6 shoppingfælder som får dig til at købe tøj, du aldrig får brugt

Det er så nemt at blive fristet, når man er ude og kigge på nyt tøj, og før man har set sig om, har man købt det halve af butikken. Men hvad er det, som frister os i butikkerne? Jeg kalder det shoppingfælder og der findes seks af dem.

Udsalg

Langt de fleste ved, at der to gange om året er udsalg i alle landets butikker. Det er bedst kendt som sommer og vinter udsalg. Førhen var disse udsalgsperioder højdepunkter i mit liv. Det var noget jeg så frem til og sparede op til. Jeg glædede mig vitterligt som et lille barn til juleaften, for selv med et lille budget, kunne jeg næsten forny hele min garderobe, hvis jeg kun gik i de billigste af de billigste high street butikker. Mine venner kaldte mig ”tilbudshaj” og jeg gjorde da også nogle virkelig gode handler ind imellem, men langt det meste af tiden, kom jeg hjem med posevis af billigt tøj i dårlig kvalitet. Og som om det ikke var slemt nok i sig selv, så fik jeg ikke brugt størstedelen af tøjet, fordi det var impulskøb og ikke min stil.

Udsalg er den absolut største shoppingfælde, for langt de fleste af os bliver grebet af stemningen – og ikke mindst prisreduceringerne – og køber meget mere, end vi har brug for. Vi mister overblik og bliver fristet, for hvad er et par hundrede kroner mere i den endelig opgørelse.

Uventede tilbud

En af de helt store shoppingfælder er de uventede tilbud. Et typisk scenarie kunne være således: du er taget hen i din favorit butik, for at købe en ny kjole, som du skal bruge til en barnedåb i næste uge. Du finder den helt rigtige kjole, men inden du går mod kassen og betaler for den, går du lige en runde rundt i butikken. Du opdager, at der er et bord fyldt med mønstrede T-shirts til kun 50kr. pr. stk. Du holder dig normalt til neutrale farver, men den gule mønstrede T-shirts kunne måske være festlig til et par smalle jeans, og til kun 50kr. går det jo ikke helt galt. Du går mod kassen for at betale for kjolen og den T-shirts, som du et år senere sender til genbrug, fordi du aldrig fik den brugt. Uventede tilbud er en bevidst måde at lege med kundernes frygt for at gå glip af et godt tilbud på, samt at friste dem til et impulskøb. Uventede tilbud er derfor en stor shoppingfælde, som gør, at rigtig mange kommer hjem med tøj, de aldrig får brugt.

Mængderabat

Basistøj i neutrale farver bliver ofte solgt med mængderabat. Et godt eksempel på sådan et tilbud kunne være ’køb 3 T-shirts, betal kun for 2’. Selvom kunden kun mangler én ny T-shirt, bliver kunden fristet til at købe tre, da vedkommende kun skal betale for to. Den ene T-shirt er altså gratis og det er her, fælden snapper for rigtig mange. For rigtig mange, inklusiv mig selv, spiller ordet ’gratis’ et puds med hjernen, for gratis er jo godt – ikke? Mængderabat er altså shoppingfælde nr. 3, for du manglede kun én T-shirt, men kom hjem med tre, og hvis du har været helt forblændet af mængderabatten, er du sikkert kommet hjem med en T-shirt i sort, en T-shirt i hvid og en T-shirt i lyserød (som du aldrig får brugt!).

E-mail og SMS reklamer

Hvis der er noget, som kan få mig til at købe tøj, som jeg for det første ikke har brug for og for det andet nok ikke kommer til at bruge, er det tilbud og rabatkoder som lander i min e-mail eller SMS indbakke. Gør dig selv den kæmpe tjeneste og afmeld dig fra alle nyhedsbreve, som lokker dig til at købe tøj, du ikke har brug for. Når du først har åbnet e-mailen, er det svært ikke lige at trykke ind på webshoppen for at se, om der var noget, som kunne friste dig. Chancen for at du køber tøj, som du rent faktisk får brugt, er meget lille og du mister alt fra et minut til en time af dit liv på at kigge på tøj, du ikke engang har brug for. Når jeg først har åbnet e-mailen og klikket mig ind på webshoppen, finder jeg ofte mig selv i en situation, hvor jeg sidder og finder på undskyldninger for at købe noget. Derfor har jeg købt alt fra sølvglimmersko til 80’er gymnastikdragt, som jeg absolut ikke havde brug for og endte med at sende retur.

Kundeaften og VIP events

En anden shoppingfælde er de såkaldte kundeaftener og VIP arrangementer. Butikken er pyntet fint op med balloner, du har fået en goodiebag, der har måske været et lille modeshow, der er 20% rabat på hele butikken og du har sammen med de andre VIP kunder mulighed for at købe de nye sommervarer før alle andre. Jeg kan godt forstå, det er svært ikke at lade sig friste eller at føle sig tvunget til at købe noget, når nu butikkens ansatte har gjort så meget ud af det. De gør alt for at få dig til at føle dig som en ægte VIP kunde og det er en kæmpe shoppingfælde, som er nem at falde i.

Forvrænget opfattelse af dine behov

Hvis der er noget, som kan få mig til at købe tøj, som jeg højest sandsynligt aldrig får brugt, så er det min forvrænget opfattelse af mine egen behov. I dag ved jeg godt, at jeg aldrig bliver en af de kvinder, som går i stiletter med hæle så høje som gadelygter, men i mine teenageår havde jeg ikke desto mindre omkring 10-12 par stiletter med høje hæle, alene fordi jeg havde en forvrænget opfattelse af mine behov. Jeg havde ikke brug for 12 par stiletter, når jeg altid gik i flade sko. Jeg havde ikke brug for 20 festkjoler, når jeg altid havde jeans og T-shirt på. Jeg havde bestemt heller ikke brug for 15 forskellige håndtasker, når jeg havde alt, hvad jeg skulle bruge, i mine lommer. Hvis du ikke kender dine behov eller har en forvrænget opfattelse af, hvad du egentlig har brug for, ja, så er det altså en shoppingfælde, som er nem at hoppe i.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s