Rejseguide: 48 timer i Kolding med vegansk mad, attraktioner og naturoplevelser

Langt de fleste danskere skal holde sommerferie i Danmark i år, derfor vil jeg gerne bidrage med en rejseguide til Kolding, hvor anbefalingerne kommer fra en lokal (mig). Når jeg skal ud at rejse, ind som udland, så søger jeg altid de lokales anbefalinger, der er nemlig som regel en grund til, at de lokale spiser og besøger de steder, de gør. Her er min guide til dig, som skal bruge et par dage i Kolding.

Dag 1.

Kl. 10.00

Start med at besøge Koldings største attraktion, Koldinghus, og få den historiske baggrundsviden på plads inden du bevæger dig ud i byen. Husk at tage trapperne hele vejen op i tårnet og bliv belønnet med et fantastisk syn ud over Kolding by.

Kl. 12.00

Nyd en smagfuld frokost på Tobbers Madbar i den stemningsfyldte café eller baggård. Menuen består bl.a. af ‘dagens ret’, som er forskellig fra dag til dag og som også byder på en vegansk udgave. Priserne ligger i den lav ende, men kvaliteten er i top! Bedst af alt er der super hyggeligt.

Kl. 13.30

Besøg Koldings kunstmuseum Trapholt som bl.a. byder på kunst i verdensklasse, møbeldesign og Arne Jacobsens sommerhus. Snyd ikke dig selv for et besøg i Trapholts designbutik og en gåtur i den omkringliggende park med udsigt ud over Kolding fjord.

Kl. 16.00

I gåafstand fra Trapholt ligger Lyshøj Fjordbad, som er en arkitekttegnet badebro på hele 85 meter. Så træk i badetøjet og tag en kølig dukkert eller nyd udsigten over Kolding fjord fra badebroens mange siddepladser.

Kl. 18.00

Man kan ikke besøge Kolding uden at spise en pizza. Kolding går under navnet Slicetown, fordi det er dét sted i Danmark, der har flest pizzeriaer per indbygger. Og pizzaerne kommer i mange udgaver, men min personlige favorit fås hos Trattoria Piccola Italia. En lille intim restaurant fyldt med atmosfære og stemning, og som bl.a. servere vegansk pizza. Priserne for en pizza er omkring 100kr., men restauranten har også andre lækre retter på menuen.

Kl. 20.30

Rund dagen af med en is fra Lillis’ is og en slentretur gennem Koldings gader eller rundt om Slotssøen. Lillis laver hjemmelavet is i alverdens udgaver og de smager himmelsk. Mine personlige favoritter er vegansk kokossorbet og vegansk chokolade.

PhotoCollage_20200701_165555473

Dag 2.

kl. 10.00

Brug formiddagen i Koldings gågade og gå på opdagelse i de mange velkendte butikker, såvel som specialbutikker. Er du til genbrug, så har Kolding ikke mindre end fem genbrugsbutikker i gågaden og mange flere uden for centrum.

Kl. 12.00

Køb en sandwich og en juice hos Delicious og tag det med ud til Geografisk Have. Spis frokost i de smukke omgivelser og gå derefter en tur rundt i parken. Rosenhaven er ikke mindre end fantastisk om sommeren, fyldt med farverige og duftende roser. Husk desuden at se Kolding miniby, som er lavet og holdes af frivillige. Det er et fantastisk håndværk og projekt de laver.

Kl. 16.00

Nyd en smagfuld kop kaffe på Tobbers kaffebar og snyd ikke dig selv for et stykke af deres populære cheesecake, som ofte også findes i en vegansk udgave. Kaffebønnerne kommer fra Koldings kafferisteri og kagerne er hjemmelavet. Slap af i de uformelle og hyggelige rammer indenfor eller slå dig ned udenfor på ægte fortovscafé manér og lad dig underholde af drengene på skaterbanen overfor.

Kl. 18.00

I Nicolai komplekset finder du Nicolai Café, hvor du kan spise middag udenfor i den rolige gårdsplads. Caféen byder på Italiensk mad og selvom det ikke står på menukortet, så kan man få tilpasset en pizza, så den bliver vegansk. Hos Nicolai Café er der plads til ro og nærvær og kvaliteten er top.

kl. 20.30

Slut dine 48 timer i Kolding af med en Koldingensisk øl i orangeriet hos Hotel Apartment Kolding. De kan bl.a. tilbyde Åben og Trolden som begge er bryggerier fra Kolding.

Er du ikke klar på at ende din aften endnu så mærk den livlige og festlige aftenstemning i A.L. passagen, hvor du bl.a. finder Den Engelske Pub, Mocca og Vinbaren. Her er der god stemning og plads til alle som skal have en enkelt genstand eller feste hele natten.

IMG_20200701_170022

Ekstra

Vil du gerne bytte nogle af punkterne ud med naturoplevelser, kan jeg anbefale:

Marielundskoven/Troldhedestien
Alpedalen/Plovfuren
Stierne ved Harteværket
Rebæk strand

Hvis uheldet er ude og det regner, kan jeg anbefale:

Kolding Storcenter
Kirrpu superloppemarked
Nicolai biograf
Trapholt
Koldinghus

Må der gerne være anderledes oplevelser, kan jeg anbefale:

Kano på Kolding å med afgang fra Harteværket
Escape room og Hotel Trapped
Ølsmagning hos Trolden Bryghus
Kolding fodboldgolf
Dronning Dorotheas badestue
Funky Monkey Park

Anbefalinger til børnefamilier:

Happie’s legeland
Slotssøbadet
Legeparken
Nicolai for børn
Jump’it trampolinpark
Harteværket

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s