Nøglen til en lille garderobe: Find din signatur stil

Et signatur look, et go to outfit eller en uniform. Kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt, handler det om, at finde frem til det sæt tøj eller den kombination man bruger om og om igen.

For cirka 10 år siden havde jeg en periode i mit liv, hvor jeg gik meget i små 1950’er/1960’er inspirerede kjoler. Mine veninder sagde ofte “Jeg så den smukkeste kjole i går, den var 100% dig” eller “Den kjole i vinduet der er så meget dig“. De små kjoler var blevet mit signatur look i sådan en grad, at når mine veninder så kjoler i samme snit eller form, mindede kjolerne dem om mig. På samme måde kan vi sige “Det jakkesæt ligner noget Samantha Jones fra Sex & the city ville gå med” eller “Det outfit minder mig om Avril Lavigne fra start 00’erne“. Alt det kan vi sige alene fordi, de har en signatur stil, altså en måde at klæde sig på, som vi forbinder med dem.

Et rigtig godt eksempel på en kvinde som har fundet sit signatur look, er Emmanuelle Alt. Hun er Editor in Chief på Vogue i Frankrig og er kendt for sin signatur stil, som består af skinny jeans, en skjorte eller en T-shirt, og en blazer. Hendes tøj er altid i neutrale farver, men ses oftest i sort, hvid eller grå. Hun har fundet et udseende, som fungere 100% for hende, omfavnet det og gjort det til sin signatur stil.

Når man først har fundet sin signatur stil, handler det i bund og grund bare om at købe mange udgaver af den stil eller kombination. Der er ingen grund til at afprøve forskellige trends og stilarter, for du ved, hvad der fungerer for dig. Det er kun et spørgsmål om at tage det til dig og virkelig eje din signatur stil.

Sådan finder du frem til dit signatur look

Kig i din vasketøjskurv
Du finder højest sandsynligt dit signatur look i din vasketøjskurv, da et signatur look er baseret på det tøj, som du bruger mest og har det komfortabelt i. Vær opmærksom på hvorfor du vælger netop dét tøj, du vælger hver morgen. Er det materialet? Farven? Snittet? Kombinationen? Hvilke tøjdele går igen? Er det blazere? Jeans? Feminine toppe? På den måde kan du langsomt indsnævre feltet og finde frem til hvad dit go to outfit er.

Kig på gamle billeder af dig selv
Hiv fotoalbummet frem og brug en time på at kigge på billeder af dig selv – fra i dag og cirka 5 år tilbage. Kan du lide det tøj, som du har på, på billederne? Også i dag flere år senere? Så har du nok fat i noget af det rigtige for dig. Jeg lavede denne øvelse sidste år og så hurtigt et mønster i det tøj, jeg stadig kunne lide den dag i dag.

I dag er mit signatur look noget mere casual end for 10 år siden, hvor den stod på små 1950/1960 kjoler. I dag står den på jeans og en striktrøje om vinteren, kombineret med en uldfrakke og et par sneakers eller støvler, og slacks og en T-shirt om sommeren, kombineret med en lille jakke og et par sandaler eller sneakers. Det er hverken prangende eller Instagram inspirerende, men det fungere for mig og jeg bliver aldrig træt af det, hvilket er det vigtigste.

Husk desuden at smykker, hår og accessories ligeså vel er en del af din signatur stil, så find ud af hvad din holdning er til de forskellige ting. Er du fx. minimalist eller maksimalist ift. smykker og accessories? Er du mere til det pyntede look eller det naturlige look, når det glæder dit hår?

Billeder fra de sidste 5 års tid. I dag elsker jeg stadig de jeans, slacks, striktrøjer og uldfrakken som jeg har på.

Med et signatur look kan du:

  • Bruge mindre tid og mindre energi på at udvælge et outfit i din garderobe om morgenen
  • Undgå unødvendige fejlkøb, for du ved hvad din stil er og hvilket look du går efter
  • Føle dig mere gennemført i din styling

Undgå at køre surt i dit signatur look

Nøgleordet til at undgå at køre surt i dit signatur look er: varianter. Har du fundet ud af at du, ligesom jeg, elsker at gå i jeans og T-shirts, så husk at købe forskellige udgaver af jeans og T-shirts – med mindre du selvfølgelig elsker ét bestemt look, så er det jo bare dét, du skal bære. Køb jeans som variere i farve og snit, det samme gælder for T-shirts. Ved at have lidt forskellige variationer af tøjet, føles det ikke som om, du går i det samme tøj hele tiden. Jeg har fx. almindelige blå og sorte jeans, da det er mine to favorit udgaver af jeans, men jeg har dem til gengæld i højtaljede, lavtaljede, smalle ben, brede ben, lange og korte udgaver.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s