‘Et år uden shopping’ er kandidat til Årets Klimahelt 2018 i Kolding Kommune

kandidat til Årets Klimahelt 2018

I Juli måned modtog jeg den fantastiske nyhed, at være blandt de 5 kandidater til titlen som Årets Klimahelt. Det kom fuldstændig bag på mig, at hvad der egentligt er mit personlige projekt, er blevet nomineret. Uanset om jeg vinder titlen eller ej, så er jeg pavestolt af at være blandt kandidaterne.

Jeg er dybt beæret over at være blandt de 5 kandidater til titlen som Årets Klimahelt i Kolding Kommune 2018 med mit projekt; Et år uden shopping. Nok mest fordi at mit projekt hverken er nytænkende eller revolutionerende, når det kommer til miljø og bæredygtighed. Mit projekt er til gengæld håndgribeligt og noget som alle kan forholde sig til. Jeg kan høre, når jeg møder venners venner og bekendte, at de som har læst et af mine blogindlæg eller fulgt med på sidelinjen, at det påvirker dem. De har alle taget stilling til, om de har for meget tøj i skabet, om de kunne bruge deres penge anderledes, og om de kunne ændre deres vaner for en mere bæredygtig tilgang til tøj. For vi kan ikke undvære tøj, men vi kan ændre vores opfattelse af, hvor meget vi egentligt har behov for. Og det er det, som må være styrken ved mit projekt. Det sætter tankerne igang og sætter spørgsmåltegn ved, hvor meget tøj vi egentligt har brug for. 

Hvis du spørger mig om, hvor meget tøj vi egentligt har brug for, så er mit svar; 50 dele. Jeg tror på, at en helårsgarderobe på 50 dele kan dække alle vores behov. Det smukke ved en helårsgarderobe på 50 dele er, at hele garderoben hurtigere kommer i rotation og tøjet bliver dermed naturligt slidt ned, så vi i sidste ende kan købe tøj med god samvittighed. En helårsgarderobe på 50 dele vil alså give et sundere og mere bæredygtigt forhold til shopping. Du kan læse meget mere om konceptet her.

Årets Klimahelt bliver offentliggjort og kåret d. 24. august 2018 kl. 17 under Kulturnatten i Kolding. Her skal alle 5 kandidater op og repræsentere sit projekt for publikum og juryen, som skal afgøre og kåre vinderen. Jeg håber at vinde juryen over med idéen om, at mit projekt er for alle, håndgribeligt for alle og at med en helårsgarderobe på max. 50 dele, kan vi få en mere bæredygtig tilgang til tøj og shopping. Selvom om jeg selvfølgelig håber på at løbe af med titlen, så må jeg erkende at de 4 andre kandidater også har nogle virkelig gode projekter, som bl.a. byder på tøjbytte arrangementer, byhaver, repair café arrangementer og skabelsen af en akvaponisk have. Alle virkelig gode projekter!

Læs også:

Ugeavisen Kolding – Fem kandidater kæmper om titlen som Årets Klimahelt 2018

JydskeVestKysten – Mie har sat en stopper for shopping

3 thoughts on “‘Et år uden shopping’ er kandidat til Årets Klimahelt 2018 i Kolding Kommune

 1. Jeg tænker, det skal vare et år ligesom dit projekt 😉 Jeg følger spændt med her – og ikke mindst omkring Årets Klimahelt. Som du selv skriver – projektet er enkelt og nemt at gå til, men gør samtidig en stor forskel. Jeg hepper på dig!
  Tak for tips om Facebookgruppe 🙂

  Liked by 1 person

 2. Tillykke! Hvor godt gået :)) Jeg følger dig på sidelinjen, og er selv blevet inspireret til at følge trop. So far kun en måned inde i projektet og uden problemer. Jeg krydser fingre for, at det bliver dig der løber med titlen som Årets Klimahelt. Tak fordi du deler og inspirerer! VH Tine

  Like

  1. Hej Tine
   Tusind tak for den søde hilsen.
   Hvor er du sej! Har du en tidshorisont for projektet? 🙂

   P.s. Hvis du mangler inspiration og moralsk opbakning, så kan jeg kun anbefale dig, at blive en del af Facebookgruppen Den simple garderobe. Her er der ligesindede med købestop og lignende tøj projekter.

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s