‘Et år uden shopping’ er slut, hvad skal der ske nu?

mde

Dette blogindlæg har været længe undervejs. Jeg har virkelig skulle mærke efter og finde frem til det, som jeg synes, er spændende at skrive om, for ærligt talt, så er der intet værre end at læse blogindlæg med halvhjertede tekster. Så jeg har mærket godt og grundigt efter, og er kommet frem til en rigtig god løsning, som jeg glæder mig til at komme i gang med.

Mit år uden shopping er slut – og jeg forlænger det ikke

Efter længere tids overvejelse er jeg kommet frem til den beslutning, at jeg ikke vil forlænge mit købestop. Jeg føler, at jeg har opnået det, som jeg ville med projektet og jeg kan mærke inden i, at det ikke længere er sjovt. Nu har jeg prøvet det og lært en helt masse om mig selv, mit forbrug og ikke mindst min garderobe, så nu skal der ske noget andet.

Jeg skal naturligvis ikke tilbage til mine gamle shopping mønstre og vaner. Så meget har jeg da lært. Men jeg skal ud og have købt nogle af de ting, som jeg mangler i min garderobe. For at undgå at falde tilbage har jeg brugt meget tid på at finde frem til de få stykker tøj, som kan opdatere min garderobe, så den føles frisk og spændende igen. Jeg har derfor lavet et mood board med inspirationsbilleder og sammensat en række farver, som fungere med mit nuværende tøj og det nye tøj, som jeg skal ud og købe. På den måde kan jeg få mest ud af min garderobe, undgå at falde tilbage i gamle shopping vaner og få en fuld funktionel garderobe.

Når jeg har købt det jeg mangler, så skal jeg ikke købe mere for i år. Hvis jeg kommer til at mangle noget, så skal det helst købes i genbrug eller som second hand. Det eneste jeg frit må købe er undertøj, strømpebukser og strømper, hvilket er noget jeg i forvejen kun køber, når jeg har brug for det. Så det burde ikke blive noget problem. Mit ultimative mål er at nå til det punkt, hvor jeg kan nøjes med at købe de få nye stykker tøj hvert år, som jeg mangler og som kan opdatere hele min garderobe, så jeg kan bruge min tid (og penge) på alt andet end shopping fremover.

Det er altså sådan, det kommer til at være for mig i år 2019 (set med shopping øjne), men der er flere ændringer på vej. Der kommer nemlig til at ske nogle ændringer ift. indholdet på bloggen.

Hvad kommer der til at ske på bloggen?

Sidste år handlede alt på bloggen om mit købestop. Det var et bevidst valg, som jeg ind imellem havde svært ved at overholde, da der også var andre spændende ting, jeg gerne ville skrive om. I år kommer bloggen derfor til at handle om lidt flere forskellige ting. Jeg har skåret det ned til 3 områder/temaer:

 • 50 item wardrobe
 • Minimalisme og økonomi
 • Minimalisme og personlige mål

Det første tema er mere eller mindre efterfølgeren til mit projekt; Et år uden shopping. Jeg synes, det er oplagt at vise, hvordan livet efter mit købestop er på godt og ondt, specielt når et af mine mål var, at halvere min garderobe, så jeg må “nøjes” med en garderobe på “kun” 50 dele i år 2019. Så med temaet 50 item wardrobe vil jeg vise og bevise, at man sagtens kan leve med en minimalistisk garderobe på max. 50 dele – helt uden at gå på kompromis med stil og fremtoning. Jeg vil yderligere vise, at en minimalistisk garderobe ikke nødvendigvis behøver at bestå af farverne sort og grå. Den kan sagtens være farverig og personlig.

Det andet tema kommer til at handle om Minimalisme og økonomi. Det var en af de ting, jeg virkelig gerne ville have skrevet mere om sidste år. Så i år tager jeg revanche. Temaet kommer til at dække over hvordan minimalisme og økonomi ind imellem hænger sammen (og nogle gange det modsatte). Det kommer også til at dække over hvordan minimalisme kan være en hjælp til at spare penge, og hvordan minimalisme kan være en hjælp til at få en bedre forståelse af penges værdi.

Sidst men ikke mindst kommer det tredje tema til at handle om Minimalisme og personlige mål. Rigtig mange mennesker oplever, at minimalisme åbner op for nye muligheder og veje i livet. Det er også sådan jeg selv oplever minimalisme. Temaet kommer derfor til at handle om, hvordan man kan bruge minimalisme som et værktøj til at sætte fokus på personlige mål og føre dem til ende.

Det er sådan det næste års tid, kommer til at se ud for mig og min blog. Jeg har naturligvis et par esser oppe i ærmet, men sådan overordnet er det sådan det kommer til at se ud. Jeg håber, du synes det lyder spændende, jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang.

10 thoughts on “‘Et år uden shopping’ er slut, hvad skal der ske nu?

 1. Hej Mie, jeg er lige faldet over din blog, dit shoppestop og dine nye mål for 2019. Det lyder super interessant det hele!
  Jeg har en drøm om at holde shoppestop her fra januar og i hvert fald et par måneder frem, da det hele har bare taget overhånd gradvist igennem 2018. Derfor vil jeg høre om du har nogle gode simple råd eller indlæg, som du vil anbefale mig, så jeg rent faktisk kan holde den ambition jeg har for et mere bæredygtig 2019 – både økonomisk, såvel som miljømæssigt. 🙂
  Mange hilsner, Stinna

  Liked by 1 person

  1. Hej Stinna. Tak for din dejlige kommentar. Sejt at du hopper ud i et købestop! Først og fremmest vil jeg opfordre dig til at blive medlem af facebookgruppen ‘Minimalisme og købestop’. Der kommer dagligt gode tips, tricks og idéer til hvordan man kan blive mere bæredygtig og minimalistisk. Den gruppe har jeg haft meget gavn af, da de daglige opslag holder ambitionen i top. Der udover vil jeg henvise dig til et blogindlæg jeg har lavet med mine bedste råd til et købestop: https://mieschmidt.wordpress.com/2018/12/16/mine-6-bedste-raad-til-dig-som-vil-holde-et-aar-uden-shopping/

   Al held og lykke med dit købestop – det skal nok blive rigtig godt og givende! 🙂
   De bedste hilsner
   Mie

   Like

 2. cool idea to separate the themes into 3 – I love them and will continue following your posts with even greater interest! I love so much the structure you are bringing – it gives a fresh and tidy look if your writing.❤

  Liked by 1 person

 3. Hej Mie. Jeg glæder mig til at følge dit nye projekt. Og også til at læse om minimalisme og økonomi, som også er mine interesser – og bæredygtighed, som tit følger i kølvandet herpå.
  Kh Maria // FamilieFinanser

  Liked by 1 person

  1. Hej Maria. Dejligt at du hænger på ind i det nye år og de nye udfordringer. Jeg glæder mig til at sparre med dig ift. minimalisme og økonomi – jo mere viden vi kan skrabe sammen, jo bedre! 🙂
   De bedste hilsner
   Mie

   Like

 4. Hej Mie!
  Tak for go inspiration i 2018!!!
  Jeg tog 3 måneder shopprfri i 2018 og er nu igang igen, de næste 3 måneder!
  Glæder mig til at følge med i dine tanker igen her i ’19!
  Mange hilsner og tanker
  Mette

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s