Nøglen til en lille garderobe: Personlig stil (og modet til at være sig selv!)

moi-2

Hvis du har en personlig tøjstil, behøver du ikke at følge mode tendenserne og det er derfor meget nemmere at have en lille garderobe. Men det er ofte lettere sagt end gjort! For hvordan finder man frem til sin personlige stil? Og når alt kommer til alt, tør du så skille dig lidt ud fra mængden med din personlige stil?

Det handler om mod

Iris Apfel har engang sagt “When you don’t dress like everyone else, you don’t have to think like everyone else.” Det er et citat jeg holder meget af. Hun er så dejlig frigjort fra de (til tider) slaviske mode tendenser. Hun er kreativ og leger med sit personlige udtryk og sin stil. Det er min opfattelse, at vi i Danmark er bange for at skille os for meget ud fra mængden. Vi har det godt i sort, gråt og hvidt tøj. Jeg ved det, for jeg har selv været der. Selvom jeg førhen elskede at gå i genbrug og købe den ene farvestrålende kjole efter den anden, så havde jeg aldrig modet til at bruge kjolerne, for jeg havde ikke lyst til at skille mig for meget ud. Når jeg tænker tilbage til dengang og på hvordan jeg holdte mig selv tilbage stilmæssigt, i stedet for bare at være mig selv, kan jeg godt ærgre mig over, at jeg ikke turde stå ved, hvem jeg var. I dag er dog en helt anden situation. Med alderen er jeg blevet mere ligeglad med, hvad omverden tænker om mig og jeg går i det tøj, som jeg synes jeg pænt.

Kim XO

Kender du Kim XO? Hun er mode stylist og har sin egen YouTube kanal, hvor hun deler videoer om mode og styling. I videoen herunder viser hun, hvordan hun hjælper sine klienter med at finde frem til deres personlige stil via 9 steps. Måske kan videoen hjælpe dig på vej? Husk at pause videoen mellem hvert step og afprøv det Kim siger, inden du tager det næste step. I sidste ende vil det hele give menig og du vil have en bedre idé om, hvad din personlige stil er.

Jeg har selv brugt videoen og den hjalp mig med at blive mere bevidst om, hvilken stil jeg har. Du kan herunder læse, hvordan jeg svarede på de 9 steps og hvad jeg fandt frem til.

Step 1: Google dit modeikon/style icon
Da jeg brugte Google til at søge efter modeikoner, poppede Miroslava Duma frem på skærmen. Jeg blev hurtigt betaget af hendes stil og opdagede også ret hurtigt, at hun er personen på mange af de modebilleder, som jeg har gemt på mine Pinterest boards. Hendes stil fangede mit øje pga. de mange farver, flotte snit og former i tøjet.

Step 2: Organiser efter stiltype
Jeg organiserede billederne i tre stiltyper: Klassisk, Casual og Artistisk. Der var en klar overvægt af billeder i den Klassiske gruppe og kun et par enkelte billeder i den Casual- og Artistisk gruppe.

organiseret-type
Jeg havde fundet langt flere billeder, end dem der er vist her. Dette er blot for at visualisere, hvordan jeg gjorde.

Step 3: Find din stiltype
Jeg er 100% en klassisk stiltype med en kæmpe forkærlighed for de klassiske snit og former. Klassisk stil er ikke lig med farven sort (for mig). Jeg er stor fan af farver, prints og mønstre. Så jeg tror, at jeg vil kalde min stil Classic Edgy. De klassiske snit og former i tøjet udgør Classic, mens de iøjefaldende farver og spændende mønstre tilføjer tøjet lidt kant, altså Edgy.

Step 4: Find dine signatur tøjdele
Jeg har flere forskellige signatur dele, bl.a. min guld halskæde, min kamelfarvet frakke og mine sorte ankelstøvler. Mit go-to sæt tøj, altså det sæt tøj som jeg altid langer ud efter, hvis det skal gå stærkt, er et par bukser og en tynd striktrøje.

Step 5: Tag et billede
Åh, jeg er ikke selfie-typen, men okay, jeg skal nok give det et forsøg fremadrettet.

Step 6: Find din ‘outlying piece
Mit ‘outlaying piece’, altså en tøjdel som stikker lidt ud fra resten af garderoben, er fx. min konfetti buksedragt. Den er et rigtig godt eksempel på en mere farverig, glad og kreativ side af mig, modsat resten af min garderobe som er mere neutral og klassisk.

06

Step 7: Fremhæv dine bedste sider
Hvis jeg selv skal sige det, så er mine bedste sider min talje, mit ansigt og mine ben. Jeg synes selv, at jeg er ret god til at fremhæve dem, enten med tøj som sætter til i taljen eller med skinny jeans eller kjoler, som fremhæver mine ben.

Step 8: Husk dit ansigt
Jeg har aldrig rigtigt været den store fan af make up, hverken da jeg var yngre eller nu i mit voksenliv. Jeg bruger mascara hver dag, men hvis jeg skal gøre lidt ekstra ud af mig selv, så bruger jeg en eyeliner og en sjældent gang imellem bruger jeg lidt øjenskygge.

Step 9: Kend dig selv
Jeg elsker blomsterprint, an all black outfit og striktrøjer, men sådan mere generelt set så vil jeg til hver en tid foretrække tøj, som både er pænt men også afslappet af have på. Det er en af de ting, jeg aldrig vil gå på kompromis med.

Konklusion

Jeg har i flere år haft svært ved at ensrette min garderobe i en bestemt stil. De 9 steps har åbnet mine øje for, at det behøver man ikke nødvendigvis at gøre. Jeg har fundet ud af, at jeg overordnet set har en klassisk stil, men at min form for klassisk stil også indebærer farver og mønstre. Min konfetti buksedragt som jeg elsker(!), har jeg altid haft svært ved at gøre en del af min klassiske garderobe. De 9 steps gjorde mig opmærksom på, at vi alle har flere forskellige sider af os selv og det afspejler sig i vores tøj. Min konfetti buksedragt afslører den kreative side af mig og uanset om den passer ind i min klassiske garderobe eller ej, så skal der være plads til den.

Derudover synes jeg, at det var yderst effektivt at visualisere sin stil i billeder. På den måde er det meget nemmere at finde ud af, hvilken stil man har, hvilket burde gøre det nemmere at shoppe fremover.

Læs også:

Blogindlæg – Nøglen til en lille garderobe: Basics, kvalitet og minimalistisk enkelthed

Blogindlæg – Nøglen til en lille garderobe: Alsidigt tøj

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s