Kan vi lære noget af Covid-19?

Covid-19 har lukket Danmark ned i minimum en måned og det har haft mange konsekvenser, men har Covid-19 kun medført negativitet eller kan vi rent faktisk lære noget af situationen?

I kriser og hårde tider er vi nødt til at prøve at fokusere på de positive ting, trods det til tider synes umuligt at finde positivitet i sådanne situationer. For mig har Covid-19 sat mange ting i perspektiv og det har gjort mig mere bevidst om den verden, vi lever i i dag. Her er de fire positive ting, som Covid-19 har gjort mig opmærksom på.

1. Virtuelle dates

Vi er så heldige at leve i en digitaliseret verden, hvor vi kan komme i kontakt med hinanden hele tiden, uanset hvor i verden vi befinder os. Covid-19 har gjort mig bevist om, hvor let det er at holde kontakten med mine venner og min familie, uden jeg fysisk behøver at være der. Det er noget jeg aldrig rigtig har udnyttet før nu – heller ikke da jeg boede i Spanien. Så i dag får jeg virtuelle fredagsøl med mine venner og har sjove samtaler med mine små nevøer over Facetime.

Jeg er også blevet mere bevidst om, hvor mange møder man kan holde over Skype og hvor mange samtaler man kan have over e-mail. Det er noget som på den lange bane, kan spare os en masse tid og ikke mindst en masse transport.

Begge dele er noget, jeg vil tage med mig ud på den anden side af Covid-19.

2. Bevidst forbrug

Vi er i flere omgange blevet opfordret til at købe bl.a. take away fra restauranter og caféer, og købe produkter eller gavekort til butikker, så de ikke mister for meget omsætning under nedlukning af Danmark. For mig blev det til en situation, hvor vi lige pludselig kunne stemme med vores penge på de butikker, spisesteder, brands osv., som vi gerne så komme helskindet ud på den anden side af krisen – og det gjorde mig til en endnu mere bevidst forbruger! Så jeg har købt take away fra de spisesteder, jeg gerne vil se på den anden side af Covid-19, og købt tøj, undertøj og smykker (som jeg alligevel havde på ønskelisten) fra de lokale butikker og nationale brands, som jeg gerne ser overlever krisen.

Velvidende om hvor vigtigt det er, at vi køber noget fra de lokale butikker og brands, som vi gerne vil se mere til i fremtiden (krise eller ej), tager jeg med mig videre i livet.

3. Kedsomhed er ikke en dårlig ting

Som barn fik jeg ofte af vide, at man har godt af at kede sig engang imellem, men som voksen er det sjældent noget, der sker. Vi lever som sagt i en digitaliseret verden, hvor vi altid har underholdning lige ved hånden, så vores hjerner får sjældent lov til at kede sig – og det er ærgerligt. For når hjernen keder sig, bliver den kreativ. I disse karantæne ramte dage hvor det ind imellem har været svært at få dagene til at gå, har jeg for alvor mærket kreativiteten blomstre – præcis ligesom da jeg var barn. Covid-19 har altså gjort mig opmærksom på, hvor vigtigt det er, at jeg ind imellem slukker for computeren og sætter mobilen på lydløs, så min hjerne kan få lov til udfolde sig.

4. Vi mangler ikke noget

Mange af os bruger karantæne tiden inde bag hjemmets fire vægge, hvilket er noget som kan sætte hjemmet på prøve. Men min opfattelse er, at rigtig mange opdager, at de ikke mangler noget, at de faktisk har det rigtig godt. På de små gåture jeg har taget under karantænen, har jeg set, hvordan mange benytter tiden til at få ryddet op og ud i hjemmet. Det bekræfter kun, at vi har mere end rigeligt i vores hjem, måske endda for meget. Uanset hvad, så har Covid-19 gjort os alle opmærksom på, at vi ikke mangler noget, at vi kan få en normal hverdag til at forløbe hjemmefra (ikke altid uden udfordringer) og det kan vi alle være taknemmelige for.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s