Sådan har ‘Et år uden shopping’ påvirket andre områder af mit liv

16

Mit år uden shopping har budt på mange dejlige bivirkninger, som jeg har omfavnet og taget til mig. Projektet har bl.a. givet mig større økonomisk bevidsthed, en appetit på kvalitet og åbnet døren ind til den minimalistiske verden.

Økonomi

Mit år uden shopping har påvirket alle områder af min økonomi og det kom faktisk lidt som en overraskelse, da jeg et par måneder inde i projektet opdagede, at jeg automatisk var stoppet med at købe ting – sådan helt generelt. Fx. stoppede jeg med at købe to-go kaffe, genbrugsfund, samt kreative ting fra Søstrene Grene og Tiger. Jeg bruger helt ubevidst færre penge end før projektets start.

Jeg har sidenhen taget mottoet “Spend less money than you make” til mig og det har den dag i dag givet mig større økonomisk bevidsthed og overskud.

Kvalitet

Det er ikke kun i mit klædeskabet, at jeg sætter pris på god kvalitet, møblerne og interiøret i mit hjem må også gerne være i god kvalitet. Misforstå mig ikke, god kvalitet i hjemmet kan sagtens være arvestykker og gode fund i genbrugsbutikken, det behøver ikke nødvendigvis at være designervarer. Fx. har min kæreste og jeg arvet en støbejernsgryde og en foodprocessor fra hans farmor og vi er virkelig glade for dem! De var begge helt nye og er i dag en uundværlig ting i køkkenet for os.

Jeg er også begyndt at sætte pris på god kvalitet i mit køkken. Her taler jeg både om kvaliteten på mine knive, mit service og mine køkkenmaskiner, men ligeså vel kvaliteten i det mad jeg laver. Vi køber stort set aldrig take away længere, fordi hjemmelavet mad, som er lavet med kærlighed og af gode råvarer, er meget bedre kvalitet for os.

Det er også gået op for mig, at der er en grund til, at man kalder det “kvalitetstid” med familie og venner. Jeg har derfor mærket meget efter inde i mig selv, når jeg har været sammen med enten venner eller familiemedlemmer. For kvalitetstid skal føles godt og gerne forny din energi, og helst ikke dræne dig for energi.

Minimalisme

Jeg er blevet mere bevidst om, hvor lidt jeg generelt har brug for og jeg har fundet ud af, at minimalisme tiltaler mig. Jeg bliver dog aldrig minimalist, lad mig bare slå det fast. Jeg er meget mere Simple Living-typen. Altså typen som prøver at forenkle sit liv på mange forskellige områder, så der bliver tid og råd til de områder af livet, som jeg synes, giver mit liv værdi.

Jeg har desuden taget digital minimalisme til mig. Det vil sige, at jeg har skåret både internet og tv abonnement fra. Fjernsynet forsvandt ud af mit liv tilbage i år 2011 og har ikke fundet sin vej tilbage, og for nyligt opsagde vi vores internet abonnement. Så for fremtiden bruger vi kun vores mobildata. Det betyder, at vi bruger vores internet tid meget mere fokuseret og undgår at spilde tid på meningsløst internet surfing.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s