Frisk din garderobe op helt uden at købe nyt tøj

Når årstiderne skifter, følger der automatisk en lyst til at fornye sine omgivelser med. Mange rydder op og ud i klædeskabet, men står bagefter tilbage med en trang til at opdatere garderoben. Det kan man også sagtens – og endda helt uden at købe nyt tøj.

Redesign dit tøj

En af de nemmeste måder at puste lidt nyt liv i garderoben på, er ved at redesigne det tøj, du allerede har. En kjole kan nemt blive til en nederdel, et par bukser kan hurtigt blive til et par shorts, og en skjorte kan snildt blive til en top. Det er kun kreativiteten der sætter grænser – og din erfaring med en symaskine. Hvis du ikke har de store evner ved en symaskine, er jeg sikker på, der er en skrædder i dit nærområde, som kan gøre arbejdet for dig for en lille pris. Mangler du inspiration til hvordan, du kan redesigne dit tøj, så er Pinterest et rigtig godt sted at starte. Du kan fx. søge på ordene redesign tøj og diy tøj.

Bytte bytte købmand

Trænger du til at få noget nyt tøj ind i din garderobe, men har du hverken lysten eller pengene til at købe nyt tøj, så kan et byttemarked være en rigtig godt alternativ. Det er ofte gratis at deltage og det eneste du skal gøre, er at medbringe det tøj, du gerne vil bytte. Husk kun at medbringe tøj som andre kan få glæde af, dvs. tøj som er rent og uden huller. Se om der er et byttemarked i nærheden af dig via linket her. Er der ikke et byttemarked i nærheden af dig, så arranger en tøj bytte aften med dine veninder eller kollegaer. Husk at lave et par guidelines inden I går i gang, så der ikke opstår unødvendige uenigheder.

Shop your closet

Du føler måske, at du har det samme tøj på hele tiden og at du derfor trænger til at købe noget nyt tøj. Men er du sikker på, at du udnytter din garderobes fulde potientiale? Sæt en eftermiddag af i kalenderen og afprøv konceptet Shop your closet. Det er meget enkelt og går i bund og grund ud på, at du går på shopping i dit eget klædeskab. Prøv at lege dig frem til nye måder at sammensætte dit tøj på. Du kan evt. lave et moodboard på Pinterest, inden du går i gang, med billeder af outfits, som du godt kan lide. Prøv derefter at skabe disse outfits med det tøj du allerede har i garderoben. Vi har for vane at gå i de samme outfits om og om igen, så det kan være en god metode til at genopdage dit tøj.

Tie dye

En sjov måde at pifte dit gamle tøj op på, er ved at lave tie dye – eller batik som vi kalder det her i Danmark. Det er forholdsvis nemt at gå til, det eneste det kræver, er noget tøjfarve, en bluse og nogle elastikker. Dit tøj kan dog hurtigt ende med at ligne noget fra 70’ernes hippie tid, hvis du ikke passer på, så det kan være en god idé at finde inspiration på YouTube. Min personlige favorit batik metode/genre er indigo dye. Du kan også springe ud i den naturlige måde at farve på tøj, ved at bruge naturen som farvemiddel. Du kan fx. farve dit tøj lyserødt med skallerne fra en avokado, eller farve dit tøj blåt med rødkål, hyldebær eller skindet fra rødløg.
Er du ikke så meget til batik og farvningsforsøg med mad fra køkkenet, så kan du bruge helt almindeligt tøjfarve til at genopfriske farven på dit tøj. Jeg har fx. i flere omgange givet mit sorte tøj en genopfriskning. Det er en nem måde at forlænge tøjets holdbarhed på.

Preloved

Sidst men ikke mindst så kan du altid opdatere din garderobe med et par skønne preloved/secondhand/genbrugs elementer. Du må virkelig ikke undervurder at købe brugt tøj, for der findes simpelthen så meget lækkert brugt tøj både online og i secondhandbutikkerne. Det er ofte billigere end at købe nyt, og så er det selvfølgelig meget mere bæredygtigt. Omvendt kan du også prøve kræfter med at sælge dit eget tøj, i stedet for at sende det til genbrug som det første.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s