Tredje kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

tredje-kvartal

Status på mit år uden shopping

Jeg har ikke shoppet i 9 måneder! Forleden gik det for alvor op for mig, at jeg ikke har shoppet i 9 måneder. Det er som om, at jeg i løbet af året har glemt, at jeg ikke shopper i et år (på trods af at jeg skriver om det ugentligt her på bloggen). Det er jo helt vildt. Men hold nu op hvor er det en dejlig følelse, ikke at være fanget i gamle shoppingvaner og mønstre, og én gang for alle være ude af “mere vil have mere” tankegangen.

Det vildeste af det hele er, at jeg kan se, hvordan det påvirker andre områder af mit liv også. Jeg er blevet meget mere bevidst om, hvor lidt jeg har behov for både i mit hjem, i mit klædeskab og i mit liv.

Udfordringer

Jeg føler ikke, at jeg har været udfordret de sidste 3 måneder. Jeg har haft det, jeg har haft brug for og det har været en fantastisk følelse.

Mangler

Sorte jeans! Allerede da jeg startede mit år uden shopping, var mine gode gamle sorte jeans lidt grå og slidte. I dag er de meget grå og meget slidte. Jeg prøvede at forlænge deres liv med en omgang sort tekstilfarve i sommeren, men jeg tror de var for slidte til at tage rigtigt imod. Ikke desto mindre skal de holde året ud og må blive erstattet af et nyt par i år 2019.

Status på frasorteret tøj

Jeg har i denne omgang fået frasorteret rigtig meget! Jeg føler, jeg er nået ind til kernen af min garderobe og har fundet min personlige stil. Der er derfor blevet frasorteret en hel del tøj. Jeg har ialt frasorterer 22 ting, som jeg har fordelt i disse kategorier:

Arbejdstøj: 0
Bytte event: 5
Sælges: 17
Genbrug: 0
Smides ud: 0

Frasorteret tøj som enten er godt slidt, har huller (som ikke kan repareres), pletter eller lignende, ender som regel i kategorien “Arbejdstøj”, som er sidste stadie inden det bliver sendt til Røde Kors, som genbruger det på bedste vis. Frasorteret tøj som ender i kategorien “Sælges”, er tøj som er i rigtig god stand og som jeg vil sælge enten online eller på et loppemarked.

Økonomi

Penge brugt på tøj i tredje kvartal 2017: 1993 kr.
Penge brugt på tøj i tredje kvartal 2018: 0 kr.

Jeg har taget udgangspunkt i transaktionerne på min bankkonto og noteret alle de gange der er blevet trukket penge til en tøj-, sko- eller smykkeforhandler. Jeg ved, at nogle af transaktionerne har været til gaver, men jeg kan ikke huske hvilke, så jeg har lagt det hele sammen og fået et cirka beløb. Det er også værd at bemærke, at jeg sikkert har betalt med kontakter for nogle af mine køb. De køb fremstår derfor ikke på min kontooversigt.

Tredje kvartal samlet status

Tøjdele ialt: 105 82 72 50

Fordelt således:

Tøj: 71 52 44 30
Fodtøj: 14 13 14 9
Overtøj: 9 9 7 5
Tasker: 11 8 7 6

Jeg har opnået mit delmål: En garderobe på max. 50 tøjdele! Og så endda før tid. Jeg har halveret min garderobe, fundet min personlige stil og så er jeg slet ikke færdig endnu. Der er nogle ting i min garderobe, som er på grænsen til at være opslidte, så de kommer højest sandsynligt videre i systemet, inden året er omme. Jeg er spændt på, hvad resten af år 2018 byder på og hvordan mit projekt udvikler sig.

Læs også: Første kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

Læs også: Andet kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

5 thoughts on “Tredje kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi

 1. Godt jobbet! Kan du skrive mer om hva det er som gjør at du vil sortere fra de 22 plaggene? Hva er det du har innsett om dem som gjør at du ikke tenker de burde være i garderoben din? Forslag til blogginnlegg: Vise noen bilder av det du vil kvitte deg med. Kommentar til dine svarte jeans: Hvis det er kunststoff (polyester/stretchstoff), tar ikke stoffet til seg farge – bare bomull gjør det. Alt i alt: Jeg er meget imponert og inspirert!

  Like

  1. Hej T 🙂
   Der er flere forskellige grunde til, at jeg har valgt at frasorterer de 22 tøjdele. Det er bl.a. fejlkøb, som jeg har indset, at jeg kun har fået brugt meget få gange de sidste 2-3 år. Og så er det bl.a. også tøj som har været dyrt, da jeg købte det, og jeg har derfor ikke ville skille mig af med det (selvom jeg ikke fik det brugt). Og så er det faktisk også noget tøj, som er blevet for småt, men som jeg har gemt, hvis nu jeg skulle tabe mig et par kilo. Men nu bliver det sorteret fra og solgt på loppemarked.
   Tak for forslag til blogindlæg og for tippet om farve til jeans, det vil jeg lige huske på 😉

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s