‘Et år uden shopping’ er ved at være slut, hvordan ser fremtiden ud?

Mie Schmidt blog

Jeg har taget en lille time out fra bloggen på snart 4 uger. Det var egentligt ikke planlagt, at jeg ville holde en pause fra skriveriet. Det kom faktisk helt af sig selv, da vi valgte at skifte internet udbyder og endte med ikke at have internetforbindelse i flere uger. Forbindelsen er tilbage (heldigvis!) og det er jeg også. Men sådan en lille time out fra internettet og de sociale medier kan altså noget. Jeg fik i hvert fald gjort mig nogle gode tanker og overvejelser omkring hvordan fremtiden ser ud, nu hvor jeg snart kan se en ende på mit projekt.

Jeg har haft mange tanker omkring fremtiden, altså når ‘Et år uden shopping’ er slut og vi hopper ind i år 2019. Nærmest fra projektets start har læsere/venner/familie/tilfældige vist interesse og spurgt ind til fremtiden, og jeg må ærligt indrømme, at jeg altid har været lidt på bar bund og ikke vidst, hvad jeg skulle svare. Dog altid velvidende om, at jeg ikke skulle tilbage til de gamle shopping vaner og mønstre.

Mit år uden shopping har været en fuldstændig vild og uforudsigelig oplevelse. Det har om noget, overbevist mig selv om hvor viljestærk, disciplineret og stædig jeg er. Det har virkelig været et godt projekt for mig. Et projekt som jeg har haft brug for. Forstået på den måde, at det har vist mig, at jeg brugte mine penge helt forkert. Jeg har nævnt det mange gange før her på bloggen og jeg mener det stadig den dag i dag, at alle som elsker at shoppe, burde unde sig selv et år uden shopping.

Når mit år uden shopping slutter og der står år 2019 på kalenderen, vil jeg gerne være forberedt. På den ene side vil jeg gerne sige “Tak for et godt projekt, jeg håber du har lært noget” til mig selv og give mig selv lov til at shoppe, men på den anden side er jeg lidt bange for, om jeg langsomt falder tilbage i de gamle shopping vaner (også selvom jeg hele tiden siger, at jeg aldrig ender der igen). Så for at udgå at jeg hopper tilbage i de gamle vaner og mønstre igen, har jeg fundet 5 forskellige måder at gribe situationen an på. Måder som jeg selv synes, kunne være spændende.

7419602ab402f89eeb96a4f1eeb46074.jpg

Max. 4 køb

Jeg har siden sommeren leget med tanken om at sætte et maximalt antal dele, jeg må købe. Det har jeg overvejet af den simple grund, at det vil holde mig på mærkerne, så jeg ikke ender med at købe noget, jeg ikke har brug for. Jeg er endt på 4 dele. En ny del per sæson – også selvom jeg gerne må bruge alle 4 dele på én sæson, hvis jeg har brug for det.

Fortsætte shoppe-stoppet

Jeg har kraftigt overvejet, om jeg skal fortsætte shoppe-stoppet. Selvom året er ved at være slut, er det kun meget få dele i min garderobe, som jeg har slidt op. Jeg mangler altså derfor ikke oprigtigt noget. Nu er jeg også så godt i gang med købestoppet, at jeg måske bare skulle tage et år eller et par måneder mere?

Kun købe genbrug og second hand i et år

Inspireret af de seje kvinder bag Instagram profilen One year of secondhand, har jeg overvejet, om jeg skulle give mig selv frie tøjler til at shoppe – så længe at det er genbrug eller second hand. Det vil på en og samme tid give mig muligheden for at shoppe det jeg har brug for, men på samme tid begrænse mig, da der ofte er langt imellem de rigtig gode fund.

Give mig selv lov til at shoppe igen

Jeg må ærligt indrømme, at jeg også har overvejet, om jeg bare skulle give mig selv lov til at shoppe igen fra år 2019. Hvis jeg ikke har lært noget af mit et års lange købestop, så lærer jeg det nok aldrig.

Viske tavlen ren og starte fra ny

Det sidste mulighed jeg er kommet frem til, er, at sælge stort set alt mit tøj. Kun beholde det tøj, som jeg rent faktisk bruger og som repræsenterer den jeg er, og så starte helt forfra. Altså viske tavlen ren og gøre det rigtigt på ny. Opbygge en lille garderobe kun med favoritter.

Ja, der er mange overvejelser, men der er heldigvis også halvanden måned til nytår endnu. Jeg er på ingen måder afklaret med, hvilken af de 5 muligheder jeg vælger, men uanset hvilken mulighed jeg går med, så skal det nok blive spændende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s