Spred et bæredygtigt budskab med synlige reparationer på tøjet

Vil du gerne være med på den bæredygtige bølge, som bliver mere og mere omfavnet verden over, men ved du ikke helt hvordan, du skal gribe det an? Start med dit tøj. Brug det, elsk det, og reparer det når det går i stykker. Vil du gerne tage skridtet videre? Så lav synlige reparationer på dit tøj og spred et bæredygtigt budskab -og få desuden unikt og personligt tøj.

Er jeg den eneste, som oplever, at det bliver mere og mere hipt at reparere sit tøj, når det er gået i stykker? Her mener jeg ikke de små reparationer, såsom at sy en knap tilbage på plads eller lappe et lille hul i blusen. Nej, jeg mener de lidt større reparationer, såsom et stort hul i bukserne eller i striktrøjen, hvor det er uundgåeligt at skjule reparationen. På de sociale medier ser jeg jævnligt hvordan, folk reparere deres tøj og laver synlige reparationer, både for at forlænge tøjets levetid, men også for at sprede et budskab. Et budskab om at det både er acceptabelt og ikke mindst bæredygtigt at passe på sit tøj.  Tænk tilbage til dengang du var barn, hvor mor lappede hullerne i dine yndlingsbukser med store tøjlapper af læder eller dem der lignede en fodbold. Det var tydeligt, at bukserne var blevet repareret, men det gjorde ingenting. Det var fuldstændig acceptabelt. Det er lidt den samme handling, der sker på de sociale medier i dag bortset fra, at det i dag nok mest er et bæredygtigt budskab.

Jeg er selv en af dem, som gerne lapper små huller i mit tøj og syer knapper tilbage på plads igen. Jeg har dog aldrig lavet de store reparationer på mit tøj, men jeg må ærligt indrømme, at jeg er blevet mere åben for idéen efter at have set så mange spændende måder at gøre det på. Den metode som tiltaler mig mest, er broderi, også kaldet visible mending.

Broderi

Notbuyingnew er et glimrende eksempel på hvordan, en statement reparation kan se ud. Hun har forvandlet sine ripped jeans til farverige og personlige jeans ved at lappe dem sammen med broderi -og jeg er vild med det! Det var pga. hende, at jeg opdagede en hel ny verden af reparationer. Savingthreads laver også mange spændende reparationer, men bruger også broderi, som en måde at opdatere sit gamle tøj på. Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg gerne vil blive bedre til at lave både de små og store reparationer på mit tøj. Jeg har bl.a. en grå uld cardigan, som har fået et hul på ryggen, og jeg har planer om at lave et fint lille broderi, som kan skjule hullet. Jeg tror også, jeg vil blive bedre til at give mit gamle tøj nyt liv, for eksempel med broderi, og ikke være så bange for at springe ud i et redesign af mit tøj.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s