30×30 inden jeg fylder 30 år (del 2): Hvad jeg lærte og hvordan du skal gribe det an

moi-igen

Den 27. Maj 2018 udfordrede jeg mig selv til at holde en 30×30 challenge, altså finde 30 stykker tøj i min garderobe og danne 30 forskellige outfits i løbet af de næste 30 dage. Jeg havde ladet mig inspirere af den franske stil og skabt en garderobe på 30 dele derudfra. Her er en opsamling over hvad jeg lærte, hvad jeg tager med mig videre, og hvordan du kan udfordre dig selv med en 30×30 challenge.

Hvad jeg lærte og hvad jeg tager med mig videre

30 stykker tøj. Det lyder ikke af meget, men det er nok, hvis det hele passer sammen og dækker dine behov. Det var nok det, der overraskede mig mest. Mit behov var fuldstændig dækket ind i de 30 dage udfordringen stod på, også selvom der kun var 30 dele at vælge imellem. Jeg kunne nemt få mig selv klædt på hver morgen, uden at opleve en eneste tøjkrise, for alt passede sammen, så jeg mangle ikke noget noget. Jeg tror, det er en vigtig tommelfingerregel, når man kaster sig ud i dette projekt: Husk at få dækket dit behov. Forstået på den måde, at du skal have tøj i din 30×30 garderobe, som dækker både varme såvel som kolde dage, samt indeholde hverdagstøj, søndagstøj og festtøj.

Jeg har været så overrasket og overvældet over, at jeg ikke manglede noget i de 30 dage, at jeg nu sætter spørgsmålstegn ved, om en garderobe på 50 dele er overflødigt (mit mål med et år uden shopping er at ende med en garderobe på max. 50 dele). Har jeg nok i en garderobe på 30 dele? Vil jeg kunne dække alle mine behov, ved at have en helårs garderobe på 30 dele? Det er helt sikkert nogle tanker, jeg tager med mig videre, som jeg vil lege med fremadrettet.

Sådan gør du

Inden jeg gik i gang med min 30×30 udfordring, gjorde jeg mig en del tanker omkring, hvordan jeg skulle få det hele til at gå op i en højere helhed. For mig var det vigtigt, at jeg ikke ville komme til at mangle noget i de næste 30 dage. Det var derfor vigtigt for mig, at forberede mig så godt som muligt, og det gjorde jeg ved at gøre sådan her:

moodboard

Skærmbillede-2018-05-23-kl.-01.14.52

Moodboard og farveskala
Jeg lavede et moodboard, som visualiserede så præcis som muligt, den stil jeg gik efter. Det var en kæmpe hjælp at have med i udvælgelsesprocessen, da det gjorde det meget nemmere for mig, at holde fokus på den stil jeg ønskede. Jeg lavede også en farveskala, som sikrede mig, at langt det meste tøj passede sammen.

Vær kreativ
Hvis du ikke ejer noget tøj, som understreger, den stil du går efter, så tænk kreativt! Hold dig endelig ikke tilbage. Jeg fandt selv symaskinen frem og lagde bl.a. et par bukser og en bluse op, og syede en kjole op i længden og på ærmerne. Kjolen havde jeg aldrig brugt før, men efter jeg syede den op både i længden og på ærmerne, var det nærmest umuligt at få den af mig igen – nu var den jo helt perfekt til mig!

En anden måde at være kreativ på, kan bl.a. være ved at farve sit tøj, bytte sig til nyt ved veninderne eller at bruge sit tøj på andre måder (fx. bruge en lang nederdel som kjole). Det er kun fantasien der sætter grænser.

30x30-6Kjolen som jeg syede op i længden og på ærmerne.

Mix and match
Når du udvælger tøjet til din 30×30 garderobe, så prøv at se, om du kan få alting til at passe sammen på kryds og tværs. På den måde får du mange flere muligheder for at mixe og matche de forskellige tøjdele, for flest mulige forskellige outfits. Det kan godt være tidskrævende at hive sit tøj ind og ud af tøjskabet, for at se om det nu passer sammen på kryds og tværs, men i sidste ende er det det hele værd.

Sæson, vind og vejr
Vi bor i Danmark og her skifter vejret fra dag til dag. Det kan derfor være en god idé, at have både en top og en sweater i din 30×30 garderobe, også selvom det umiddelbart virker skørt. Det samme gør sig gældende med fodtøj. Jeg siger ikke, at du skal bruge dine vinterstøvler om sommeren, blot at du måske kan få brug for et par ankelstøvler eller et par gode sneakers. Jeg havde selv alt fra toppe og sweatre til ballerinaer og ankelstøvler i min garderobe, og jeg fik brugt det hele pga. det omskiftelige vejr.

30x30-1Min 30×30 garderobe (med undtagelse af sko) som både indeholder toppe og sweatre.

Kig kalenderen igennem
Hiv kalenderen frem og dan dig et overblik over hvilke fester og sociale arrangementer, der vil komme i de næste 30 dage. Jeg skulle fx. til et bryllup, så jeg blev nødt til at inkludere en smuk kjole og et par heels i min 30×30 garderobe – også selvom jeg kun ville bruge det outfit den ene dag. På samme vis kan du forberede dig på de kommende arrangementer.

Gå efter vaskeanvisninger
Dette er blot et lille tip: Bor du selv, kan det være en kæmpe hjælp at forme din 30×30 garderobe efter den samme vaskeanvisning, da det ellers kan være svært at fylde vaskemaskinen op inden vask. På den måde undgår du at vaske få tøjdele af gangen og skåner miljøet.

WP_20180623_006(1)Mit outfit til brylluppet.

Læs også:

Blogindlæg – 30×30 inden jeg fylder 30 år (del 1): En fransk inspireret garderobe på kun 30 dele


Har du været med på en 30×30 udfordring? Hvad var din oplevelse af det? 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s