Når en simpel livsstil åbner nye veje: Jeg flytter til Spanien – for en periode

dav

Jeg er forundret over hvordan en simpel livsstil gang på gang, kan blive ved med at overraske mig og åbne op for muligheder, som førhen synes umulige. Det er ikke for sjovt, at man siger, at et simpelt liv fjerner alt det overflødige og giver plads til liv og livet.

Lejligheden er sagt op. Jobbet er sagt op. Flyttekasserne er fundet frem fra kælderen og jeg er klar til at pakke hele mit liv ned i flyttekasser, så jeg kan flytte til Spanien – altså for en periode.

For at gøre en lang historie kort, så blev min kæreste sidste år tilbudt en praktikplads (i forbindelse med hans studie) i Spanien. Vi undersøgte, om der var mulighed for, at jeg kunne tage med. Det var heldigvis intet problem. Så vi sprang ud i det og sagde ‘ja tak’ til et praktikophold på 6 måneder i Spanien.

Men det har ikke været helt uden konsekvenser. Jeg har fx. været nødsaget til at sige min faste job op, da jeg ikke kunne få orlov. Et job som jeg ellers er rigtig glad for. Vi har også været nødsaget til at sige vores lejlighed op, da vi ikke kunne få den fremlejet. Det er alt sammen konsekvenser, som godt kan give anledning til tankemylder, når natlampen slukkes om aftenen. For hvad skal der så ske, når vi vender retur til Danmark igen?

I stedet for at lade det blive en bekymring, har vi valgt at se på det, som en ny start. En ny start til at finde et nyt og spændende job. En ny start til at flytte i en anden lejlighed. Nu har vi trods alt boet i den samme lejlighed i 4 år. En ny start til at flytte lige derhen, hvor vi gerne vil bo, for det er en helt ny og frisk start for os. Et helt hvidt lærred, om man vil, som vi kan farvelægge, præcis som vi lyster.

dav

Hvorfor tager du med?

Muligheden bød sig og jeg greb den, for som citatet lyder “Nogle chancer kommer kun en gang“. Min kæreste og jeg har, siden vi mødte hinanden for snart 8 år siden, altid drømt om at flytte til udlandet for en perioden. Nu bød muligheden sig endelig og timingen var (nogenlunde) god, så vi sprang til. For når alt kommer til alt, så kan man kun fortryde de ting, man ikke gør og jeg er sikker på, at vi vil fortryde det, hvis vi takkede nej til Spanien.

Men hvad skal du så lave i Spanien?

Det er nok det spørgsmål, jeg har fået flest gange, siden vi begyndte at fortælle vores omgangskreds nyheden. Men hvad skal jeg så lave? Lad mig tegne et billede for dig: Yvonne-kjole, grisefest og sangria. Nok ikke så meget grisefest, da jeg er veganer, men I forstår, hvad jeg mener. Ej, det er pjat. Jeg har selvfølgelig et par planer oppe i ærmet – ikke nogle jeg vil afsløre endnu – men du er velkommen til at følge mit simple eventyr i Spanien her på bloggen og på instagram.

Omfavn den simple livsstil

Drømmen om at flytte til udlandet og rent faktisk gøre det til virkelighed, ville aldrig have været muligt for mig med et deltidsjob, hvis ikke jeg havde omfavnet en mere simpel livsstil for et par år siden. Det har bestemt været en udfordring at ændre min livsstil, men jeg har langsomt formået at ændre mange af mine dårlige vaner. Vaner som kostede mig mange penge i det lange løb, penge som jeg i dag kan bruge på noget, der gør mig oprigtigt glad.

dav

Hvad jeg prøver at sige er: omfavn det simple liv! Skær ned på de områder, hvor det ikke rigtig betyder noget eller gør nogen forskel i dit liv – altså udover på bankkontoen – for det giver betydeligt bedre plads til sjov, opsparing og en lille smule mere frihed i livet. Det kan fx. være shampoo, cremer og makeup. Findes der andre alternativer, som muligvis er billigere for dig? Kan du erstatte to-go kaffen med en hjemmelavet kaffe i en termokop? Er der mulighed for at låne bøger på biblioteket i stedet for at købe dem? Kan du undvære dit fjernsyn og den dyre tv-pakke som følger med? Vil en løbetur i det fri kunne erstatte dit fitness medlemsskab? Eller kan du bytte shoppeturene ud med secondhand shopping i stedet? Husk på, at små ændringer har også en betydning.

Det er ikke kun ift. økonomien, at en simpel livsstil har sat spørgsmål og hjulpet mig på vej. Jeg vil ikke sige, at vi har et super simpelt hjem, men vi er meget bevidste om, hvad vi ejer og hvorfor vi ejer det, og det har bestemt gjort det meget nemmere for os, at takke ja til et ophold i Spanien, for det er begrænset, hvor meget vi skal have opmagasineret. Det er desuden en oplagt mulighed for os at få ryddet op og ud i vore hjem, når nu vi alligevel skal hele vores hjem igennem og have det pakket ned i flyttekasser.

Og så er der selvfølgelig min garderobe. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor nemt det bliver for mig at pakke min rejsekuffert, for i dag er min garderobe så lille (sammenlignet med for et par år siden). Det bliver virkelig en ren fornøjelse at pakke!

Jeg glæder, glæder, glæder mig til et eventyr i Spanien.

3 thoughts on “Når en simpel livsstil åbner nye veje: Jeg flytter til Spanien – for en periode

  1. Tillykke med beslutningen – det bliver godt og super spændende. Jeg har selv været i Vietnam i et år nu, og kommer retur til DK til sommer. Det.har været så fedt med en lille pause fra hverdagen. Og tiden flyver, så husk at nyde og lave lige præcis det, du har lyst til. Det skal hurtigt nok blve hverdag igen.

    Like

    1. Ej, hvor spændende! Jeg kan kun forestille mig, at Vietnam må være et virkelig fantastisk land at rejse til. Tak for de gode råd, dem tager jeg til mig 🙂

      Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s