7 gaveidéer til den bevidste forbruger

Den bevidste forbruger ønsker sig oftest ingenting i fødselsdags- og julegave, da personen allerede ejer de få ting, som gør livet fyldestgørende for ham eller hende. Derfor kan det være ekstra svært at købe gaver til dem, men dog ikke umuligt. Hvis de ikke ønsker sig noget specifikt, handler det om at finde noget immaterielt til dem, da de ikke ønsker unødvendigt forbrug. Her er 7 gaveidéer til den bevidste forbruger.

Abonnementer

Er der noget bestemt som personen sætter stor pris på? Det kan fx. være at læse avisen online hver dag eller at bruge en bestemt slags kaffebønner hver morgen. I så fald hvad med at give et årsabonnement til avisen eller et halvårs abonnement på kaffebønnerne, som bliver leveret ved døren? Det kan også være et 10-turs klippekort til et yogastudie eller en svømmehal, hvis personen udøver det, eller 3 måneder med måltidskasse, hvis personen elsker at lave mad. Det kan også sagtens være abonnementer til online ting, fx. Skillshare eller YouTube Premium, alt efter hvad modtageren interessere sig for. Uanset hvad abonnementet er, så vil det være noget som personen 100% kan bruge og vil blive glad for at modtage.

Tid

Noget af det mest dyrebare vi kan give hinanden, er vores tid. Så hvad med at give et klippekort til 5 lange gåture i skoven eller en aften med hjemmelavet mad og vin. Det kan også være et hjemmelavet gavekort til pasning af børn, så modtageren kan få lidt tid til sig selv, eller et gavekort til hjælp med havearbejdet, hvis modtageren har svært ved at nå eller overskue det. At tilbyde sin tid til en anden, er en smuk og personlig gave.

Hjemmelavet gaver

Ligesom med de hjemmelavet gavekort nævnt ovenover, så falder de fleste hjemmelavet gaver i god jord hos bevidste forbrugere. Er du god til at strikke, så strik en sweater eller et par strømper til personen. Er du god til at sy, så sy en mulepose eller en kjole til modtageren. Er du god til at lave videoer eller tage billeder, så klip en personlig video eller giv et personligt photoshoot til modtageren. Er du god til at tegne eller male, kan du kreere et personligt billede, som viser eller symbolisere en oplevelse I har haft sammen. Er det en immateriel person, så giv hjemmelavet spiselige ting. Det kan fx. være hjemmelavet marmelade, småkager eller olier. Det kan også være tørrede krydderier, som du selv har plukket, eller hjemmelavet sagt af frugt og grønt fra haven. Brug dine naturlige evner og glæd en anden.

Entrébilletter

Noget som næsten alle kan bruge i gave, er entrébilletter. Om det er til en musical, et museum eller noget helt tredje er dit valg, så længe du har modtagen med i dine overvejelser. Personligt ville jeg blive glad for at modtage entrébilletter til museer, koncerter og events.

Årskort

I forlængelse af punktet ovenover, så er årskort også altid en god idé. Har personen fx. en interesse for botanik, så giv et årskort til en botanisk have eller en geografisk have. Det kan også være modtageren interessere sig for kunst, arkitekt og mode, så giv et årskort til et museum som dækker disse områder. Har modtager børn kan det være en oplagt idé at give et årskort til en forlystelsespark eller zoologiskhave/dyrepark. Mange museer, dyreparker og forlystelsesparker arbejder sammen, så det er desuden værd at undersøge om man får adgang flere steder via det samme årskort.

Lokal produceret ting

De fleste bevidste forbruger værdsætter at få lokalproduceret ting, så hvis du fx. vil give en grydeske i gave, så undersøg om der er en snittemand eller kvinde i lokalområdet, hvor du kan købe en grydeske. Det samme gør sig gældende med lokalproduceret mad. Elsker modtageren honning, så køb honningen fra en lokal biavler. Elsker modtageren kunst eller design, så støt de lokale kunstnere og designere. Elsker modtageren kultur og byliv, så køb et gavekort til en middag på et af områdets spisesteder. Blot husk at have modtagerens værdier med i tankerne, når du udvælger en gave.

Oplevelser

De to bedste gaveidéer til bevidste forbrugere, der ikke ønsker sig noget, er (efter min mening) oplevelser og noget spiseligt. Oplevelser som en middag på en ny restaurant, en cafétur eller brunch er altid gode go-to gaver, hvis man virkelig er på bar bund. Der findes mange former for oplevelser, så det burde ikke være umuligt at finde på noget, som tiltaler modtageren. Sætter personen pris på god alkohol, så kan det fx. være en øl/vin/gin/whisky/rom smagning eller en rundtur i et bryggeri. Kan modtageren godt lide at lave mad, så giv et madlavningskursus med fokus på et område, som personen ikke har ret meget erfaring, med eller giv et kursus i surdejsbagning eller fermentering. Er modtageren kreativ med sine hænder, så giv et kursus i pileflet eller keramik. Det kan også være noget så hyggeligt som en forlænget weekend i sommerhus eller en kanotur på Gudenåen. Der findes et hav af oplevelser at vælge imellem og jo mere specifik man kan være ift. modtageren jo bedre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s