Mit shopping forbrug: Økonomisk sammenligning med år 2017, 2018 og 2019

dav

I år 2017 brugte jeg for mange penge på tøj. I år 2018 brugte jeg slet ingen penge på tøj. Hvordan ser shopping budgettet ud for år 2019? Det bliver i hvert fald ikke som i år 2017 eller år 2018. I min personlige økonomiske sammenligning kan man tydeligt se, hvordan uovervejede køb, købestop og velovervejede køb påvirker bankkontoen.

2017

1. kvartal: 1749 kr. fordelt på 12 køb.
2. kvartal: 2899 kr. fordelt på 11 køb.
3. kvartal: 1993 kr. fordelt på 8 køb.
4. kvartal: 3143 kr. fordelt på 7 køb.

Samlet: 9784 kr.
Antal køb i alt: 38 køb
Gennemsnitlig pris pr. køb: 257,47 kr. pr. køb
Antal køb pr. måned: 3,16 køb

Fakta om forbruget
Man kan se, at der sker en udvikling hen over året. Det er åbenlyst, at jeg bliver mere og mere opmærksom på mine shopping vaner. Jeg foretager mig derfor færre køb, som året skrider frem, men laver til gengæld dyrere investeringer (såsom en kvalitets regnjakke fra Ilse Jakobsen, sneakers fra New Balance og en læderjakke). Størstedelen af alle købene er (til min egen overraskelse) foretaget i H&M – noget jeg bestemt gerne vil ændre på i fremtiden.

Det er vildt at tænke på, at jeg har lavet 38 køb i år 2017. Det er 10 køb fra at være ligeså mange dele, som jeg har i min garderobe i dag. Jeg har altså i princippet (næsten) købt en helt ny garderobe i år 2017. En gennemgang af mine aktiviteter på min bankkonto var bestemt en øjenåbner, som jeg opfodre alle shopping-glade mennesker til at gøre.

Købene er baseret på aktiviteterne på min bankkonto. Det er derfor kun ca. køb og priser, da nogle af aktiviteterne muligvis dækker over gaver. Det er også muligt, at jeg har købt nyt tøj men betalt kontant, og det derfor ikke kan ses på min bankkonto. Resultaterne er derfor kun ca. resultater.

dav

2018

1. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.
2. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.
3. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.
4. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.

Samlet: 0 kr.
Antal køb i alt: 0 køb
Gennemsnit pr. køb: 0 kr. pr køb
Antal køb pr. måned: 0 køb

Fakta om forbruget (eller manglen på samme)
Shopping budgettet for år 2018 er en helt anden historie end shopping budgettet for år 2017. I år 2018 fokuserede jeg nemlig på, at finde ud af, hvor mine penge ellers forsvandt hen, når jeg nu ikke kunne bruge dem på shopping. Det hjalp mig med at komme tilbage på rette kurs igen og opdage hvad værdien af penge er og ikke mindst, hvad jeg gerne ville have for mine penge. Shopping budgettet for år 2017 var et cirka budget, for jeg havde tydeligvis ingen anelse, hvad jeg brugte mine penge på, selvom jeg følte, at jeg havde et ret godt overblik over det.

dav

2019

1. kvartal: 2150 kr. fordelt på 6 køb.
2. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.
3. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.
4. kvartal: 0 kr. fordelt på 0 køb.

Samlet: 2150 kr.
Antal køb i alt: 6 køb
Gennemsnit pr. køb: 358,3 kr. pr køb
Antal køb pr. måned: 0,5 køb

Fakta om forbruget
Indtil videre har jeg holdt mig til min plan og kun købt de planlagte ting, som jeg vidste ville opdatere min garderobe. Mit år uden shopping har 100% påvirket mit forhold til shopping, for selvom 6 køb på et år ikke lyder af meget, synes jeg virkelig, det er mange køb og det virker også voldsomt at have brugt 2150kr på så kort tid. Men hvis jeg fordeler købene ud over hele året, virker det ikke spor voldsomt.

Når jeg kigger tilbage på mine 38 køb i år 2017, bliver jeg helt flov. Det er virkelig mange uovervejede køb, som ikke engang gavner mig i dag. Heldigvis er jeg blevet klogere og fremtiden ser lysere ud ift. shopping. Jeg er blevet meget mere bevidst om penges værdi, hvilket gør det en del nemmere for mig, ikke at shoppe-amok, nu hvor mit købestop er afsluttet.

I forhold til mit shopping budget resten af året, så vil jeg ikke sætte mig nogle begrænsninger. Jeg synes, det er vigtigt, at jeg ikke skal tænke helt så meget på prisen, så jeg kan lave et par gode køb, i stedet for at være så fokuseret på at holde mig indenfor et shopping budget, at jeg ender med at købe noget skrammel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s