5 grunde til du skal købe genbrugstøj

Genbrugstøj. Nogle elsker det, andre hader det. Jeg elsker det! Det føles som en skattejagt at gå ind i en genbrugsbutik og man ved bare, at når man finder guldet, så vil man elske det langt ud i fremtiden. Men der er mange gode grunde til, at man skal købe genbrugstøj og jeg har her samlet mine 5 favorit grunde.

1. Unikt tøj til den personlige stil

Punkt nr. 1 er min absolut favorit grund til at købe genbrugstøj. Jeg elsker at gå på skattejagt og finde de helt unikke ting, som gør at jeg ikke ligner alle andre. Nogle gange kan man endda være så heldig at finde tøj, som har mange år på bagen – nogle kalder det retro eller vintage – men uanset navn, så er det ofte i meget bedre kvalitet end det tøj, som bliver produceret i dag.

2. Godt for pengepungen

Det kan være en dyr fornøjelse at købe nyt tøj, men det er det sjældent, når du køber tøj i en genbrugsbutik. Med priser som er helt i bund, går du sjældent galt i byen, og du får på samme tid råd til alt det sjove.

dav
Sort top med broderier og skuldertaske i strå. Begge dele købt på et loppemarked i Spanien til 3€ pr. del.

3. Støt et godt formål

Det er ikke noget, jeg tænker så meget over, men når alt kommer til alt, så er det da for fedt, at man kan købe nyt tøj og på samme tid støtte et godt formål. Det er da ren win win!

4. Køb tøj med god samvittighed

Tøjproduktion er en af de helt store miljøsyndere, men ved at købe tøj i genbrug, køber du tøj, som allerede er produceret og du er derfor ikke medvirkende til overproduktion eller miljøsvineri. Du kan altså købe tøj med god samvittighed.

5. Miljøet vil takke dig

I forlængelse af punktet ovenover, så vil miljøet i sidste ende takke dig for at købe tøj i genbrugsbutikker. Jorden har ikke uendelig mængder af ressoucer og det er derfor ekstra vigtigt, at vi alle gør noget, for at skåne vores jord og de ressourcer der er tilbage.


Læs også: 8 råd til når du køber genbrugstøj

Se videoen: Genbrugsguide – Gode råd til at finde guld i genbrug

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s