Cost Per Wear konceptet: Hvad er det og hvad kan det bruges til?

dav

Mangler du overblik over hvor meget (eller hvor lidt) af din garderobe du rent faktisk bruger, og hvad prisen for det er? Så kan Cost Per Wear konceptet være det helt rigtige redskab for dig.

Hvad er det?

Cost Per Wear (CPW) er prisen på dit tøj divideret med de antal gange du har brugt det. Har du fx købt en T-shirt til 500kr. og brugt den 5 gange, så er CPW 100kr. Det er intet mindre end garderobe regning, vi har med at gøre her.

Hvad kan det bruges til?

Med et proppet klædeskab kan man hurtigt miste overblikket over, hvad der egentligt bliver brugt og hvad der bare ligger og samler støv. Her er Cost Per Wear konceptet et rigtig godt redskab til at finde ud af hvor meget – eller hvor lidt – man egentligt bruger sit tøj, og hvad prisen for det er.

CPW konceptet kan derudover være en hjælpende hånd, når du rydder op i garderoben, for du kan se sort på hvidt hvor meget og hvor lidt hver enkelt del er blevet brugt. Det er derfor nemt for dig at vurdere tøjets tilstand og om det skal sendes til genbrug, sælges eller gives bort, så andre kan få glæde af det.

På de sociale medier florere desuden udtrykket #30wears, som er et udtryk for, at hver enkelt tøjdel helst skal bruges minimum 30 gange, før man skiller sig af med det. Her er CPW en rigtig god måde at holde styr på, om man når at bruge hver enkelt tøjdel minimum 30 gange.

Ved at kombinere CPW og #30wears kan man desuden ret hurtigt opdage, hvilke tøjmærker der har god kvalitet, som holder til at blive brugt minimum 30 gange, og hvilke tøjmærker der ikke har god kvalitet.

Min erfaring

Jeg har brugt CPW siden 1. Juni 2019 og jeg må indrømme, at jeg er blevet mere opmærksom på, om jeg får brugt mit tøj nok. Størstedelen af mit tøj har jeg dog brugt mange gange før, jeg startede på CPW konceptet, så udregningerne stemmer ikke 100% overens med virkeligheden. Det er lidt ærgerligt. Jeg er til gengæld blevet god til at huske at tilføje nyt tøj til min garderobe app (YourCloset), så jeg kan få reelle udregninger fremadrettet.
Selvom jeg godt vidste det, før jeg startede med at bruge CPW konceptet, så er jeg alligevel overrasket over, hvor mange penge et stykke tøj kan koste mig, hvis jeg ikke bruger det nok. En vinterfrakke til fx 1200kr. som kun bliver brugt 4 gange, ender med at koste 300kr., de få gange den bliver taget i brug. Det er dumt og et dårligt køb.

Jeg er desuden hoppet med på #30wears bølgen, og hvor er det bare fedt, at der er så meget fokus på at bruge det, man allerede har, i stedet for at fokusere på alt det man ikke har. Min oplevelse med #30wears indtil videre er, at der er lagt større fokus på at style sit tøj forskelligt, og på den måde få forskellige udtryk ind i sin garderobe, frem for at købe nyt. Jeg er vild med det.

Sådan får du CPW på din telefon

Der er mange app’s, som har en CPW funktion. Personligt er jeg meget glad for YourCloset app’en, hvor jeg både får et overblik over alt mit tøj, hvad CPW er ved hvert enkelt tøjdel og hvor mange forskellige outfits tøjet indgår i.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s