Når man har to garderober: Hverdagstøj og arbejdstøj

15

Måske kender du til det. Måske kan du slet ikke se problemet, men for rigtig mange er garderoben (for) stor, fordi den skal indeholde både hverdagstøj og arbejdstøj. Mange identificere sig med sit arbejde, men langt fra alle, vil gå i deres arbejdstøj, når de har fri. Fx. er det sjældent, at en lager- eller produktionsmedarbejder vil gå med det udleverede arbejdstøj, når klokken slår 16 og det er fyraften. Det samme gælder også for mange, der arbejder på kontor eller i en jakkesæts verden. Men det behøver ikke at være besværligt at have to garderober – det kan faktisk være ret ligetil.

Jeg har selv to garderober. Jeg arbejder nemlig til daglig som køkkenmedhjælper, hvilket kræver noget bevægeligt tøj, som gerne må blive beskidt. Førhen dækkede min garderobe også over både hverdagstøj og arbejdstøj, men på det tidspunkt arbejdede jeg på kontor, så mit hverdagstøj blev hurtigt også mit arbejdstøj. Når jeg købte nyt tøj, købte jeg tøj, som passede til mit kontorarbejde – ikke tøj, som passede til mig personlighed. Min garderobe blev derfor et stort miskmask af tøj og grænsen, som adskilte hverdagstøj fra arbejdstøj, var nærmest ikke eksisterende. Min garderobe voksede sig kæmpestor og tøjkriser blev en daglig ting for mig.

Da jeg fik nyt arbejde i et køkken, indså jeg, at jeg blev nødt til ændre på opdelingen af min garderobe. Til at starte med syntes jeg, det var udfordrende at få min garderobe inddelt i to, for jeg ville gerne bruge mit hverdagstøj, når jeg skulle på arbejde, for det var jo mit normale tøj, som afspejlede min personlighed og som jeg elskede at have på. Men det gik hurtigt op for mig, at mit hverdagstøj var for upraktisk til mit arbejde og at der skulle en anden løsning til.

En arbejdsgarderobe på 10 dele

Jeg fandt derfor to par gamle bukser og omkring 4 bluser i tøjskabet, som blev omdøbt til arbejdstøj. Det fungerede fint i de næste par måneder. Da jeg lavede min første store oprydning i garderoben i marts måned, tilføjede jeg noget af det frasorterede tøj til bunken med arbejdstøj. På den måde fik jeg opbygget en lille og funktionel arbejdsgarderobe.

I dag, ca. 6 måneder senere, har jeg en arbejdsgarderobe på 10 dele. Den består af et par sko, 2 par bukser og 7 overdele (en blanding af t-shirts, bluser og en enkel striktrøje). Jeg er overrasket over, hvor godt det fungerer med en arbejdsgarderobe og jeg er endnu mere overrasket over hvor lidt hverdagstøj, jeg lige pludselig har behov for. For arbejdsgarderoben cirkulere og bliver brugt på rutinen, og jeg skal derfor kun have en lille hverdagsgarderobe, som dækker mine behov til når arbejdet er overstået.

Mangler du inspiration til en lille arbejdsgarderobe, så kan du lade dig inspirere på Pinterest. Du kan fx. søge på Work wardrobe.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s