Spar fitness abonnementet og træn på disse 3 måder

Reklame for Intersport.dk

Vil du gerne gøre dit liv så simpelt som muligt og kun bruge penge på det, som virkelig betyder noget for dig? Så kan du med fordel spare fitness abonnementet væk, der findes nemlig mange andre måder at få trænet på. Her er mine 3 favoritter.

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er populært at træne i fitnesscenter, men det har altså også sine fordele at træne hjemme/udenfor. Det er fx. nemmere at hive træningsmåtten frem og tage et hurtigt træningspas derhjemme på de travle dage end at tage i fitnesscenteret, og du får fx. både sollys og D-vitaminer når du løber udenfor fremfor på løbebåndet. Det eneste hjemme/ude træning kræver af dig, er en god portion selvdisciplin blandet med viljestyrke, for det er bestemt også fristende bare at ligge sig på sofaen og springe træningen over.

Har du svært ved at finde selvdisciplinen, kan jeg kun anbefale at finde en træningsmakker. Jeg har selv haft et par stykker, begge i forbindelse med løbetræning, og det gør det meget nemmere at komme i træningstøjet, når man ved, at der står en makker og venter på dig. Ved du ikke hvor, du skal finde en træningsmakker, har jeg oplevet flere, som har søgt efter en træningsmakker på Facebook og i Facebookgrupper med stort held.

Træningsvideoer på YouTube

Da jeg stoppede mit fitness abonnement i år 2013, opdagede jeg hvor bred en vifte af videoer, man kan finde på YouTube. Jeg fandt YouTube kanaler specialiseret i fx. yoga, dans, styrketræning, konditionstræning, kampsport og meget mere. Mine to favorit YouTube træningskanaler blev hurtigt POPSUGAR Fitness og Yoga with Adriene. POPSUGAR Fitness har alt fra dansetræning, zumba og pilates til styrke- og konditionstræning. Yoga with Adriene har yogavideoer til alle fra nybegynder til øvet, samt 30 dages udfordringer. Så hiv træningsmåtten og håndvægtene frem på stuegulvet, for jeg er sikker på, du også kan finde minimum ét træningsprogram på YouTube, som passer til dig og dine behov.

Træn i naturen eller i haven

Når nu du har valgt at droppe fitnesscentret, hvorfor så ikke træne udenfor? Du kan fx. løbe eller cykle en tur, stå på rulleskøjter, lære at stå på skateboard, spille fodbold med vennerne, gå en lang tur m.m. Du kan også bruge naturen omkring dig og fx. løbe på stranden, klatre i træer i skoven eller svømme i havet/søen. Har du en have, kan du med fordel lave dit eget træningsområde i haven med forholdsvis få remedier. Du kan fx. købe et sjippetov og sjippe, købe et traktordæk og flytte det rundt i haven eller slå med en stor hammer ned i det, eller du kan købe et par håndvægte eller lave dine egne (alt efter hvor store de skal være, kan du fylde sodavandsflasker med vand, sand eller sten). Det er i virkeligheden kun fantasien som sætter grænser.

Gratis træningsfaciliteter

I mange byer er der allerede gratis træningsfaciliteter til rådighed, så hvorfor ikke bruge dem? I de lidt større byer er træningsfaciliteterne ofte spredt ud over byen, så du kan løbe/cykle/gå rundt til de forskellige redskaber og på den måde kombinere konditionstræning og styrketræning. Find de træningsfaciliteter der passer bedst til dig og brug dem.

asics-1012a654-100-hero-x-0001
Asics gel kayano. Billedet er lånt af Intersport.dk

Husk det rigtige træningsudstyr

Hvis du træner, gør du det højest sandsynlig for at passe på dig selv og din krop, om det er psykisk, fysisk eller en kombination er ligegyldigt, det vigtigste er bare, at du så rent faktisk passer på dig selv og har det rigtige træningsudstyr, så du ikke bliver overbelastet og får træningsskader.

Da jeg trænede til at løbe mit første halvmaraton i 2011, troede jeg ikke mit træningsudstyr var vigtigt, men da jeg blev gjort opmærksom på, hvor vigtigt det var, og jeg fik mine gamle udtrådte løbesko erstattet med et par løbesko, som passede til min fod og min løbestil, havde jeg sjældent ømme fødder efter løbetræning. Det gik op for mig, hvor stor betydning det har, at have det rigtige træningsudsyr.

I dag løber jeg sjældent, men jeg har en plan om at starte igen hen over sommeren og når det sker, så skal jeg have mig et par nye løbesko. Jeg har bl.a. kigget på disse Asics Gel Kayano, som har den rette støtte og komfort til foden. Og så er de desuden lavet til løbere, hvilket er et ekstra plus i min bog. Da jeg løb og gennemførte mit første halvmaraton over Storebælt i 2011, løb jeg også i Asics, så jeg har en vis tiltro til mærket.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s