9 grunde til at jeg ikke shopper i et år

thumbnail_IMG_20180722_163852

Der kan være rigtig mange forskellige grunde til at holde en pause med shopperiet. Personligt har jeg 9 forskellige grunde til det. For eksempel vil jeg gerne lære at blive mere taknemlig for det tøj, jeg allerede har, og så vil jeg gerne lære at slide mit tøj op, inden jeg køber nyt. Jeg har i dette blogindlæg samlet de 9 grunde til, hvorfor jeg ikke shopper i et år.

1. Kortvarig lykkerus
Undersøgelser viser, at når vi køber noget nyt, uanset om det er tøj, sko, gadgets, bøger eller andet, så opnår vi en kortvarig lykkerus i hjernen. Mærk dig ved kortvarig! Shopping er dermed ikke vejen til et lykkeligt liv og det er en af grundene til, at jeg ikke shopper i år. Jeg vil føle på egen krop, at jeg ikke bliver mere ulykkelig fordi jeg ikke jævnligt må shoppe.

2. Taknemlighed
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har mere end rigeligt med tøj i skabet. Ja, for at være helt ærligt, så mangler jeg absolut ingenting. Jeg vil derfor gerne gerne lære at være glad og taknemlig for det tøj jeg allerede har, i stedet for at hungre efter nyt hele tiden. Alt mit tøj er jo købt, netop fordi jeg syntes, det var flot.

3. At bruge det jeg har
I forlængelse med afsnittet ovenover, så har jeg som sagt rigeligt med tøj, og jeg vil gerne lære at bruge, det jeg har. Lære at sætte det sammen på nye måder, sy det om, farve det osv. så jeg ikke føler et behov for at shoppe nyt hele tiden.

4. At slide det op
Vi har alle et par yndlings jeans eller et par favorit sko, som vi vitterligt slider op, før vi erstatter det. Sådan vil jeg gerne have det med alt mit tøj i fremtiden. Men indtil da, vil jeg gerne lære at slide noget af mit nuværende tøj op, før jeg må købe nyt i år 2019.

5. Økonomisk aspekt
Der er natuligvis også et økonomisk aspekt ved ikke at shoppe i et år. Jeg vil gerne opleve, at have flere penge mellem hænderne, ved netop ikke at shoppe i et år, og lære at bruge pengene på noget som giver mig ægte værdi, såsom oplevelser og rejser.

6. Intet behov for nyt
I mit år uden shopping vil jeg gerne vise mig selv, at jeg ikke har et behov for nyt tøj. At det er et luksusproblem, at jeg køber nyt tøj, når jeg ikke kan nå, at slide det gamle op først.

7. Miljø og bæredygtighed
Unødvendig shopping er ikke godt for miljøet. Jeg holder derfor et år uden shopping, netop for at skåne miljøet og blive mere bæredygtig bevidst om, hvordan tøjproduktion påvirker vores verden. Jeg vil også indskrænke min garderobe til max. 50 dele (ved at slide tøjet op, sælge eller donere det), så jeg kan have en lille og funktionel garderobe fyldt med mine favoritter, så jeg i fremtiden kan nå at slide mit tøj op, inden jeg køber nyt.

8. Tøj er bare tøj
Mit år uden shopping skal lære og vise mig, at tøj er bare tøj. Det skal holde kroppen varm om vinteren og skåne kroppen for solens stråler om sommeren. Hvis man ser sådan på det, har vi virkelig ikke brug for meget tøj. Jeg vil hellere have en lille garderobe, som passer til mine behov, så jeg kan bruge min tid, energi og penge på det der giver mit liv værdi, såsom oplevelser og rejser.

9. At finde min stil
Hvert kvartal i år 2018 rydder jeg op og ud i min garderobe. Jeg frasorterer alt det tøj, som jeg kan se, at jeg ikke får brugt. På den måde får jeg langsomt indskrænket min garderobe og forhåbentligt finder jeg frem til, hvad min personlige stil er, så jeg i fremtiden kan undgå at købe fejlkøb.

Læs også:

Blogindlæg – Noksomhed: Hvornår er nok nok?

Blogindlæg – Vi lader tøj fylde for meget i vores liv – både psykisk og fysisk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s