg var i Paris, men der var til gengæld rigtig mange i smukke ballerinaer og andre skønne sandaler.

Push-up BH’en trives ikke i Frankrig. De franske kvinder er meget mere til det naturlige look med en blødere blonde bh eller lignende. Måske er det dét, der gør dem så sensuelle og underspillede? De gør ikke noget bevidst for at se sexet ud, men spiller underbevidst på det sensuelle og feminine look.

På trods af at de franske kvinder invester så meget i kvalitetstøj fra diverse modebrands, så skilter de aldrig med det. Brandlogos udenpå tøjet er et ‘no go’.

Et afsluttende ord

Med udgangspunkt i de overstående punkter, så synes jeg virkelig, at jeg har kunne tage noget med hjem og bruge det! Jeg er vild med idéen om, at investere i få stykker tøj, som er i virkelig god kvalitet, og som passer til min personlige stil, og bruge det om og om igen. Altså skabe et signatur look. Jeg kan også rigtig godt lide, at noget så simpelt som en rød læbestift, kan pifte et helt almindeligt sæt tøj op. Men generelt så fornemmer jeg, at man skal finde det, der fungerer for en, og bruge det jævnligt.

Og til at afslutte dette blogpost, så siger Inés de la Fressange “You should dress to feel good, not show off.

Læs også:

Blogindlæg – 3 måneder uden shopping resulterede i en rejse til Paris

Blogindlæg – Håndbagage og pas: Hvad og hvordan jeg pakkede jeg til en forlænget weekend i Paris

3 thoughts on “5 ting om stil jeg lærte af de Franske kvinder

 1. Jeg har også altid været inspireret af den franske stil, og har nok mere eller mindre bevidst adopteret et lignende. Striber, feminine snit, masser af marineblå og ellers praktisk og afslappet. De har om nogen mestret det der med kvalitet frem for kvantitet. Og så er jeg så glad for at de er meget mere til farver end danske designere generelt er. At jeg så ikke synes jeg har den ‘petite’ krop der gør at jeg ville se gennemført fransk ud, er så en anden sag 😉

  Jeg synes iøvrigt at historien om Coco Chanel – hvordan hun skabte denne praktiske men stadig feminine, men helt sikkert nytænkende, stil – er så inspirerende. Både stilen, men også tankegangen bag tror jeg har været meget tone-angivende for den franske stil som vi kender den i dag.

  Like

  1. Jeg er så enig med dig. De forstår virkelig at bruge feminine farver og mønstre, uden at ligne et lyskryds, og så er de bare virkelig gode til at klæde deres kroppe efter de kvindelige former, men helt uden at det bliver vulgært eller for meget. De har virkelig god stil.

   Det tror jeg bestemt også. Coco Chanel har gjort det helt vildt godt og efterladt et meget stort fodaftryk i form af tøjdesign i modeverden, som stadig bruges og respekteres den dag i dag. Hun er en meget inspirerende kvinde 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s