Vi lader tøj fylde for meget i vores liv – både psykisk og fysisk

WP_20180623_006(1)

For rigtig mange mennesker fylder tøj rigtig meget, både i klædeskabet og inde i hovedet. Jeg er selv en af dem! Men sådan skal det ikke være for mig i fremtiden. I weekenden fik jeg en åbenbaring, som ændrede mit syn på tøj og dens magt.

Åbenbaring under kirkeklokkerne

Jeg er netop hjemvendt fra en romantisk og helt igennem magisk weekend i Mols bjerge, hvor jeg har fejret, at min bedste veninde har fundet og giftet sig med manden i sit liv.

I flere måneder før brylluppet skulle stå, var jeg bekymret over, om jeg nu havde noget tøj, som var pænt nok til et bryllup – min bedste venindes bryllup! Tilbage i Januar fandt jeg en kjole bagerst i klædeskabet, som jeg reserverede til brylluppet, for jeg vidste jo allerede dengang, at jeg ikke havde mulighed for at købe en ny kjole, når vi nærmede os festen. Kjolen var i vævet, blomstret stof og med foer. Selvom den var perfekt til et sommerbryllup, var jeg i alle månederne op til festen i tvivl om, hvorvidt den var fin nok til et bryllup.

Da dagen kom og vi skulle afsted, endte jeg med at tage den blomstrede kjole på, da jeg hverken havde byttet mig til en ny eller lånt en kjole ved en veninde i mellemtiden. Sandalerne havde jeg fået (tilbage) af min mor. De var oprigtigt mine. Jeg havde købt dem tilbage i gymnasietiden, da jeg stadig boede hjemme. Men da jeg en dag for snart 10 år siden ville smide dem ud, snuppede min mor dem og gemte dem væk, da hun ikke så nogen grund til at smide dem ud – de havde jo aldrig været brugt! Gid jeg selv havde tænkt sådan for 10 år siden, men det kom først nogle år senere. Heldigvis. Sandalerne passede fint til kjolen, så det var dem, jeg gik med.

Til brylluppet var der ingen, som kommenterede mit tøj – kun for at komplimentere min kjole. Jeg passede perfekt ind i mængden af festklædte gæster og det gik op for mig, at min bekymring havde været fuldstændig unødvendig. Hvorfor lader vi noget så fjollet som tøj, fylde så meget i vores liv? Jeg tror, vi higer efter at være den perfekte udgave af os selv, så vi kan være den perfekte gæst, med den perfekte gave og være med til at skabe det perfekte bryllup. Det er som om, at vi lever i en illusion med urealistiske forestillinger om, hvordan vi skal se ud og være, hvilket ofte er helt uopnåeligt.

Jeg vil vove og påstå, at uanset hvad jeg havde taget på til brylluppet, så havde min veninde “godkendt” det. For når alt kommer til alt, så var det vigtigste jo ikke, om jeg havde det rigtige tøj på. Det vigtigste var, at jeg var til stede og var med til at fejre, at min bedste veninde blev gift med manden i sit liv. At hun havde fundet kærligheden og at alt var fuldstændig fantastisk!

Hvor meget fylder dit tøj?

Hvorfor bruger vi så meget energi på at finde det ‘rigtige’ tøj, så vi kan se ‘rigtige’ ud? Hvorfor er det tøj, vi allerede har, ikke godt nok? Og hvordan er alle de forstyrrende tanker om selviscenesættelse, kommet ind i hovedet på os?

Jeg har aftalt med mig selv, at jeg for fremtiden ikke vil lade mig styre af mine usikre tanker, men blot stole på min mavefornemmelse og vide, at uanset hvad jeg tager på, så ser jeg fin ud.

Har du forresten nogensinde overvejet, om dit tøj fylder for meget? Forstå mig ret. Hvis du fx. har så meget tøj, at det fylder 4 skabe i dit hjem og du kun bruger det tøj, som er i det ene skab, så betaler du faktisk penge for at opbevare dit tøj. De 3 skabe med tøj, som du ikke bruger, udgør måske 3 kvadratmeter af dit hjem. 3 kvadratmeter som du ikke kan bruge, fordi de bliver brugt til at opbevare alt det tøj, som du ikke bruger. Er det ikke lidt skørt?

Læs også:

Blogindlæg – Noksomhed: Hvornår er nok, nok?

2 thoughts on “Vi lader tøj fylde for meget i vores liv – både psykisk og fysisk

  1. Jeg tænker at det også handler om nogle sociale spilleregler. Vi ved allesammen godt at det er dårlig stil at komme anstigende i slidte jeans og en tilfældig t-shirt til et bryllup. Det gør man bare ikke. Og vi ved også at der på mange arbejdspladser er en forventning om en hvis standard. Det kan man selvfølgelig have en holdning til (det har jeg, men det er så fordi jeg synes de fleste klæder sig gudsjammerligt kedeligt i alt for neutralt tøj og hader trenden med at alt skal være usynligt), men det ændrer jo ikke på at der bare er nogle sociale ting som spiller ind.

    Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s