2021: De 3 ting jeg vil have fokus på i år

Sidste år havde jeg 4 ting, som jeg ville have fokus på. I år er det 3 ting – og det er næsten de samme ting. I år vil jeg bl.a. have meget mere fokus på Refashion og MeMade tøj, jeg vil prøve at holde et ‘low buy’ år, og jeg vil track brugen af hvert enkelt stykke tøj i min garderobe via appen Your Closet. Lad mig uddybe hvorfor.

MeMade og Refashion

Jeg vil (som nævnt i introen) have mere fokus på at give mit gamle tøj nyt liv ved at sy det om til noget andet tøj, altså det man kalder ReFashion, ReDesign eller MeMade tøj. Jeg startede udfordringen sidste år og tager den nu med mig videre ind i år 2021. Det startede med en nytårskjole, som blev syet om til en bluse, og i løbet af foråret greb det om sig. Jeg blev simpelthen så begejstret for at skabe min egen personlige garderobe, at jeg endte med at købe en ny symaskine og har sidenhen lavet en lille systuen i mit hjem. Jeg har bl.a. tryllet et sengetæppe om til en overgangsjakke, et par jeans om til en bøllehat, en dug om til en kjole, og et sæt sengetøj om til et shorts/top sæt.

Det giver så meget mening for mig, at bruge de ressourcer jeg har ved hånden, i stedet for at købe nyt og bidrage til overproduktionen af tøj. Derfor bliver dette punkt endnu engang et af mine fokusområder i år 2021 – og jeg glæder mig til at skabe endnu mere personligt tøj til min garderobe.

Low buy

Sidste år gav jeg mig selv den begrænsning, at jeg max. måtte købe 4 stykker nyproduceret tøj. Det gik umiddelbart fint, lige indtil Covid-19 ramte os. Jeg sløjfede min begrænsning og besluttede mig for, at købe det tøj jeg manglede hos nogle af de lokale og internationale brands, som jeg gerne så overlevede nedlukningen. Derfor er det et fokusområde for mig igen i år. Det er rent ud sagt en ommer. I år har jeg bare valgt at kalde det ‘low buy’ i stedet for, da jeg synes det har en mere positiv effekt på mig end hvis jeg kaldte det en begrænsning. Når man giver sig selv begrænsninger, er det sjovt nok det eneste man har lyst til at bryde, så ‘low buy’ er vejen frem for mig i år.

En del af mit ‘low buy’ fokusområde er desuden, at når/hvis jeg rent faktisk køber noget nyt tøj, så skal det helst være et mere bæredygtigt valg. Om det så er fra et 100% gennemført bæredygtigt brand eller fra en underlinje fra en de store high street kæder, ja, det må være op til min egen vurdering og pengepung. Det vigtigste er, at jeg forpligter mig til at bruge og støtte de bæredygtige muligheder der nu engang er.

Track brugen af hvert enkelt stykke tøj

Jeg har førhen brug appen Your Closet til at danne mig et overblik over hvor meget, jeg brugte hvert enkelt stykke tøj i min garderobe. Det vil jeg gøre igen i år. Appen har bl.a. hjulpet mig med at få et overblik over hvilke tøjdele, jeg rækker ud efter om og om igen, hvilket har givet mig en bedre forståelse af min stil og daglige uniform. Når man ved hvilke tøjdele man bruger om og om igen, kan man ved en hurtig analyse af de tøjdele, meget nemmere undgå fejlkøb. I analysen skal man fx. spørge sig selv “hvilket materiale er tøjet?”, “hvilken form har tøjet?”, “hvilken farve har tøjet?” og “hvorfor elsker jeg at have tøjet på?” Svarene er dine stikord til at finde nyt tøj, som du kommer til at elske.

For mig er det også spændende at se, hvor lang levetid de forskellige tøjdele har, for den er meget længere end mange af os tror. Det vil jeg gerne prøve at dokumentere til inspiration for andre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s