En simpel garderobe: Hvilket tøj skal man investere i?

I mange år forstod jeg ikke hvad folk mente, når de brugte udtrykket “at investere i sin garderobe”. For mig var det total volapyk. Dengang brugte jeg sjældent over 300kr. på et stykke tøj, for jeg ville have så meget som muligt for mine penge. Det var ikke kvaliteten, der var vigtig, det var mængden af tøj, jeg kunne købe for mine penge. Jeg er heldigvis blevet klogere med tiden. I dag investere jeg gerne i min garderobe og specielt i disse tre ting -hvilket du måske også burde gøre?

Fodtøj

I mine unge folkeskoledage var jeg i praktik i en skobutik. Manden som ejede butikken var vokset op i en verden af sko, da begge hans forældre var tidligere skobutiks ejere. Han havde en enorm viden om sko, produktion, design og hvad der skilte de gode sko fra de dårlige. Den sidste dag i min praktik, sagde han til mig “hvis man har gode sko, har man sjældent ondt i kroppen. Man går og står på sine fødder hele dagen lang. Det påvirker kroppen nedefra og op. Så husk altid at have gode sko på.

Selvom det ikke ændrede noget i mine teenage shoppevaner, så er det noget jeg har taget med mig og taget til mig i mit voksenliv her 10-15 år senere. I dag investere jeg i mit fodtøj. Det skal sidde godt på foden, der skal være gode såler under bunden og inde i skoen, og det skal være et slidtstærkt materiale, så levetiden er lang. Økonomisk set er det dyrt at investere i godt fortøj, men hvis man passer godt på sine sko, er levetiden som regel længere.

Overtøj

Jeg har det på samme måde med overtøj, som jeg har det med fodtøj. Vinterjakker og frakker i god kvalitet, som kan holde dig varm i de kolde måneder, men stadig få dig til at se chic ud, er alle pengene værd. Der er ikke noget værre end at fryse og man kan sagtens få vinterjakker og frakker, som er flotte og varme på en og samme tid. Investere du i godt overtøj, er der næsten garanti for, at det vil holde i mange år frem, såfremt du passer godt på det, naturligvis.

Personligt har jeg en forkærlighed for uldfrakker. Den jeg har nu er 7 år gammel og trænger efterhånden til at blive skiftet ud, men indtil jeg finder den helt rigtige erstatning, så bruger jeg med glæde min gode gamle frakke. Udover min uldfrakke har jeg også en vinterjakke i en dyne/termo stil. Min uldfrakke kan holde mig varm størstedelen af tiden, men når vi rammer frysepunktet og derunder, så hiver jeg vinterjakken frem.

Undertøj

Man kan føle sig noget så chic i et par jeans og en hvid T-shirt, men hvis BH’en er for lille og der lige pludselig er 4 bryster i stedet for 2, synes det knapt så chic. Det rigtige undertøj er altafgørende for hvordan dit tøj sidder på dig, det er derfor et rigtig godt sted at investere. Jeg vil vove at påstå, at langt de fleste kvinder føler sig bedre tilpas, når de har et godt sæt undertøj på, som fremhæver og støtter de rigtige steder.

Personligt plejer jeg at investere i den del af min garderobe, som jeg bruger på daglig basis. Det er bl.a. fodtøj, overtøj, og undertøj.

Inden du investere

Inden du stormer ud og laver en investering, så husk at have for øje, hvad dine behov er, hvad der klæder dig, og hvad der passer ind i din nuværende garderobe (farver og stil). Når jeg fx. køber overtøj, må det ikke være for oversize eller for langt, da jeg er lidt petit og derfor drukner i det. Når jeg køber fodtøj må hælen ikke være for høj, da jeg ikke bryder mig om at gå i høje hæle. Og når jeg køber undertøj, må det ikke være i pangfarver, da jeg ikke føler mig tilpas i det. Når du laver en investering, er det fordi, du vil bruge tøjet i lang tid. Det er derfor vigtigt du køber noget, som du rent faktisk kommer til at bruge og har lyst til at bruge i lang tid.

Husk desuden, at bare fordi noget er dyrt, er det ikke nødvendigvis lig med kvalitet. Så husk at have din kritiske sans med, næste gang du skal investere. Personligt tjekker jeg altid:

 • Kvaliteten:
  Hvilket materiale er det
  Er bevægeligheden optimal
  Hvordan er pasformen
 • Æstetikken:
  Er det et flot design
  Passer det til resten af min garderobe
 • Funktionalitet:
  Dækker det mine behov
  Kan jeg gå langt i dem (sko)
  Kan jeg bevæge mig i det (tøj)

Hvad investere du i og gør du dig nogle overvejelser, inden du investere i et nyt stykke tøj?

3 thoughts on “En simpel garderobe: Hvilket tøj skal man investere i?

 1. Hej Mie
  Har slugt meget af din blog råt, og synes du er kæmpe sej! 🤩
  Bloggen har sat en masse tanker i gang, og jeg er top motiveret for et shoppestop på minimum et halvt år.
  Ved oprydning af mit skab kan jeg allerede se nu nogle få basis ting jeg kommer til at mangle på et tidspunkt. Jeg har gjort samme “fejl” som dig og gået meget mere op i kvantitet frem for kvalitet. Og det kunne jeg godt tænke mig at ændre på når jeg engang skal ud og finde lidt nyt til en mere basis garderobe. Bliver derfor nysgerrig på om der er nogle mærker du især kan anbefale hvor kvaliteten er god (primært t-shirts og trøjer) har set dit indlæg omkring hvordan man selv kan tjekke, meen tror mine evner er lidt mangelfulde lige inden for dette🥴
  God dag til dig!
  Hilsen Marie

  Like

  1. Hej Marie
   Tusind tak for din kommentar, hvor er det dejligt at høre, at du er blevet inspireret til et shoppestop, man lærer simpelthen så meget om sine shoppevaner og sin garderobe. Stærkt!
   Jeg er blevet rigtig glad for basis toppe og T-shirts fra Lindex. Jeg har det sidste års tid haft to basistoppe på prøve, en hvid og en sort, som jeg har brugt hele sommeren med shorts og hele vinteren under striktrøjer, og man kan nærmest ikke se at, de er blevet brugt. De er bløde, til en god pris og så tilbydes de også i en mere bæredygtig udgave, hvis man går op i det. Sidste år fik jeg to stribede langærmede basisbluser af min veninde, som er virkelig bløde og lækre at have på. De er fra Monki’s underlinje Monki Care og holder rigtig godt på trods af mange vaske. Ellers har jeg hørt rigtig meget godt om Organic Basic, det er dog en helt anden pris. Jeg har desværre ikke selv haft mulighed for at teste dem endnu.
   Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt på vej og skriv endelig tilbage, hvis du opdager noget holdbart og lækkert basistøj på din vej 🙂
   Rigtig god dag til dig også.
   De bedste hilsner Mie

   Like

  2. Tusind tak for svar😃 så er der lidt at kigge på når den tid kommer! Og ja jeg er faktisk ret spændt på at se hvad jeg får ud af mit shoppestop☺️ Det skal jeg gøre!
   Hilsen Marie

   Liked by 1 person

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s