Sådan får du mest ud af din simple livsstil

En simpel livsstil handler om meget mere end at bo småt og med få ejendele. Livsstilen kan bruges til at sætte fokus på det, der virkelig betyder noget i livet, være en hjælpende hånd til at opnå sine drømme og være et godt redskab til at få styr på økonomien. Er du hoppet ud i en mere simpel livsstil, så læs med her, hvordan du får mest ud af din nye livsvej.

Ryd op og ud i dit hjem

Mange starter deres simple livsstil med at rydde op og ud i hjemmet. Hvis du er en af dem, som startede oprydningen i enten klædeskabet eller i stuen, så er navne som Marie Kondo og Karen Kingston sikkert ikke fremmede for dig. De er begge kendte for at hjælpe andre med at rydde op og ud i hjemmet, så der igen bliver plads til familien og livet. Hvis du har gennemgået den helt store oprydning i dit hjem og skilt dig af med det, som alligevel aldrig blev brugt, har du sikkert allerede mærket forskellen i hjemmet:

 • Det er nemmere og hurtigere at gøre rent
 • Det er hurtigere at rydde op og sætte ting tilbage på deres pladser
 • Der er mere plads at boltre sig på

Men det er ikke kun i hjemmet, du vil kunne mærke en forskel, for når du rydder op og ud i dit hjem, sker der også en lille oprydning mentalt. Du føler måske en letheds fornemmelse i kroppen eller oplever at frustrationen over evigt rod forsvinder. En anden stor sidegevinst ved oprydning er den ekstra tid, du pludselig får mellem hænderne, fordi der er færre ting at rydde op og det er hurtigere at gøre rent. Hvis du vil have mest muligt ud af den ekstra tid, du pludselig har fået foræret, så sæt dig ned og skriv en liste over de ting, du gerne vil bruge den ekstra tid på. Det kan fx være:

 • Begynde på en ny hobby (hækling, badminton, ridning, osv.)
 • Selvforkælelse (karbad, løbetur, læse en bog osv.)
 • Mere tid med børnene
 • Kærestetid
 • Nyde en ekstra kop kaffe på terrassen

Der er mange muligheder at vælge imellem, personligt bruger jeg min ekstra tid på at blogge, male, tegne og læse bøger, det er bare vigtigt, at du prioritere den ekstra tid, du har fået foræret, hvis du vil have mest muligt ud af din nye livsstil, ellers vil den højest sandsynligt forsvinde mellem hænderne på dig.

sdr

Ryd op i din økonomi

Når du først har fået styr på hjemmet og skilt dig af med alle de ting du aldrig fik brugt, er det oplagt at gennemgå din økonomi. Gå seks måneder tilbage på din bankkonto og noter alle dine udgifter ned frem til i dag. Mange vil blive overrasket over, hvad de egentlig bruger deres penge på, men uanset hvad så vil en seks måneders gennemgang af din bankkonto afsløre dine indkøbsvaner. Er der nogle områder, hvor du kan skære lid ned på forbruget? Det kunne fx være:

 • Take away
 • Kaffe på farten
 • Café besøg
 • Madbudgettet
 • Byture
 • Shopping

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din simple livsstil, så find ud af hvor din(e) svaghed(er) er og udfordre dig selv til at lave et budget. Det lyder enormt kedeligt, men tro mig det kan spare dig mange penge. Jeg har fx fundet ud af, at min kæreste og jeg kan leve med et madbudget på 1200kr. i alt om måneden. Det har virkelig sparet os mange penge i det lange løb. Jeg har også i perioder givet mig selv lommepenge, ja, det lyder igen enormt kedeligt, men det hjalp mig med at spare 25.000kr. op på seks måneder, selvom jeg kun havde et deltidsjob.

Læs også: Sådan sparede jeg 25.000kr. op på 6 mdr. med et deltidsjob

Når du først har fundet de områder i dit budget, hvor du kan skære lidt ned, så er det igen vigtigt at være på forkant med, hvad de ekstra penge skal bruges til. Du kan fx:

 • Starte en opsparing (det er altid rart at have lidt penge på kistebunden)
 • Begyndte at investere
 • Spare sammen til den rejse du altid har drømt om
 • Spare sammen til et indskud til et hus
 • Overveje om du kan nøjes med færre timer på dit job og få endnu mere tid mellem hænderne

Der er mange muligheder, ingen af dem er rigtige eller forkerte, det vigtigste er bare, hvis du vil have mest muligt ud af de ekstra penge, at give dine penge et sted at gå hen ellers ender du højest sandsynligt med at bruge dem på pjat og pjank.

Bucket liste og handlingsplaner

Du skal ikke være ked af det, hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din ekstra tid og dine ekstra penge på. I starten havde jeg også svært ved at håndtere den ekstra tid og de ekstra penge, jeg pludselig havde mellem hænderne, og det gav langsomt mening for mig at lave en bucket liste og lave handlingsplaner derefter med mine ekstra penge og tid. Det kan du læse meget mere om på mit blogindlæg: Minimalismen gav mig flere penge og mere tid, men hvad skulle jeg bruge det til?

Husk på at der ikke er noget rigtigt eller forkert, for stort eller for småt at bruge sin tid og penge på. Hvad der synes rigtigt for andre, er måske ikke det rigtige for dig. Så find ud af hvad der føles rigtig for dig og planlæg at bruge din ekstra tid og dine ekstra penge på det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s