Fordelene ved en simpel livsstil: Mere tid, flere penge og meget mere liv!

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at en simpel livsstil kan have sine begrænsninger, men den kan så sandelig også have sine fordele som fx. mere tid, flere penge og meget mere liv!

Mere tid

Jeg kan kun skrive ud fra egne erfaringer og en af de største ændringer jeg har oplevet, siden jeg omfavnede en mere simpel livsstil, er, at jeg har fået meget mere tid i min hverdag. Det skyldtes flere forskellige grunde, læs med herunder.

Shopping
Under mit år uden shopping, gik det op for mig, at jeg brugt shopping som en aktivitet på lige fod med fx. at gå en tur i skoven. Det er jeg stoppet med at gøre og i dag går jeg kun ind i butikker, hvis jeg mangler noget i min garderobe. Ligeledes er jeg stoppet med at kigge på webshops, hvilket jeg førhen kunne få mange timer til at gå med. Det har både sparet mig tid og ikke mindst penge.

Fjernsyn
I år 2011 sagde jeg farvel til mit fjernsyn – og jeg har ikke set mig tilbage siden. Det var først efter jeg havde skilt mig af med mit fjernsyn, det gik op for mig, hvor meget tid jeg førhen havde spildt på at se ligegyldige udseendelser og serier. I dag benytter jeg mig af streaming tjenester, som jeg bruger meget mere bevidst. Jeg zapper ikke rundt fra den ene kanal til den anden, som jeg gjorde førhen med fjernsynet. Det har frigivet meget tid, specielt om aftenen, som jeg i dag kan bruge på noget andet.

Deltidsjob
Jeg har indrettet mit liv således, at jeg de sidste par år har kunne nøjes med et deltidsjob. Jeg er godt klar over, at det langt fra er alle, som har den mulighed, men pga. mine fravalg i livet, har jeg kunne tilvælge et deltidsjob i stedet. Det har helt naturligt givet mig meget mere tid i hverdagen, hvilket er noget, jeg virkelig omfavner og er taknemmelig over, at jeg har givet mig selv.

Førhen var det de tre største tidsrøvere i mit liv. I dag har jeg helt bevidst fravalgt meningsløst shopping, fjernsynskiggeri og fuldtidsjob for at få mere tid i mit liv. Tid som jeg bruger på de ting, som giver mig livsglæde og mit liv værdi.

Flere penge

Når man begynder at omfavne en mere simpel livsstil, vil der helt naturligt være nogle områder, hvorpå man bliver nødt til at skære ned eller fra. Det vil i sidste ende give flere penge på kontoen. Personligt stoppede jeg bl.a. min meningsløse shopping, jeg kvittede to go kaffen og tv abonnementet, jeg skar ned på cafébesøg med veninderne, og jeg stoppede min evige higen efter større og bedre. I stedet begyndte jeg at lave madplaner og undgik madspild, og jeg gav mig selv lommepenge hver måned, så jeg aldrig brugte mere, end jeg havde til rådighed. Selvom jeg kun havde et deltidsjob, så gav det alligevel så meget luft i økonomien, at jeg oplevede økonomisk overskud. Jeg skulle ikke længere tjekke min konto, for at sikre mig, at jeg havde penge til resten af måneden, for jeg havde lige pludselig altid penge på kontoen.

Med mere tid i hverdagen begynder kreativiteten og de personlige talenter ofte at blomstre, for nu er der ro og overskud til at omfavne og udføre de talenter man har. Det åbner nye muligheder for at have en ekstra indkomst. For næsten uanset hvilke evner du har, kan du tjene penge på det. Er du god til at tage billeder, så blive freelance fotograf. Er du god til at male og tegne, så bliv deltidskunstner og sælg dit kunst. Er du god til at strikke og hækle, så sælg dit håndarbejde eller start som underviser på aftenskole og lær dit talent fra dig.

Meget mere liv

Den største ændring jeg oplevede i mit liv, efter jeg gik over til en mere simpel livsstil, var, at jeg fik meget mere liv ind i mit liv – og det er faktisk ret enkelt hvorfor. I min overgang til en mere simpel livsstil, havde jeg valgt alt det fra i mit liv, som alligevel ikke havde den store betydning for mig (såsom shopping, cafébesøg og fjernsyn), og det gav i sidste ende tiden og ikke mindst pengene til de oplevelser og det liv, som jeg virkelig gerne ville have. Nogle gange skal man sige nej til de middelmådige oplevelser (hvilket er forskelligt fra person til person), for at kunne sige ja til de oplevelser og det liv, man virkelig gerne vil have.

En simpel livsstil gjorde det muligt for mig at handle på mine drømme og ikke kun drømme om at handle på dem. Med mere tid fik jeg mulighed for at starte min blog og genoptage min passion for at tegne og male, og med flere penge fik jeg mulighed for at opleve, tage på eventyr, og rejse, og dermed få mere liv ind i mit liv. Indenfor de sidste to år har jeg bl.a. holdt en stor 30 års fødselsdag, min kæreste og jeg har inviteret et vennepar med på et sommerhusophold, vi har været en forlænget weekend i Paris, vi har været på flere forskellige hotelophold rundt i Danmark, og nu er vi flyttet til Spanien i seks måneder. En simpel livsstil gjorde det meget nemmere for mig, at få mine drømme til at gå i opfyldelse.

Det er ikke kun på det store plan, at jeg har fået mere liv ind i mit liv, det er også i hverdagen, fordi jeg har fået tiden og ikke mindst overskuddet til at fx. læse bøger, tage på lange gåture i naturen, lave lækkert mad og bagværk i mit køkken, og ikke mindst bruge kvalitetstid med min familie. Tilsammen giver det mig meget mere liv i mit liv, og det føles fantastisk.

Læs også: Får du mest ud af din simple livsstil?

2 thoughts on “Fordelene ved en simpel livsstil: Mere tid, flere penge og meget mere liv!

 1. Meget spændende emne din blog handler om. Jeg har netop nu fundet din blog og glæder mig til at læse mere. Jeg er havnet i minimalismens verden af nød…. sygdom , fyring og nu resurseforløb så jeg har intet valg men vælger at gøre det til en sport …. for ikke at synke ned i det kedelige håbløse hul Så selvom du og jeg gør det af forskellige grunde er jeg sikker på
  Jeg kan hente noget opmuntring via din blog 🙂

  Liked by 1 person

  1. Hej Hanne, tusind tak for din besked. Hvor er det dejlig at høre, at du vender en træls situation til en bedre situation. Jeg kan godt lide din tankegang. Jeg håber, du kan finde lidt opmuntring på min blog og hvis du har nogle tips, fif eller gode råd angående minimalisme, som jeg selv har overset, så byd endelig ind med endnu en kommentar. Det er så dejligt, når vi kan dele gode råd med hinanden 🙂
   De bedste hilsner Mie

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s