Andet kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

andet-kvartal

Status på mit år uden shopping

6 måneder er gået og jeg er nu halvvejs gennem mit år uden shopping – og det føles fantastisk godt! Jeg kan sige med ret ryg og overbevisning i stemmen, at jeg kommer gennem dette år helt uden at shoppe. Jeg mangler simpelthen ikke noget og når hjernen først har forstået og accepteret det, så forsvinder shoppelysten langsomt dag for dag.

Jeg beskrev i mit blogindlæg om første kvartals status, hvor taknemlig og glad jeg var blevet for mit tøj. Taknemligheden og glæden er kun blevet større, i takt med at min lyst til at shoppe er faldet, ja, stort set forsvundet. Der er ingen større glæde og ingen større frihed, end at vide og erkende at man vitterligt ikke mangler noget. Det er en kæmpe befrielse, som giver tid, penge og mentalt overskud. Et år uden shopping er blevet et af de bedste projekter, jeg har givet mig selv. Et projekt som alle burde unde sig selv.

Udfordringer

Da sommervarmen væltede ind over Danmark i Maj måned, blev jeg lige pludselig opmærksom på, hvor få t-shirts og toppe jeg havde i mit tøjskab. Det gik op for mig, at sommeren godt kunne gå hen og blive en lidt af en udfordring, altså rent tøj mæssigt. Det var som om, at universet hørte min beklagelse, for få dage senere fik jeg en pose med helt nyt tøj fra min tidligere nabo. Hun havde fået det foræret af en kollega, men kunne desværre ikke selv passe det hele. Hun var derefter kommet i tanke om mig og mit projekt, og havde tænkt ved sig selv, at det måtte jeg da kunne bruge. Posen indeholdte en t-shirt, en bluse og en flot sommerkjole. Hvor heldig har man lov at være?

Mangler

Min største mangel, og det eneste som har fået mig til at kigge på webshops, er manglen på et par sandaler. Da jeg startede mit år uden shopping, vidste jeg godt, at jeg ville komme til at mangle et par sandaler på et tidspunkt. Jeg håbede at finde et par ved et byttemarked, men det lykkedes desværre ikke og jeg så mig derfor nødsaget til at ønske mig et par i fødselsdagsgave (og det føltes faktisk virkelig godt at ønske mig noget, som jeg rent faktisk manglede!). Til mit store held, fik jeg et par nye sandaler i fødselsdagsgave.

Status på frasorteret tøj

Jeg har i denne omgang ikke fået frasorteret så meget. Jeg føler, jeg er ved at nå ind til kernen af min garderobe og finde min personlige stil. Jeg har derfor kun frasorterer 10 ting i denne omgang (7 stykker tøj, 2 stykker overtøj og 1 rygsæk), som jeg har fordelt i disse kategorier:

Arbejdstøj: 0
Bytte event: 0
Sælges: 7
Genbrug: 3
Smides ud: 0

Frasorteret tøj som enten er godt slidt, har huller (som ikke kan repareres), pletter eller lignende, ender som regel i kategorien “Arbejdstøj”, som er sidste stadie inden det bliver sendt til Røde Kors, som genbruger det på bedste vis. Frasorteret tøj som ender i kategorien “Sælges”, er tøj som er i rigtig god stand og som jeg vil sælge enten online eller på et loppemarked.

Jeg fik et par nye sandaler i fødselsdagsgave, så mit samlede antal sko er gået fra 13 par til 14 par.

Økonomi

Penge brugt på tøj i andet kvartal 2017: 2899 kr.
Penge brugt på tøj i andet kvartal 2018: 0 kr.

Jeg har taget udgangspunkt i transaktionerne på min bankkonto og noteret alle de gange der er blevet trukket penge til en tøj-, sko- eller smykkeforhandler. Jeg ved, at nogle af transaktionerne har været til gaver, men jeg kan ikke huske hvilke, så jeg har lagt det hele sammen og fået et cirka beløb. Det er også værd at bemærke, at jeg sikkert har betalt med kontakter for nogle af mine køb. De køb fremstår derfor ikke på min kontooversigt.

Andet kvartal samlet status

Tøjdele ialt: 105 82 72

Fordelt således:

Tøj: 71 52 44
Fodtøj: 14 13 14
Overtøj: 9 9 7
Tasker: 11 8 7

Så mangler jeg kun at sælge, donere eller slide 22 tøjedele op, før jeg når mit mål: En garderobe på max. 50 tøjdele.

Læs også:

Blogindlæg – Første kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

7 thoughts on “Andet kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

  1. Jeg er selv i gang med og tømme ud i min garderobe, mit første mål var ikke og købe tøj i hele januar, det gik rigtigt nemt, så besluttede jeg at det skulle være hele 2018, jeg har kun købt et par speciel strømper for min hælsporre. Desværre er de penge jeg har sparret på tøj brugt på nye gavle til huset og resten af året skal sønnen på efterskole, det koster over 7000 kr hver måned, så tvunget af omstændigheder jeg ikke herre over må jeg nok vente til midten af 2019 med og shoppe….men det går nok jeg har også alt for meget tøj.

    Like

    1. Hvor er det sejt, Katja! Og nye gavle til huset og efterskoleophold til sønnen er absolut nogle gode investeringer. Jeg overvejer løbende, om jeg skal udvide mit shoppe stop og tage enten en eller flere måneder med i år 2019 også. Når man først er i gang, så er det ikke så svært. Det er bare en dårlig vane, som skal brydes 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s