Opsummering: Årets Klimahelt 2018 og Den perfekte cirkel

IMG_20180822_191715_653
Fra venstre: Giovanni Dal Zilio, Valentina Volpe, mig, Stella Steen Jensen og Tina Klemmensen.

I sidste uge deltog jeg i to spændende arrangementer Den perfekte cirkel og Årets Klimahelt 2018. Jeg delte undervejs liveopdateringer på både Instagram og InstaStory, men skulle du have gået glip af det, så får du lige en opsummering her.

Den perfekte cirkel

Onsdag d. 22. August 2018 deltog jeg i arrangementet Manifestation of a circular development in Kolding – A perfect circle. Jeg var så heldig, at være en af de fire oplægsholdere, som vha. korte præsentationer af hver vores tilgang til bæredygtighed og cirkulær økonomi, skulle danne rammerne for en debat mellem oplægsholdere og publikum.

Arrangementet forløb over alle forventninger! Et sted mellem 40 og 50 fremmødte deltog aktivt i debatten med gode spørgsmål og synsvinkler. Jeg var overrasket over, hvor mange der havde gjort sig tanker omkring og fundet oplysninger om bæredygtighed og cirkulær økonomi. Det var helt vildt fedt at opleve! Specielt fordi de fremmødte var en blanding af unge og ældre, internationale og nationale. Vejret var med os og selve iscenesættelsen med genbrugsmaterialer og møbler satte prikken over i’et.

Du kan læse mere og se billeder fra arrangementet via linket her.

perfectcircla_5The Piazza Project. Fotokredit: Thomas Sørensen/Peberman

fbthdr
Mig og Svetlana Petrova, arrangør af eventet og grundlægger af Empty Your Wardrobe.


Årets Klimahelt 2018

I Juli måned fik jeg den dejlige nyhed, at jeg var blandt de fem kandidater til titlen som Årets Klimahelt 2018 i Kolding Kommune. En nominering som jeg er pavestolt af og ser som et stort skulderklap. Jeg var nomineret med mit projekt; Et år uden shopping.

Kåringen fandt sted d. 24. August 2018 under det årlige Kulturnat arrangement i Kolding. Vi fem kandidater skulle hver især kort præsentere vores projekt, på en lille scene i den ene del af byen, som (i forbindelse med Kulturnatten) havde fokus på de 17 verdensmål. Her er min præsentation:

“Et år uden shopping. Det startede som et personligt projekt, men i løbet af kort tid, kom der større og større interesse for projektet. Jeg tror, det fangede folks opmærksomhed, fordi det er et projekt, alle kan forholde sig til, og jeg kan høre på venners venner og bekendte, at de, som har læst mine blogindlæg og fulgt med på sidelinjen, at det påvirker dem. De har alle taget stilling til, om de har for meget tøj i skabet, om de kan bruge deres penge anderledes, og om de kan ændre deres vaner for en mere bæredygtig tilgang til tøj. For vi kan ikke undvære tøj, men vi kan ændre vores opfattelse af, hvor meget vi har behov for. For tøj er bare tøj, og det gør os ikke nødvendigvis til bedre mennesker, at vi har et klædeskab fyldt til bristepunktet. Vi er så priviligeret at bo i en del af verden, hvor vi kan købe nyt tøj, også selvom vi ikke har brug for det. Men bare fordi vi kan, betyder det ikke, at vi skal. Nogle vil sige, at det er et luksusproblem, og det kan de for sin vis have ret i, men ikke desto mindre er det et problem, eller nærmere en udfordring, som mange kender til. Jeg valgte at trykke på pauseknappen og starte med mig selv, fordi jeg vidste godt, at jeg ikke kunne ændre hele verden, men forhåbentligt kan jeg inspirere andre til at ændre deres shoppevaner, så vi sammen kan få nogle mere bæredygtige vaner.

Jeg blev desværre ikke kåret til Årets Klimahelt 2018, men det blev min veninde Svetlana Petrova til gengæld og det er så fortjent! Jeg kender ingen, som er så dedikeret og passioneret omkring bæredygtighed og cirkulær økonomi, så hun var uden tvivl den helt rigtige vinder.

Årets klimahelt 2018
Karin Raaby, Stella Steen Jensen, mig, Svetlana Petrova og borgmester Jørn Pedersen.

IMG_20180824_165055_925
Årets Klimahelt 2018 i Kolding kommune, Svetlana Petrova.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s