En simpel garderobe: Hvilket tøj skal man investere i?

I mange år forstod jeg ikke hvad folk mente, når de brugte udtrykket “at investere i sin garderobe”. For mig var det total volapyk. Dengang brugte jeg sjældent over 300kr. på et stykke tøj, for jeg ville have så meget som muligt for mine penge. Det var ikke kvaliteten, der var vigtig, det var mængden af tøj, jeg kunne købe for mine penge. Jeg er heldigvis blevet klogere med tiden. I dag investere jeg gerne i min garderobe og specielt i disse tre ting -hvilket du måske også burde gøre?

Fodtøj

I mine unge folkeskoledage var jeg i praktik i en skobutik. Manden som ejede butikken var vokset op i en verden af sko, da begge hans forældre var tidligere skobutiks ejere. Han havde en enorm viden om sko, produktion, design og hvad der skilte de gode sko fra de dårlige. Den sidste dag i min praktik, sagde han til mig “hvis man har gode sko, har man sjældent ondt i kroppen. Man går og står på sine fødder hele dagen lang. Det påvirker kroppen nedefra og op. Så husk altid at have gode sko på.

Selvom det ikke ændrede noget i mine teenage shoppevaner, så er det noget jeg har taget med mig og taget til mig i mit voksenliv her 10-15 år senere. I dag investere jeg i mit fodtøj. Det skal sidde godt på foden, der skal være gode såler under bunden og inde i skoen, og det skal være et slidtstærkt materiale, så levetiden er lang. Økonomisk set er det dyrt at investere i godt fortøj, men hvis man passer godt på sine sko, er levetiden som regel længere.

Overtøj

Jeg har det på samme måde med overtøj, som jeg har det med fodtøj. Vinterjakker og frakker i god kvalitet, som kan holde dig varm i de kolde måneder, men stadig få dig til at se chic ud, er alle pengene værd. Der er ikke noget værre end at fryse og man kan sagtens få vinterjakker og frakker, som er flotte og varme på en og samme tid. Investere du i godt overtøj, er der næsten garanti for, at det vil holde i mange år frem, såfremt du passer godt på det, naturligvis.

Personligt har jeg en forkærlighed for uldfrakker. Den jeg har nu er 7 år gammel og trænger efterhånden til at blive skiftet ud, men indtil jeg finder den helt rigtige erstatning, så bruger jeg med glæde min gode gamle frakke. Udover min uldfrakke har jeg også en vinterjakke i en dyne/termo stil. Min uldfrakke kan holde mig varm størstedelen af tiden, men når vi rammer frysepunktet og derunder, så hiver jeg vinterjakken frem.

Undertøj

Man kan føle sig noget så chic i et par jeans og en hvid T-shirt, men hvis BH’en er for lille og der lige pludselig er 4 bryster i stedet for 2, synes det knapt så chic. Det rigtige undertøj er altafgørende for hvordan dit tøj sidder på dig, det er derfor et rigtig godt sted at investere. Jeg vil vove at påstå, at langt de fleste kvinder føler sig bedre tilpas, når de har et godt sæt undertøj på, som fremhæver og støtter de rigtige steder.

Personligt plejer jeg at investere i den del af min garderobe, som jeg bruger på daglig basis. Det er bl.a. fodtøj, overtøj, og undertøj.

Inden du investere

Inden du stormer ud og laver en investering, så husk at have for øje, hvad dine behov er, hvad der klæder dig, og hvad der passer ind i din nuværende garderobe (farver og stil). Når jeg fx. køber overtøj, må det ikke være for oversize eller for langt, da jeg er lidt petit og derfor drukner i det. Når jeg køber fodtøj må hælen ikke være for høj, da jeg ikke bryder mig om at gå i høje hæle. Og når jeg køber undertøj, må det ikke være i pangfarver, da jeg ikke føler mig tilpas i det. Når du laver en investering, er det fordi, du vil bruge tøjet i lang tid. Det er derfor vigtigt du køber noget, som du rent faktisk kommer til at bruge og har lyst til at bruge i lang tid.

Husk desuden, at bare fordi noget er dyrt, er det ikke nødvendigvis lig med kvalitet. Så husk at have din kritiske sans med, næste gang du skal investere. Personligt tjekker jeg altid:

 • Kvaliteten:
  Hvilket materiale er det
  Er bevægeligheden optimal
  Hvordan er pasformen
 • Æstetikken:
  Er det et flot design
  Passer det til resten af min garderobe
 • Funktionalitet:
  Dækker det mine behov
  Kan jeg gå langt i dem (sko)
  Kan jeg bevæge mig i det (tøj)

Hvad investere du i og gør du dig nogle overvejelser, inden du investere i et nyt stykke tøj?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s