2020: De 4 ting jeg vil have fokus på i år

Mit overordnede mål i år er at omfavne bedre og grønnere shoppevaner, bl.a. ved at sætte en begrænsning på nyproduceret tøj og have mere fokus på at købe brugt, for selvom jeg har lært meget i løbet af de sidste to år, så er der altid plads til forbedring.

Begrænsning

Det er ikke fordi jeg har købt meget nyt tøj i 2019, men derfor vil jeg alligevel gerne udfordre mig selv lidt, ved at sætte en begrænsning på max. fire stykker nyproduceret tøj i år 2020. På den måde kommer jeg kun til at købe det tøj, som jeg virkelig har brug for. Det er ikke fordi, jeg skal købe fire stykker nyt tøj, men det virkede logisk for mig, at beregne et nyt stykke tøj per sæson -selvom jeg gerne må bruge alle fire køb på én sæson, hvis det er det, jeg har brug for. Begrænsningen gælder for tøj, overtøj, fodtøj, tasker, sportstøj, tilbehør og smykker. Begrænsningen gælder ikke for undertøj, strømper og strømpebukser.

Selvom jeg har en begrænsning på nyproduceret tøj, så har jeg valgt at give mig selv frit spil, når det kommer til secondhand tøj. Det er ikke fordi, jeg skal shoppe amok i secondhand tøj i stedet for at købe nyt. Jeg vil bruge secondhand loddet, når der er noget i min garderobe, som ikke fungere for mig og derfor skal erstattes.

En simpel garderobe

I år vil jeg åbne mere op for min egen garderobe. Jeg har lyst til at vise hvordan, den ser ud, og hvordan jeg bruger den. Derfor vil der helt naturligt også komme mere fokus på styling og hvordan du kan bruge det tøj, du allerede har. Jeg vil gerne vise, at man oftest har nok i det tøj, man allerede har, og at der ikke er nogen grund til at købe mere.

Jeg vil gerne invitere jer med indenfor i min garderobe og vise:

  • Hvordan jeg har bygget den op
  • Hvad den indeholder
  • Og hvordan jeg styler mit tøj for flest mulige forskellige outfits

Det er alt sammen noget, som du kan kopiere og bruge i din egen garderobe. Man lærer bedst ved selv at eksperimentere med tingene, men man lærer også rigtig meget ved at se, hvordan andre gør. Derfor giver det god mening for mig at åbne op for min garderobe og invitere jer med indenfor.

Secondhand tøj

I år vil jeg også gerne have mere fokus på køb af secondhand og brugt tøj frem for at købe nyt. Der er mange, som allerede køber brugt tøj, men jeg tror på, at vi kan få endnu flere med på vognen. Derfor vil jeg gøre mit bedste for at inspirere andre til at købe brugt tøj.

MeMade

I forlængelse af punktet ovenover så vil jeg også fokusere mere på MeMade projekter, altså projekter hvor jeg enten redesigner mit gamle tøj eller tilpasser tøj købt brugt. Jeg delte fx. mit første MeMade projekt tidligere på ugen, en velourkjole som jeg syede om til en bluse. Jeg vil desuden også prøve, at udfordre mig selv til at genbruge mit slidte tøj og sy det om til noget nyt brugbart i steder for at skille mig af med det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s