3 måneder uden shopping resulterede i en ny mobiltelefon (anbefaling af Podcasts + Apps)

Mie Schmidt blog

I blogindlægget Tredje kvartal: Status, udfordringer, mangler og økonomi kunne du læse, hvordan jeg havde sparet 1993 kr. i det tredje kvartal uden shopping, sammenlignet med mit shopping forbrug for det tredje kvartal i år 2017. Pengene brugte jeg på en ny mobiltelefon, som åbnede op for en helt ny verden for mig (hello apps og podcasts!).

Mobil

Jeg går 100% ind for, at man skal bruge sine ting, indtil den dag de ikke kan mere, og kan de repareres, skal de repareres, inden jeg så meget som overvejer at købe nyt. Det var derfor også med ondt i hjertet, at jeg måtte overgive mig og købe en ny mobiltelefon i August.

Jeg havde en Nokia Lumia med et Windows styresystem. I slutningen af år 2017 blev jeg så gjort opmærksom på, at under 2% i hele verden har mobiltelefoner med Windows styresystemer og Windows valgte derfor, at deres styresystemer ikke længere skulle opdateres. Dvs. min mobiltelefon blev “ubrugelig” for mig i starten af år 2018.

De mange sociale medier apps, som rigtig mange i min omgangskreds brugte, var utilgængelige til min mobiltelefon allerede da jeg købte den (med undtagelse af en dårlig udgave af Instagram og Mobile Pay) og fra Januar 2018 ville apps som Mobile Pay og Instagram heller ikke længere være tilgængelig.

Samlet set er det resulteret i, at jeg igennem de sidste 5 år har levet med en mobiltelefon, som “kun” har kunne sende sms’er, lave opkald og gå op internettet. Det affandt jeg mig med og det fungerede fint. Indtil nu. Jeg har i længe gerne ville dele mit projekt på de sociale medier og skabe kontakt til flere med samme livsindstilling. Så nu skulle det være!

Jeg har derfor investeret i en Huawei Lite P20 og det lukkede op for en helt ny verden for mig. Her tænker jeg på apps og podcasts. Hold da op, hvor er der meget at vælge imellem på den front. Jeg har herunder samlet mine favoritter (indtil videre).

Apps

Your Closet – Your Closet er en app, som giver dig overblik over din garderobe og indblik i hvilke tøjdele du egentligt bruger. Du kan også danne dig et overblik over, hvilke tøjdele du bruger mest og mindst, og hvad tøjet har kostet dig, alt efter hvor meget du har brugt det.

Læs mere om app’en her: Den digitale garderobe: Skab overblik og se dine muligheder

Kemiluppen – Kemiluppen gør det nemt for dig, at se om der er farlig kemi i forskellige produkter. Du skanner blot produktet med mobiltelefonen og så får du svar på, om produktet indeholder kemi og hvor farligt det kan være.

Happy Cow – Jeg spiser 99% plantebaseret kost og det kan derfor være en udfordring at finde spisesteder, som tilbyder netop dette, men med app’en Happy Cow kan jeg få et overblik over alle de steder som tilbyder vegansk, vegetarisk, glutenfri og laktosefri mad.

Podcasts

The Minimalists – Du kender dem måske for deres blog eller deres video af samme navn, men de har altså også en podcast serie med mange spændende emner. De taler bl.a. om simple living, gaver, mad, sociale medier, sex, pension og meget, meget mere.

30 års krisen – Jeg er selv fyldt 30 år i år og måske derfor tiltaler podcasten 30 års krisen mig lidt ekstra. Det er rigtig god underholdning til gåturen eller madlavningen. Hør bl.a. Pelle Peter Jensen, Thomas Skov, Petra Nagel og Sofie Linde.

Hva så?! Med Christian Fuhlendorff – Denne podcasts er udelukkende til underholdning. Jeg synes, Kristian Fuhlendorff er en finurlig og underholdende mand, og hans podcast Hva så?! tiltaler mig, fordi den er helt nede på jorden og underholdende, uden at man skal tænke for meget om indholdet. Jeg lytter til hans podcast, når jeg fx. går en tur i skoven.

Hvad er dine favorit apps og podcasts? 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s