Er en garderobe på 50 dele nok?

Mie Schmidt Blog

Hvor meget er 50 dele egentligt? Det lyder umiddelbart af meget, men hvis man går i gang med at tælle delene i tøjskabet, opdager man hurtigt, hvor lidt 50 dele egentligt er. Specielt når det skal dække både tøj, fodtøj, overtøj og tasker. Men er 50 dele nok, for lidt eller for meget?

Alt er relativt

Når det kommer til garderobe størrelser, så er alt relativt. For nogle vil 50 dele være for lidt, mens 50 dele vil være mere end rigeligt for andre. For mig er 50 dele den perfekte mængde. Det er nok til at dække alle mine behov, uden at jeg mangler noget og uden at det bliver kedeligt. Jeg har erfaret, at rigtig mange ikke har et behov for, at deres garderobe skal være spændende og derfor sagtens kan leve med en endnu mindre garderobe, men i mit tilfælde har det en ret stor betydning. Det giver mig livsglæde, at jeg hver morgen kan klæde mig på, så jeg føler, at jeg udstråler det, jeg er: Glad, kreativ og nytænkende.

Alle behov er dækket

Min erfaring er, at en garderobe på 50 dele nemt kan dække alle behov, såsom festlige begivenheder, hverdag og alle sæsoner – hvis altså man bruger sine 50 dele fornuftigt. Jeg har måtte indse, at jeg ikke har brug for 10-12 striktrøjer, når jeg alligevel bruger de samme 2-3 striktrøjer om og om igen. Det samme gælder kjoler for mit vedkommende. Jeg havde førhen 10-15 kjoler, men jeg langede altid ud efter de samme 2-3 kjoler. Da jeg indså, at jeg ikke havde brug for en garderobe på 100+ dele, fordi jeg altid brugte det samme tøj om og om igen, gik det for alvor op for mig, at 50 dele er mere end rigeligt. Nogle gange tænker jeg sågar, at jeg sagtens kan skære min garderobe mere ned, men så er det, at jeg kommer i tanke om, at…

Livet er for kort

For mig er livet for kort til at have en ultra minimalistisk garderobe, hvor det er en udfordring, at få garderoben til at hænge sammen. Vi skal huske på, at minimalisme handler om at skære ind til benet, så man har den perfekte mængde – ikke den mindste mængde. Jeg er velvidende om, at for nogle er en garderobe på 50 dele meget minimalistisk. Jeg synes ikke selv, at det er minimalistisk. Jeg ser mere på det som en forenkling og simpel tilgang til min garderobe, hvor jeg har skåret alt det utilstrækkelige tøj fra, så mit favorit tøj kan stråle.


Husk…

Tøj skal ikke tælles. Under mit år uden shopping var der mange som henvendte sig til mig med bekymring om, at min optælling af tøj var steget mig til hovedet. Det steg mig aldrig til hovedet. Jeg brugte det blot som en målestok for at få størrelsen på min garderobe ned. Ved at tælle mit tøj kunne jeg også løbende dokumentere udviklingen i mit år uden shopping.

I dag tæller jeg ikke mit tøj mere. Jeg ved, at jeg har en garderobe på 50 stykker og shopper efter den simple regel: Et nyt stykke tøj ind – et gammelt stykke tøj ud. På den måde holder jeg min garderobe nede og køber kun nyt tøj, når jeg ved, at jeg har et stykke tøj, som jeg vil skille mig af med.

(Overstående tekst er taget fra blogindlægget 7 ting der har ændret sig efter mit købestop)

4 thoughts on “Er en garderobe på 50 dele nok?

 1. Hej Mie, hvor er det bare et dejligt indlæg. Det er nemlig mega vigtigt at huske, at minimalisme ikke er en konkurrence om, hvem der kan leve med mindst.
  Det er en livsfilosofi, der burde kunne hjælpe os alle sammen til at finde stedet, hvor vi føler vi har nok. Sådan så vi kan finde ud af, hvad der virkelig driver os og gør os lykkelige.

  Jeg er så glad for, at de mere fredelige minimalister er begyndt at dukke op. Så tak for dig og hav en skøn dag 🙂

  Lise

  Fra Lisesommerlund.dk

  Like

  1. Hej Lise, tusind tak for din fine kommentar. Jeg tror, jeg bliver nødt til at tilføje ‘fredelig minimalist’ til min biografi – jeg er vild med det! 🙂

   Håber alt går godt og rigtig god dag til dig også.
   /Mie

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s