MeMade: Fra sengetøj til kjole

Reklame for Rikki Tikki Shop

Der findes så meget pænt og lækkert sengetøj, men hvorfor kun bruge det som sengetøj? Hvorfor ikke sy det om og forlænge materialets levetid? Det er lige præcis dét, jeg har gjort med et sæt sengetøj jeg fandt i en genbrugsbutik sidste sommer.

Jeg er en af de mange danskere, som har kastet sig over et håndarbejde pga. Covid-19 situationen det sidste års tid. Jeg har bl.a. fundet symaskinen frem og kastet mig hovedkulds ud i at sy mit eget tøj. Det er gået over alle forventninger og jeg kan i dag sy pænt tøj til eget brug – og det føles fantastisk!

Mit seneste projekt har været at sy et sæt sengetøj om til en kjole. Jeg havde et mønster på en bluse med raglanærmer, som jeg kortede af og tilføjede to etager til, så kjolen fik fylde og lidt strut. Jeg er selv meget tilfreds med resultatet og har allerede en anden kjole i støbeskeen.

Nu hvor jeg har fundet ud af, at man sagtens kan sy sengetøj om til pænt og brugbart tøj, kan jeg ikke lade være med at blive lidt mere kritisk, når jeg køber nyt sengetøj. Kritisk fordi at hvis jeg køber noget vildt flot sengetøj, så ved jeg, at jeg kan sy sengetøjet om til noget pænt tøj på et senere tidspunkt. Det tiltaler min indre bæredygtigheds aktivist, at jeg kan forlænge materialets levetid og mindske risikoen for at sengetøjet ender på land fills.

Webshoppen Rikki Tikki Shop har et skønt udvalg af sengesæt. Sengesæt som jeg godt kan se mig selv investere i, med det formål at sy det om til tøj på langt sigt. Kvaliteten er i top og de har et godt udvalg af forskellige farver, mønstre og størrelser i forskellige prisniveauer. Jeg har set mig lun på bl.a. disse tre sengesæt (se billederne herunder), som jeg forstiller mig kunne være virkelig smukke i soveværelset i de første par år og senere hen som sommerkjoler.

Billedet er lånt i samarbejde med Rikki Tikki Shop
Billedet er lånt i samarbejde med Rikki Tikki Shop
Billedet er lånt i samarbejde med Rikki Tikki Shop

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s