Den bedste metode til at opbygge en garderobe

Står du ved en skillevej i livet eller føler du bare ikke din garderobe passer til dit liv? Så er det måske på tide at rydde ud i din garderobe og på ny opbygge en garderobe, som passer til dine behov. Ved at fjerne det tøj, som ikke giver mening for dig, og bygge en ny garderobe op med det tøj som fungere for dig, kan du relativt nemt skabe en ny og – jeg tør næsten ikke sige det – perfekt garderobe.

Garderobe overblik

For at kunne opbygge en garderobe, er det vigtigt at vide hvilke behov, garderoben skal opfylde. En nem måde at gøre det på, er ved at lave et cirkeldiagram, hvor du inddeler de forskellige poster, som udgør dit liv, i procenter. Det kan fx. være arbejde, sport/fitness, fest/sociale arrangementer, afslapning/hjemme osv. Diagrammet giver dig hurtigt et realistisk overblik over hvilket tøj, du har behov for i dit liv og i din garderobe.

Nu hvor du ved, hvad din garderobe skal indeholde for at være fyldestgørende for dig og dit liv, kan du passende tage et kig på din nuværende garderobe og vurdere om den lever op til dine behov. Er din garderobe fyldt med fx. sportstøj, men du dyrker ikke sport, er det måske på tide at få ryddet ud i tøjet. Vær realistisk og sorter tøj fra som ikke passer til dine behov, det vil blot forstyrre i din garderobe.

Kan det kombineres

Når du begynder at opbygge din nye garderobe, så husk på at det tøj du udvælger, skal fungere sammen. Det nytter altså ikke noget at beholde fx. en pink skjorte, hvis du ikke kan kombinere den med resten af tøjet. I en god garderobe kan størstedelen af tøjet bruges på kryds og tværs med hinanden, når det er sagt, vil der altid være enkelt stående tilfælde af tøj, som skiller sig tilpas ud fra resten og som kun kan bruge på en eller to forskellige måder – og det skal der også være plads til.

Passer det til din krop og din stil

Husk på, hvad der fungere for dig og din krop, og hvad der ikke fungere for dig og din krop. Her tænker jeg på snit, farver, materialer osv. Jeg har fx. fundet ud af at, det fungere for mig med striktrøjer i uld, flade sko, bukser som slutter ved anklerne og kjoler som fremhæver taljen. Modsat har jeg fundet ud af at, det ikke fungere for mig med stiletter, farven lilla, afstumpede overdele og dybe udskæringer. Jeg føler mig simpelthen ikke tilpas i det og derfor skal det ikke være i min garderobe.

Giv det tid

Sidst men ikke mindst er det en god idé at starte stille og roligt ud. Lad være med at smide tøj ud med det samme, når du frasortere, men gem tøjet væk og vent et par måneder. Måske har du taget et par overilede beslutninger eller måske har du overset et behov. Rom blev ikke bygget på en dag og det bliver din garderobe heller ikke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s