4 ting om stil jeg lærte af de Spanske kvinder

Alle lande har deres kendetegn, når det kommer til mode. I Frankrig er det fx. de klassiske elementer såsom røde læber og trenchcoaten der dominerer, mens det i de skandinaviske lande er de mørke farver og enkeltheden, som de fleste tyr til. Inden vi flyttede til Spanien undersøgte jeg, hvad de spanske mode kendetegn var, men til min store overraskelse, fandt jeg ikke noget. Til gengæld opdagede jeg fire modetendenser, som gik igen i det spanske bybillede.

No. 1.
Fodtøj med kilekæle

I Danmark kender vi godt til fodtøj med kilehæle, vi ser dem oftest på sandaler og støvler, men det er langt fra et ‘must have’ i garderoben. Det er det til gengæld i Spanien -og med god grund. For ikke alene er fodtøj med kilehæle behagelige at have på til både hverdag og fest, de kan bruges på alle underlag pga. den brede sål, og så giver de desuden et par ekstra centimeter til højden ligesom et par almindelige stiletter.

Hvad der overraskede mig mest, var, hvor maintream kilehæle var (i hvert fald i det sydlige område, hvor vi boede). I skobutikkerne var der altid et stort udvalg af forskellige varianter af kilehæle, og det var ikke unormalt, at de også fyldte cirka halvdelen af vinduesudstillingen. Kilehæle var virkelig populært blandt befolkningen og blev flittigt brugt af både unge og ældre til hverdag og til fest.

Jeg elskede hvordan de spanske señoritas omfavnede deres kvindelighed og tilføjede lidt sexyness til deres hverdag med et par feminine kilehæle. Det er noget jeg personligt, vil prøve at tage med hjem, for selvom jeg aldrig går i høje hæle, så overvejer jeg faktisk at tilføje et par til min garderobe. Jeg kan godt lide at et par sandaler med kilehæle er ligeså behagelige som flade sko, men mindst ligeså smukke, feminine og sensuelle som almindelige stiletter. De spanske chicas har for længst regnet den ud.

No. 2.
Fuld makeup og store krøller

En anden ting som gik igen i det spanske bybillede var et stort fyldigt hår og fuld skrald på makeuppen. I Skandinavien er vi kendte for vores naturlige makeup og hår, men sådan var det ikke i Spanien. De spanske kvinder understøttede deres feminine outfits med en smuk lagt makeup, med fokus på øjnene og farverige læber, og et flot sat hår, gerne med store krølle.

En af de ting jeg lagde mærke til, var hvordan tv-reklamer og plakater rundt om i byen var præget af kvinder med stort og krøllet hår. Det synes jeg ikke, man ser så meget herhjemme.

IMG_20190702_175538

No. 3.
Hiv det pæne, farverige tøj frem

Til hverdag så jeg oftest spanske kvinder klædt i pænt men behageligt tøj, som fremhævede deres kvindelige former. Tøjet var gerne farverigt, men uden at være for meget. Efter kl. 17 blev hverdagstøjet til gengæld skiftet ud, og det festlige og virkelig pæne tøj blev fundet frem. Uanset alder så blev det stiveste puds fundet frem til en middag ude i byen, og makeuppen blev også transformeret fra hverdag til aften makeup. Det var meget fascinerede at se hvordan, selv de ældre damer fandt deres spadseredragter frem, satte håret op og malede læberne i farverige toner. Det er noget vi, efter min mening, godt kan blive bedre til herhjemme.

No. 4.
Omfavn din krop

Det som de spanske kvinder var bedst til, i følge min mening, var at omfavne deres kroppe -uanset hvordan de så ud. Det kunne tydeligt ses i bybilledet, men så sandelig også på stranden. Der var ikke nogen, som var for tynde eller for tykke til at tage en tætsiddende kjole eller en lille bikini på. De bar deres kroppe med stolthed og viste ingen tegn på usikkerhed. Det var forfriskende at opleve.

I en verden hvor vi konstant bliver påmindet om, hvordan en “rigtig” kvindekrop skal se ud, var det befriende at tage en bikini på og vide, at jeg så fuldstændig fantastisk – og helt normal – ud i min krop. Den stolthed vil jeg helt sikkert prøve at tage med hjem til Danmark.

Spanien var på mange måder min modsætning. Jeg er en simpel kvinde, som altid går i flade sko, bruger meget lidt makeup, og elsker det underspillede udseende, men alligevel var der noget fascinerede over de spanske kvinder, og hvordan de var kvinder med stort K. Det var meget inspirerende.

Læs også: 5 ting om stil jeg lærte af de Franske kvinder

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s