Sådan lærer du at elske det tøj, du allerede har

Vil du gerne have et klædeskab fyldt med tøj, som du elsker? Så start med det tøj du allerede har i din garderobe, for der skal faktisk ikke så meget til. Med lidt taknemmelighed, pleje og kærlighed kan man langsomt komme til at elske alt sit tøj (igen).

“Jeg har intet at tage på”

Når du åbner skabet, skanner dit tøj og tænker “jamen jeg har jo intet at tage på“, så stop dig selv i tanken og ret den. For du har sikkert mere end rigeligt at tage på. Det er blot en dårlig vane at føle, at du ikke har noget at tage på. En vane som skal ændres langsomt over lang tid. Når du begynder at føle således, så mind dig selv om, at tage en eftermiddag ud af kalenderen og eksperimenter med dit tøj. Find nye måder at bruge dit tøj på og genopdag hvorfor du købte tøjet til at starte med.

Vis dit tøj lidt kærlighed

Husk at pleje og passe på dit tøj, så det ser flot ud i længere tid. Den tid du bruger på at pleje dit tøj, kan på langt sigt give dig større glæde for dit tøj. Invester tid i dit tøj ved at passe ekstra godt på det, så vil du også automatisk blive gladere for dit tøj i længden.

Et lille shoppetip i den forbindelse: Inden du køber noget nyt tøj, så spørg dig selv, om du er villig til at passe og pleje det i mange år frem. Hvis du ikke er villig til det, så skal du ikke købe tøjet. Jeg undgår fx. alt tøj, som kun må vaskes i hånden. Det er pleje, jeg aldrig får gjort og det er derfor et virkelig dårligt køb for mig.

Taknemmelighed

Tænker du nogensinde over hvor heldig du er, at du har et klædeskab fyldt med tøj, som ikke fejler noget? Du har sikkert også mere end et par sko og en taske at vælge imellem. Så hvor heldig er du ikke lige? Begynd at vær taknemlig for alt det du rent faktisk har, i stedet for at sukke over alt det du ikke har.

Vid at dit tøj er mere end nok

Man kan hurtigt føle et pres til at skulle købe nyt tøj, når man fx. har fået et nyt job, skal til en stor fødselsdag eller når der er noget lignende at fejre, men det er udelukkende et pres du lægger på dig selv. Det tøj du allerede har, går og står i er mere end nok. Begynd at fortælle dig selv det, så får du både større taknemmelighed for det tøj du allerede har, og hvis du er rigtig god, så vil du også opnå en større selvtillid i din fremtoning uanset hvad ud har på, for du ved godt, at dit tøj er mere end nok. Der er desuden ingen, som nogensinde vil sige til dig, at dit tøj ikke er godt nok, for det er faktisk overraskende få mennesker som lægger mærke til, hvordan andre mennesker klæder sig. Langt de fleste går mere op i, hvordan de selv ser ud. Det var bl.a. en af de ting, jeg opdagede under mit år uden shopping.

Det fungerer ikke mere

Har du noget tøj, som bare ikke fungere for dig mere, så overvej om du kan redesigne det, inden du sender det videre i systemet. Kan du sy dine bukser om til shorts? Kan du sy din blazer om til en vest? Kan du farve din hvide skjorte gul? Kan du sy flere forskellige tøjdele sammen til en nederdel? Slip kreativiteten løs og giv dit gamle tøj lidt nyt liv. Den tid og energi du lægger i det tøj som du redesigner, gør det nemmere at elske tøjet bagefter. Det er desuden mega sejt at kunne redesigne sit eget tøj!

Hold dig selv væk fra fristelser

Gør det til en vane ikke at gå ind i tøjbutikker med mindre, du skal købe noget nyt tøj. Man kan hurtigt blive overvældet af følelsen af, at det tøj man har på, ikke er godt nok/nyt nok/flot nok, når man står inde i en tøjbutik omgivet af skinnede nyt tøj. Så hold dig væk fra butikkerne, når du ikke mangler noget -det samme gør sig gældende med webshops. Når du holder dig væk fra nyproduceret tøj, er det nemmere at elske det tøj, du allerede har i skabet.

Tag en selfie

Gør det til en vane at tage en selfie, når du har et sæt tøj på, som du har det rigtig godt i. Når du en dag ikke ved, hvad du skal tage på, så kig billederne af dig selv igennem og bliv inspireret. Du vil hurtigt kunne fremkalde den gode følelse du oplevede og det kan give dig lysten til at bruge tøjet igen -og jo mere du bruger dit tøj, jo mere vil du automatisk elske det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s