En simpel livsstil gav mig flere penge og mere tid, men hvad skulle jeg bruge det til?

photo collage_20190123_143051235

Hvad ville du gøre, hvis du fik flere penge mellem hænderne og flere timer i døgnet? Jeg tror, det er et drømmescenarie for mange, men jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke anede, hvad jeg skulle bruge mine penge og min tid på, da jeg stod i lige præcis dén situation. Heldigvis fandt jeg en mening med det hele.

Tilbage i år 2011 da jeg tog mine første spæde skridt imod en mere simpel tilværelse, begyndte mit liv langsomt at ændre sig. Simple Living satte nemlig spørgsmålstegn ved, hvordan jeg havde fået så mange ting ind i mit liv og hvad det havde kostet mig på bankkontoen. Det satte nogle tanker i gang omkring, hvordan jeg brugte mine penge og hvordan jeg ville bruge dem fremadrettet.

I de efterfølgende år prøvede jeg derfor at blive bedre til at stoppe mig selv i at lave unødvendige køb. Det var en lang proces, men langsomt kunne jeg se gevinsten – jeg fik flere penge på min bankkonto. Gevinsten kom ikke kun i form af penge, jeg fik nemlig også mange flere timer i døgnet. Timer som jeg førhen brugte på at kigge i butikker.

Bucket list

Men hvad havde jeg så i virkeligheden lyst til at bruge mine penge på, nu hvor tøj, sko, boliginteriør og nips ikke gjorde mig lykkeligere. Det var svære, end jeg havde regnet med at sætte ord på. Jeg skulle virkelig mærke efter inde i mig selv, for at finde frem til det, som jeg mente, ville give mit liv værdi. Det var på det tidspunkt, jeg begyndte at udforme min bucket liste, også kaldet en træsko liste (altså en liste med ting som man gerne vil lære, opleve, se, prøve osv. inden man stiller træskoene). I den efterfølgende tid opbyggede jeg min bucket liste, med fokus på, hvad jeg gerne ville have ud af mit liv, hvad jeg gerne ville opleve, se, prøve, lære, smage osv.

Til min egen store overraskelse, sad jeg tilbage med 300+ punkter på listen og det var her, det gik op for mig, at listen kun skulle indeholde de ting, som man oprigtigt ville være ked af IKKE, at have fået afkrydset, når man ligger på sit dødsleje. Jeg slettede det hele og startede forfra. I dag har min liste 133 punkter.

Nu havde jeg en bucket liste og en idé om, hvad jeg ville bruge min penge på og hvad jeg ville have ud af mit liv. Men bare fordi jeg havde skrevet en bucket list og havde brugt tid på at finde ud af, hvad jeg ville opnå i mit liv, blev den ikke automatisk krydset af. Der gik et par år, før det gik op for mig, at jeg blev nødt til at prioritere og handle efter de forskellige bucket liste punkter, hvis jeg ville udleve noget som helst på min liste.

photo collage_20190123_143120318

Handlingsplaner

Så jeg begyndte at lave handlingsplaner. Omkring nytår hvert år satte jeg mig ned og gennemgik min bucket liste. Jeg udvalgte ca. 5-6 forskellige punkter, som jeg valgte at prioritere i det kommende år. Punkterne valgte jeg ud fra, hvad jeg havde råd til, hvad der føltes “rigtigt” og hvad der tiltalte mig mest. Jeg prøvede altid at finde nogle punkter, som var vidt forskellige. Fx. prøve clairvoyance, starte en blog og rejse til Paris. Det skulle være realistisk og opnåeligt, ellers ville det give bagslag. Jeg tog hvert et punkt og spurgte mig selv “hvad skal der til for, at jeg fx. kan rejse til Paris?” Jeg skal:

 • Undersøge hvad transport til Paris koster
 • Undersøge hvad et hotel i Paris koster
 • Spare x-antal penge sammen til transport, hotel og lommepenge
 • Jeg skal have ferie fra arbejde
 • Undersøge om mit pas er udløbet
 • Bestille transport, hotel og Euro til rejsen

På den måde fik jeg skåret punktet ned til små overskuelige opgaver, som i sidste ende ville resultere i en rejse til Paris.

Simple Living, bucket list og prioritering

Dét, at jeg har prioriteret min bucket liste, samt min måde at lave handlingsplaner efter min bucket liste på, er i dag resulteret i, at jeg har krydset 64 punkter af på min bucket liste.

Man kan altså sige, at det var Simple Living, som hjalp mig med at finde frem til, hvad jeg gerne ville have ud af mit liv. Det er efterhånden lidt af en kliché, men et simpelt liv, og den oprydning som fulgte med, lavede plads til de oplevelser, mennesker og dét liv, som jeg manglede i mit liv.

 

3 thoughts on “En simpel livsstil gav mig flere penge og mere tid, men hvad skulle jeg bruge det til?

  1. Hej Sara
   Tak for din kommentar.
   Jeg kan se på facebook, hvor jeg har delt blogindlægget, at der er flere, som er nysgerrig for at se min liste. Jeg må vist hellere få den lagt online 🙂

   Like

 1. Hej Mie.
  Det er et vigtigt indlæg du har skrevet her.
  At få styr på ønsker og drømme og lægge en plan for udførelsen.
  Kh Maria

  Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s