5 måder hvorpå du kan sikre, at din lille garderobe forbliver lille

Når man endelig får sig taget sammen til at få ryddet op i sin garderobe og får sig skilt af med alt det overskydende tøj, er der kun én ting, man virkelig gerne vil have: at den lille garderobe forbliver lille. Ikke flere fejlkøb og ikke flere spontane køb, så den lille garderobe ender med at ligne den gamle uoverskuelige garderobe. Her er fem måder hvorpå du kan sikre, at din lille garderobe forbliver lille.

Få overblik over din garderobe

Det første skridt til at sikre, at din lille garderobe forbliver lille, er ved at få et godt overblik over, hvad din garderobe indeholder. Det kan du fx. få med hjælp fra diverse app’s. Jeg er personligt meget glad for app’en YourCloset (til android), men CladWell og StyleBook (til Iphone) skulle også være gode. Når du først har hele din garderobe kodet ind i app’en, er der bl.a. en funktion, hvor du kan se hvor meget eller hvor lidt, du bruger dit tøj. Det gør det meget nemmere for dig, at skille dig af med det tøj, som du ikke får brugt, så det ikke ligger og fylder i din garderobe.

En anden fordel ved at have hele din garderobe på mobilen er, at du altid har din digitale garderobe ved hånden. Det kan være meget praktisk, når du fx. står i et prøverum og skal afgøre, om du skal købe tøjet eller ej. Med hele din garderobe på mobilen kan du let afgøre, om tøjet passer med resten af din garderobe, eller om du allerede ejer en lignende tøjdel. Det er altså en nem måde at undgå fejlkøb på.

Lav et moodboard med den stil du foretrækker

Er du typen, som nemt bliver lokket af nye trends og hurtigt glemmer alt om din personlige tøjstil? Så kan et moodboard med den stil du foretrækker, hjælpe dig med at holde dig på rette spor. Du kan fx. lave et moodboard med din personlige stil på Pinterest. Hvis du henter Pinterest app’en, kan du nemt hive din moodboard frem og hurtigt afgøre om det tøj du kigger på, passer til din personlige stil.

Udover et moodboard kan det også være en stor hjælp at have to eller tre ord, som beskriver din tøjstil. Skriv de to-tre ord ned og spørg dig selv, om det tøj du er ved at købe, stemmer overens med dine ord. Ordene kan fx. være minimalistisk, boheme, pastel osv. Med et moodboard og et par ord som beskriver din personlige stil, er det nemmere at undgå fejlkøb, og dermed nemmere at holde din garderobe lille.

Lav en want/need shoppeliste

En anden måde at holde garderobe lille på, er ved at notere det tøj, du gerne vil have på et stykke papir. Papiret skal have to lister. En Want liste og en Need liste. Det tøj som du helt reelt mangler i din garderobe, skal noteres på Need listen. Alt andet tøj skal noteres på Want listen. Det er nemmere at se og acceptere, at man ikke har brug for tøjet, når man stiller det op overfor hinanden på den måde. Tøj som ender på Want listen, er ofte tøj, som man i sidste ende er glad for, man ikke købte.

Hold dig væk fra fristelser

Bliver du nemt fristet til at shoppe, så er der kun en ting at gøre: Hold dig væk fra fristelserne – uanset om det er de fysiske butikker eller webshops. Brug en eftermiddag på at afmelde dig fra alle nyhedsmails, som frister dig til at shoppe, og gør det til en vane, at lade dankortet og/eller pungen blive hjemme, hvis du ved, du skal en tur ned gennem byen. Jo sværere du er at friste, jo nemmere er det at holde din garderobe lille.

Én ny ind, én gammel ud

Sidst men ikke mindst så er en af de nemmeste måder at holde din lille garderobe lille på, ved at smide én tøjdel ud, hver gang du tilføjer én ny tøjdel til din garderobe. Jeg vil selvfølgelig anbefale, at du ikke smider det gamle tøj ud, men enten genbruger det, giver det videre til venner/familie, eller donere det til genbrug.

Læs også: 7 spørgsmål du skal stille dig selv inden, du køber nyt tøj

Læs også: 6 shoppingfælder som får dig til at købe tøj, du aldrig får brugt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s