4 dokumentarer om tøjindustrien (på YouTube)

Vi lærer hele livet og hvis vi opsøger viden, lærer vi måske lidt mere. Jeg er videbegærlig af natur og har altid været det. I denne uge har jeg brugt et par timer på at søge viden og information om tøjindustrien. Jeg fandt bl.a. 4 videoer på YouTube, som er gratis tilgængelig for alle, som giver et indblik i tøjindustriens verden. Måske skulle du også tage og se dem?

Sweatshop: Deadly fashion

Tre unge nordmænd, en mand og to kvinder, rejser til Indien for at se og opleve på egen krop hvordan indiske syersker arbejder og lever. Arbejdsforholdene, lønnen og levestandarden er ikke, som de forventede. De bliver alle påvirket af oplevelsen, nogle mere end andre, og rejser hjem til Norge bevidste om, at de nu skal sprede budskabet om hvordan tøjindustrien i virkeligheden hænger sammen. I Danmark har vi haft en lignende program ved navn “Blod, sved og T-shirts”.

Unravel: The final resting place of your cast-off clothing

I kortfilmen Unravel ser vi hvordan vestens overforbrug af tøj ender i østen, nærmere betegnet Indien, hvor tøjet bliver recyclet tilbage til tråd igen. Vi følger tøjets rejse fra ankomst i store containere til slutproduktet recyclet tekstil. Tøjet skal gennemgå forskellige trin, før det igen kan blive til stof. Undervejs møder vi nogle af de arbejdende og hører deres tanker omkring tøjet, arbejdet og hvordan de tror vesten er.

Alex James: Slowing down fast fashion

En forkortet dokumentar (hele dokumentaren kan ses på Amazon) hvor Alex James viser problematikken ved fast fashion, og alternativerne til fast fashion såsom secondhand tøj. Han kommer også kort ind omkring materialer, både de gode og de dårlige, og besøger et af tøjets mange gravpladser, nemlig landfills.

The next black

The next black er en flot dokumentar om fremtidens tøj. I dokumentaren taler de bl.a. med Patagonia, Adidas, Studio XO, og Biocouture om fremtidens tøj og materialer. Tøj med teknologiske hjælpemidler til atleter fra Adidas til langtidsholdbart tøj fra Patagonia, for slet ikke at nævne smukt tøj fra Biocouture og kunstnerisk installations tøj fra Studio XO, som bl.a. Lady Gaga har båret på den røde løber.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s