Min simple garderobe: Bygget op efter konceptet ‘En simpel garderobe’

Jeg har længe gerne ville vise dig min garderobe og nu er tiden kommet til det. Jeg har bygget den op efter mit eget koncept En simpel garderobe, som fungerer virkelig godt for mig og mit liv – måske kan den også hjælpe dig med din garderobe?

Min grundgarderobe

Hvis du har læst blogindlægget om hvordan, du opbygger en simpel garderobe, så ved du, at en simpel garderobe består af to dele: En grundgarderobe og Personlige dele.

Min grundgarderobe består af: 2 toppe, 2 T-shirts, 2 skjorter, 2 tynde striktrøjer, 2 tykke striktrøjer, 1 par shorts, 1 nederdel, 1 par ankelbukser, 1 par blå jeans og 1 par sorte jeans.

Det er farverne sort, blå, grå og hvid/natur samt brun, der dominerer min grundgarderobe. Det lyder måske kedeligt, men det fungerer rigtig godt for mig. Jeg tilføjer desuden farver og mønstre til min garderobe gennem mine personlige dele – mere om det senere.

Til min grundgarderobe har jeg tilføjet en lille sort kjole, som kan bruges til hverdag og fest, samt en kort og en lang cardigan, som gør det muligt for mig, at bruge mine toppe og T-shirts hele året rundt.

2020Min grundgarderobe

Lige nu mangler jeg et par sorte jeans, et par sorte shorts, et par sorte ankelbukser og en hudfarvet top i min grundgarderobe. Mine gamle sorte jeans og ankelbukser, som med årene var blevet helt forvasket og grå, er blevet til arbejdstøj og mine gamle shorts måtte lade livet i Spanien sidste år. Så det står øverst på ønskelisten.

Med min grundgarderobe på 18 tøjdele kan jeg skabe over 50 forskellige outfits og så har jeg endda tøj til alle årstider. De outfits jeg kan skabe med tøjet fra min grundgarderobe, er ofte de outfits jeg bruger om og om igen uge efter uge, hvilket gør mig i tvivl om, hvor meget tøj jeg egentligt har brug for. På mange måder føler jeg ikke, at jeg har brug for mere tøj end det tøj jeg har i min grundgarderobe, og på lang sigt bliver det måske en realitet.

Mine personlige dele

En simpel garderobe består som sagt af to dele: En grundgarderobe og Personlige dele. Nu har du set min grundgarderobe og det er blevet tid til at kigge lidt på de personlige dele.

Personlige dele er hovedsagligt det tøj, som gør din garderobe personlig, men det er også overtøj og fodtøj, som passer til grundgarderoben. Mit overtøj består af en vinterfrakke, en regnjakke, en trenchcoat, en ruskindjakke, en bomberjakke og en denimjakke. Jeg synes selv, jeg har for meget overtøj, men så længe jakkerne stadig er brugbare og jeg er glad for dem, så bliver de i min garderobe. Men realistisk set så ville tre, måske fire jakker være mere optimalt.

Jeg har 8 par sko: et par sandaler, et par Converse, et par sneakers, to par ankelstøvler, to par vinterstøvler og et par gummistøvler. Realistisk set kunne jeg godt nøjes med et par ankelstøvler og et par vinterstøvler, men som med overtøjet, så vil jeg ikke skille mig af med det, når det stadig er brugbart og jeg er glad for det.

2020 personlige deleMine personlige dele

Mine personlige dele består af 3 kjoler, 1 buksedragt, 5 par bukser, 1 suit, 4 striktrøjer, 3 skjorter og 2 T-shirts. Jeg har som sagt prøvet at tilføje lidt farver og mønstre til min garderobe gennem mine personlige dele, men det er primært blevet til blomsterprints og afdæmpede farver, da det passer bedst til min stil.

Da jeg tilføjede personlige dele til min garderobe, var mit primære mål at tilføje en håndfuld tøj til hver årstid, så jeg er dækket godt ind hele året rundt. Jeg har fx. tilføjet et par ekstra striktrøjer og et par uldbukser til vintermånederne og tilføjet et par sommerkjoler, T-shirts og tynde stofbukser til sommermånederne. Jeg tilføjede også meget bevidst tøj, som kunne bruges ved festlige lejligheder såsom mit suit og min blomstrede silkekjole. Det var desuden vigtigt for mig, at størstedelen af mine personlige dele passede sammen med min grundgarderobe, så jeg havde flest mulige kombinationsmuligheder.

Jeg har i øjeblikket to tøjdele på prøve i min garderobe, da jeg er i tvivl, om jeg skal skille mig af med dem. Jeg får dem simpelthen ikke rigtig brugt, så nu er de kommet på prøve og hvis jeg ikke får dem brugt inden næste oprydning, så bliver de solgt. Det er den grøn/hvid stribet striktrøje og den blommefarvet cardigan.

Så alt i alt har jeg 52 tøjdele i min garderobe, når jeg lægger min grundgarderobe og mine personlige dele sammen. Det passer mig fint og dækker alle mine behov – og det er trods alt det vigtigste.

Læs også: En simpel garderobe: Sådan opbygger du en lille og funktionel garderobe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s